Görüş Bildir
Haberler
Amerikan Film Enstitüsü'ne Göre 2015'in En İyi Dizileri

Amerikan Film Enstitüsü'ne Göre 2015'in En İyi Dizileri

17.12.2015 - 23:40

Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır. Filmlerin özetleri Beyazperde ve FilimAdamı'ndan derlenmiştir.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Black-ish

10. Black-ish

Üst-orta sınıftan siyahi bir Amerikalı olan Dre Johnson, 4 çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmeyi arzu eden bir babadır. Ancak onları büyütürken eşi Rainbow’un yenilikçi ebeveyn modeline mi, babası Pops’ın eski kafalı yaklaşımına mı, yoksa kendi bildiği doğrularına mı uyması gerektiği konusunda kararsızdır.

IMDb: 7,0

9. UnREAL

9. UnREAL

Başrollerinde Shiri Appleby, Constance Zimmer, Johanna Braddy gibi isimlerin bulunduğu UnReal, bir flört programının/yarışmasının kamera arkadasında olanları, şovun izlenmensini sağlamak için yapılan girişimleri anlatıyor.

IMDb: 7,8

8. Empire

8. Empire

Hip-hop dünyasının önde gelen isimlerinden Lucius Lyon, zorlu bir geçmişi ardında bırakmış, önemli bir sanatçıdır. “Empire Entertainment” isimli müzik şirketinin CEO’su olan Lyon, ALS hastalığına yakalandığını öğrenir ve sektörden el etek çekmesi gerektiğine karar verir. Durumu ağırlaşmadan üç oğlundan birini tahtına oturması için yetiştirmeli ve servetine göz diken eski eşi Cookie’den kurtulmalıdır.

IMDb: 8,0

7. The Americans

7. The Americans

Soğuk Savaş döneminde 1980'li yılların başlarında, Ronald Reagan'ın ABD başkanlık koltuğuna geçmesinin hemen ardından gelen zaman diliminde geçecek The Americans; Washington DC'de bir banliyöde çevreye iki Amerikalı görünümü veren, ebeveynlerinin gerçek kimliklerinden habersiz durumdaki iki çocuğa sahip ancak gerçekte iki KGB ajanı olan evli bir çift (Matthew Rhys ve Keri Russell) üzerine odaklanıyor.

Anlaşmalı evliliklerine rağmen, Soğuk Savaş dönemi daha yoğun ve hararetli bir hal aldıkça ikilinin birbirlerine olan bağlılık ve duyguları her geçen gün daha gerçekçi bir hal almaya başlayacaktır.

IMDb: 8,3

6. Homeland

6. Homeland

Homeland bir CIA draması. Irak'ta kaybolup, uzun süre sonra ülkesi Amerika'ya dönen Scott Brody bir CIA ajanı tarafından şüpheli bulunur. Carrie Anderson, Scott Brody'nin El-Kaide üyesi olmasından ve bir saldırı düzenlemeye hazırlandığından şüphelenir. 

Politik bir drama olan Homeland'in hayli iddialı bir kadrosu var. Emmy ve Golden Globe ödüllü Claire Danes, Golden Globe adaylığı bulunan Damian Lewis ve yine Emmy ödüllü Mandy Patinkin başrolde olan isimler.

IMDb: 8,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Master of None

5. Master of None

Parks and Recreation’dan tanıdığımız Aziz Ansari’nin başrolünde olduğu Master Of None; 30 yaşında piyasa tutunmaya çalışan bir aktörün günlük hayatına odaklanacak.

IMDb: 8,5

4. Mr. Robot

4. Mr. Robot

Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

IMDb: 8,9

3. Better Call Saul

3. Better Call Saul

Vince Gilligan tarafından yaratılan Breaking Bad'in uyarlaması olup öncesini ve devamını anlatan dizi niteliğindedir. Better Call Saul, Breaking Bad'de ortaya çıkışından yedi yıl önce, 2002'de işe başlayan, kendi halinde bir avukat olan James McGill hakkındadır.

IMDb: 8,9

2. Fargo

2. Fargo

Coen kardeşlerin aynı adlı filminin dizi uyarlaması. Lorne Malvo'nun Minnesota'ya gelmesi ile başlayan olaylar zincirini konu ediniyor. Hobbit'ten de tanıdığımız Bilbo karakterini canlandıran Martin Freeman'ın da Lester Nygaard karakteri ile yer aldığı dizi son zamanların en sürükleyici dizilerinden biri. Ayrıca Coen'ler dizinin yapımcılığını da üstlenmişlerdir. Coen'lerin bol ödüllü filiminden uyarlama bu dizi de izleyiciyi bol sürprizler bekliyor.

IMDb: 9,0

1. Game of Thrones

1. Game of Thrones

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası.

IMDb: 9,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel Ödül / Mad Men

Özel Ödül / Mad Men

Amerika'nın ve reklamcılık dünyasının kalbi olan New York'ta, 1960’lı yıllarda geçen hikayede şatafatlı reklamcılık dünyasının parlak çocuklarının hikayeleri gözler önüne seriliyor.

Değişen zamana uyum sağlamaya çalışan reklam gurusu Don Draper ve ekibi gerçek dünya ve yalanlar arasındaki ince çizgiyi görünmez kılmaya ve 60’lı yılların dekorunda insan doğasının inceliklerine inmeye devam ediyor. 

Başarılı mafya dramalarından olan The Sopranos'un ödüllü yapımcı ve yazarı Matthew Weiner'ın yaratıcısı olduğu Mad Men üç yıl üst üste En İyi Dizi dalında Emmy ve Altın Küre ödülünü evine götürerek başarısını tesadüf olmadığını da ispatlamıştı.

IMDb: 8,7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
78
24
7
5
3
2