Görüş Bildir
Haberler
Ankaralı Namık Toprağa Verildi

Ankaralı Namık Toprağa Verildi

ATKN
18.10.2015 - 23:07 Son Güncelleme: 19.10.2015 - 18:00

Ankaralı Namık ismiyle tanınan sanatçı Namık Uğurlu, oturduğu apartmanın 7. katından düşerek hayatını kaybetti. Balkondan atladığı iddia edilen 39 yaşındaki Namık Uğurlu, memleketi Çankırı'nın Kurşunlu İlçesine bağlı Yeşilöz Köyü'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre olay, Keçiören Şenyuva Mahallesi Seyhan Caddesi 15/C blokta, saat 21.30 sıralarında meydana geldi. ‘Ankaralı Namık’ ismiyle tanınan şarkıcı Namık Uğurlu; eşi, çocukları ve kayınvalidesi ile birlikte evde oturduğu sırada hava almak için balkona çıktı. Uğurlu, bu sırada henüz belirlenemeyen bir sebepten 7. kattan yere düştü. Ünlü şarkıcının balkondan atladığı iddia ediliyor.

Ağır yaralanan Uğurlu, ambulansla Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ünlü şarkıcı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Toprağa verildi

Toprağa verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ankaralı Namık' ismiyle tanınan Çankırılı Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı 39 yaşındaki Namık Uğurlu memleketi Çankırı'nın Kurşunlu İlçesine bağlı Yeşilöz Köyü'nde dualarla toprağa verildi. 

Cenaze törenine katılan eşi Nebahat Uğurlu ile çocukları 14 yaşındaki Efe ve 7 yaşındaki kızı Sedef ile annesi Cevriye, babası Mustafa Uğurlu ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze törenine Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak ile sanatçının yüzlerce seveni katıldı. Cenazeye Ankaralı Turgut, Hakan Taşıyan, Hasan Yılmaz gibi ünlü sanatçılar da katıldı. Ankaralı Turgut, büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek, 'Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar versin. Hepimizin başı sağolsun' dedi.

Kimdir?

Kimdir?

Gerçek ismi Namık Uğurlu olan, küçük yaşlarda saz çalmaya başlayan ve bir dönem düğün ve gazinolarda sahne alan sanatçı Ankaralı Namık ilk dönemlerde 'Sazcı Namık', 'Ayarcı Namık' lakapları ile anılmıştır. Ankaralı Namık aslen Çankırı Kurşunlu İlçesi Yeşilöz Köyü nüfusuna kayıtlıdır. 6 yaşına kadar Altındağ’da büyümüş ve 6’lı yaşlarda saz çalmaya başlamış ve o dönemlerde düğün ve gazinolarda sahne almıştır.

Ankaralı Namık özellikle Arabada Beş Evde Onbeş, Ah Babam Sağ Olsaydı, Şişeler, İstanbul Hovardası, Çiçeğim, Gelin mi Oldun, Gözlerin Aklımda Kaldı, Hadi Çıkta Gel, Kafam Bozuk, Layık Değilim, Yozgatlım, Yürü Yürü ve Oğlumun Tabancası gibi parçalarla müzik severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Ankara’dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığı’nı ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekililiğini yürütüyordu. 

DHA ve İHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda