Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Yol Kenarı Otoparkları Ücretsiz Oluyor

Ankara'da Yol Kenarı Otoparkları Ücretsiz Oluyor

Onedio Medya
10.07.2015 - 17:14 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 18:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 15 Temmuz'dan itibaren yol kenarı otoparklarının tamamını ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Çarşamba gününden itibaren bazı cadde ve sokaklardaki otoparklarla ilgili uygulayacakları karara ilişkin, 'Yol kenarı otoparkların tamamını iptal etmiş bulunuyoruz. Yol kenarı otoparkları bundan sonra Ankara'da ücretsiz' dedi.

Ulus'ta, sokaklarda 'tehditle' otoparkçılık yapıldığını öne süren esnaf dün eylem yapmıştı. Eylem sırasında bir kişi gruba tabancayla ateş etmiş, olayda 21 yaşındaki esnaf Sedat Karagöz hayatını kaybetmişti.

Kalbinden vurulan esnaf hastanede öldü

Rüzgarlı Caddesi’ndeki otoparkçılar ve esnaf arasındaki olaylar nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Gökçek, 'Dün Rüzgarlı sokakta müessif bir olay gerçekleşti. Bir kardeşimiz menfur bir şekilde öldürüldü, bana göre şehit oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum, Rüzgarlı sokak esnafına tümden geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok üzüldüm, bir vatandaşımızı böyle bir olayda kaybetmiş olmak çok üzdü” dedi.

5-6 aydan bu yana yol kenarı otoparkları hakkında çok sık şikayet aldıklarını ifade eden Gökçek, ikinci ayda belediye meclisinin yeni bir karar aldığını hatırlattı.

Belediye meclisinden alınan kararları sıralayan Başkan Gökçek, “Otoparklarda disiplinsizlik fazlalaştı, bu disiplini sağlayabilmek maksadıyla şu kararları alalım ve uygulayalım. ANFA bütün otoparkçıları çağırdı mukaveleleri yenilememek için bayağı direnç oldu. Ama buna rağmen mukaveleleri yeniledik. Kontrollere başladık. Otoparkçılara ne el terminali tatbikatı yaptırabildik, ne önlük giydirebildik ne de yaka kartı koydurabildik. Arkadaşlara bol tutanak tuttuk. Bütün sıkıntıların üzerinde arkadaşlarla tekrardan konuyu mütalaa ederek, özellikle bunların mukavelesini fes edip ANFA tarafından işletmenin tek elden yapılmasını düşündük” şeklinde konuştu.

'Kesinlikle yol kenarı paralı otopark kalmayacak'

''Önümüzdeki haftadan itibaren bilboardlar göreceksiniz vatandaşımızdan kesinlikle ve kesinlikle yol kenarı paralı otopark kalmayacak'' diyen Gökçek, 'Biz bunu yaparken otoparkçılarla yapılmış olan mukaveleler var. ‘Şu kadar yıl kiralanmıştır’ diye yerler var. Bunlar şartları yerine getirmediği için elimizde de yeterince tutanak olduğu için bu tutanaklardan istinade hepsini fes edeceğiz' ifadesini kullandı.

Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti: 'Bundan sonra Alo 153, Alo 155'e yapılan ihbarlar müşterek olarak takip edilecek, para almaya kalkan herhangi bir başıbozuk, kendisini otopark mafyası olarak kabul edip gelecekler olursa direk olarak Polis gidip müdahale edecek. Yaklaşık on tane ekip konulacak. Kesinlikle vatandaştan para alınmasını önlemeye çalışacağız.'

Yol kenarı otoparkların haftaya çarşamba ücretsiz olacağının altını çizen Gökçek, “Yol kenarı otoparkları bundan sonra ücretsiz. Herhangi bir şekilde ücret almaya kalkan olursa bunun artık belediye ile bir alakası yok” diye konuştu.

AA ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0