Görüş Bildir
Haberler
Anlatsana, Neden 14 Şubat?

Anlatsana, Neden 14 Şubat?

Onedio Yemek
14.02.2019 - 13:03

Bu sefer farklı bir şeyler yapalım dedik! Sevgililer gününde lezzetli yemekler eşliğinde sohbet ettik! Siz de yorumlarda Sevgililer Günü anılarınızı bizimle paylaşın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Krem Brule Cheesecake

1 paket tahıllı bisküvi

80 gram tereyağı

30 gr badem tozu

Krema için:

1/2 litre süt

1/2 litre krema

3 yumurta sarısı

35 gram nişasta

100 gram şeker

Tereyağını eritin. Bir kapta bisküvi, badem unu ve eritilmiş tereyağını karıştırın . Fırın kabınızın tabanını oluşturun. İnce bir kat olması yeterli olacaktır. Fırınınız sadece üst kısmı açık olacak şekilde en yüksek ısı ayarına ayarlayın .Krema, süt ve şekeri tencereye dökün ve karıştırarak pişirin. Nişastayı derin kaba dökün ve üzerine yaklaşık çeyrek su bardağı soğuk su ilave edin ve çırpın. İçerisine tek tek yumurta sarılarını ekleyin ve tekrar çırpın. Göz göz olan kremayı ocaktan alın. Yumurtalı ve nişastalı karışımı kremanın içine dökün ve hızlıca karıştırın. Bu aşamada kremanın birden kıvam aldığını göreceksiniz. Çırpma işlemi bittikten sonra karışımı fırın kabınızın içine dökün ve fırına verin Yaklaşık 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıyı oda ısısına gelene kadar bekletin ve sonrasında buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.

SARIMSAKLI EKMEK

7-8 diş sarımsak

1 TK tuz

Zeytinyağı

1 TK kekik

1 TK pul biber

Karabiber

Bir tutam fesleğen

Ekmek hamuru için:

3 SB un

1 SB su

2 YK zeytinyağı

1 YK bal

2 TK tuz

1 YK kuru maya

Bir kap içerisinden su, zeytinyağı, bal, tuz ve mayayı karıştırın. Üzerine unu döküp yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika mayalandırın. Sarımsakları tuz ile havanda ezin. Daha sonra bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek hamurundan ufak parçalar kesin ve yağlı karışım ile harmanlayın. Kek kalıbın içine dizin ve oda sıcaklığında 15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

SOSİSLİ ATIŞTIRMALIK

2 paket minik sosis

500 gram pizza hamuru

2 YK tereyağı

1 YK un

1/2 SB krema

1/2 SB süt

1 SB rendelenmiş kaşar peyniri

2 YK taneli hardal

Tuz

Karabiber

Muskat

Pizza hamurunu açın. Sosis büyüklüğünde pizza hamurundan kareler kesin ve sosisleri sarın. Yağlanmış kalıba dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sos tenceresinde yağı eritin ve unu kavurun. Üzerine krema ve sütü döküp pişirin. Ocaktan alırken peyniri ve baharatları ekleyin. Pişen sosisli atıştırmalıklarla servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın