Görüş Bildir
Haberler
Ankara Katliamı Anıtı İçin Uluslararası Yarışma

Ankara Katliamı Anıtı İçin Uluslararası Yarışma

FreiGeist
19.10.2015 - 15:48 Son Güncelleme: 19.10.2015 - 18:00

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 10 Ekim'de yaşanan Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin anısına Gar Meydanı’na dikilecek anıt için uluslararası yarışma düzenleyeceklerini açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu hakkında bilgi veren şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin anıt yapılması için belediye Fen İşleri’ni görevlendirilmesine tepki göstererek şunları söyledi: 

“Bu iş Büyükşehir Belediyesi’nin karar almasıyla, ben yaptım oldu mantığıyla olamaz. Herkes haddini bilecek. Bunu gündeme getirecek en son kişi ve kurum bile olamayacak Ankara Büyükşehir Belediyesi o gün orada olmadığı gibi, bu süreçte de kaybolsun. Ankara’nın onun yapacağı bir ucubeye daha ihtiyacı yok, Uluslararası yarışma açıyoruz.”

Candan, belediyenin meydanın adını Demokrasi Meydanı olarak değiştirmesini de eleştirdi:

“Canlarımızın aramızdan alındığı alanın adı TCDD Gar Meydanı’dır. Dünya savaşa hazırlanırken, Gar Meydanı, gar binasıyla birlikte, başkentin barışa ve çağdaşlığa açılan kapısı olarak planlanmıştır. Gar binası ile simgeselleşen Gar Meydanı yaşanmışlıklarıyla meydandır. Taksim Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Beyazıt Meydanı gibi. Yaşanmışlıklar insanların hafızasında mekânlarla birlikte kalır. O mekânın ismini şu ya da bu şekilde değiştirmek, hafızaları sıfırlamak, yaşanmışlıkları unutturmak için kullanılan bir yoldur. Ankara katliamı, Gar Meydanı'nda olmuştur. Gar Meydanı yaşanmışlıkla artık anıtsallaşmıştır. Alanın ismi meclis kararıyla değişemez.”

Kültür Servisi 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
23
7
6
3
2
0