Görüş Bildir
Haberler
Anayı Bacıyı Karıştırmadan 15 İlaç Gibi Cinsiyetsiz Küfür

etiket Anayı Bacıyı Karıştırmadan 15 İlaç Gibi Cinsiyetsiz Küfür

Bir çok toplumda olduğu gibi yaşadığımız toplumda da küfür kültürü neredeyse tamamen kadın cinselliğinin edilgenliği üzerine inşa edilmiş durumda. Hemen hemen her küfür erkeğin kadın bedeni ve toplumsal kimliği üzerinde tahakkümünü ifade ediyor. Birçokları ben küfür ederken kadını kastetmiyorum, diyebilir. Fakat izlediğiniz maçtaki hakemin annesinin cinselliğine ettiğiniz o lafların kadın kimliğine herhangi bir hakaret içermediğini, kullanılan dilin toplumsal bakış açısının bir tezahürü olmadığını söylemek cehaletten başka bir şey değil. 

Günlük dilini cinsiyetçi küfürden temizlemek isteyenler için genelde kadınların kullandığı, küfürden çok hakarete benzeyen yaygın bazı kullanımlara bir göz atalım. 'Cinsiyetçi küfür etme! Kaliteli hakaret et!' yeni sloganınız olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İğrenç İnsan

İğrenme duygusunu uyandıran, tiksindiren insana denir. Tuvaletin sifonunu bir türlü çekmeyen insana kullanabilirsiniz.

2. Çapsız

Yetersiz, dar görüşlü, lafını bilmeyen insanlar için kullanılıyor. Girdiği her ortamda arabasının fiyatından bahseden düşük çaplı arkadaşlar için yerinde bir tanımlamadır.

3. Bok ağızlı

Ağzından kötü kelimeler çıkan insana denir. Kurduğu her cümlenin sonuna 'amk' diyen, iğrenç iğrenç laflar eden komşunuzun oğlu için harika bir tabir.

4. Pislik

Pis, kötü, leş insana denir genelde. Bir çok duruma uygundur. Arkanızdan iş çeviren iş arkadaşınıza sıfat yapabilirsiniz.

5. Son derece haysiyetsizsin

Onuru olmayan, hiçbir değer yargısı olmayan insanlara denir. Çok kullanışlı bir küfürdür. Çıkarları için sizi dakikasında satan amcaoğlunuz bu senenin haysiyetsizi ödülünü almaya aday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin ağzına, gözüne sı.......rım!

Tabii ki de bunu çok iyi biliyorsunuz. Nişanlınızı bir mekanda başka biri ile samimi bir şekilde bastınız. İşte ihtiyacınız olan sihirli cümle!

7. Bok çuvalı

Söylendiği anlamdadır. Senelerdir annenizi sömüren işsiz abinize bunu söyledikten sonra kaçıp odanıza saklanabilirsiniz.

8. Dallama

Dallamanın TDK'ya göre aptal, enayi gibi anlamları var. Fakat günlük kullanımda maço, inceliksiz ve kaba insanları tanımlamak için kullanılıyor. Size ona ölüp bitiyormuşsunuz gibi 'Benden iyisini mi bulacaksın?' diyen görücünüze hiç acımadan söyleyebilirsiniz.

9. Şerefsiz

Şerefi olmayan insan. İşten ayrılırken tazminatınızı yiyen işvereniniz için ideal bir sıfat.

10. Yavşak

Bit yavrusu anlamına geliyor. Yılışık, seviyesiz insanlara yakıştırılıyor. İstemediğiniz halde senelerdir size saçma sapan mesajlar atıp duran uzak bir tanıdığınızı her yerden bloklamadan önce son mesaj olarak bunu gönderebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayvan oğlu hayvan

Buraya haklı olarak bazı vegan itirazlar gelebilir. Kabalığını ailenden almışsın demek isteniyor. Islak çamaşırlarınızın üstüne bez silkeleyen üst kat komşunuza bunu söyledikten sonra bütün hayvanlardan özür dileyebilirsiniz. Bizce özür dilemek gerekir. Hangi hayvan bunu yapar ki?

12. Cibiliyetsiz

TDK'ya göre 'soysuz' demek. Vasıfsız, ayarsız anlamlarında kullanılıyor. Kendisi her haltı yerken sıra size gelince 'Sen kadınsın, yapamazsın' diyen sevgilinize çok uyacak bir küfür bu.

13. Köpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek

Belirli bir anlamla kullanıldığını söyleyemeyiz. Ağza ilk geldiği gibi söylenen bir şey. Bazıları bunu sevgi sözcüğü olarak da kullanabiliyor. Tıpkı 11.madde de olduğu gibi veganlar alınabilir bu hakarete.

14. Bir anneanne küfrü olarak: Ağzına köpekler sıçasıca

Anneanneler genelde temennide bulunur gibi küfürler ediyorlar. Yarı beddua, yarı temenni şeklinde olan bu sözler, muazzam derecede kullanışlı oluyor.

15. Bir babaanne küfrü olarak: Gözüne sıçtığımın firavunu

Babaanneler bu konuda daha iddialı oluyor. Yine hakaret ve temenni iç içe geçmiş. Son derece tatlı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Tam bir mahalle teyzesi küfrü olarak: Boş küpe osuran

Fevkalade bir küfürdür. Duyduğunuzda gülmekten kızamazsınız bile. Evlada, toruna, komşu çocuklarına ve mahalle esnafına çıldırdığınızda her zaman kullanabileceğiniz bir şey. Ne varsa eskilerde varmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2089
1208
494
150
122
108
76
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın