Görüş Bildir
Haberler
Amerika, Cezayı Filistin'e Kesti: 218 Milyon Dolar

Amerika, Cezayı Filistin'e Kesti: 218 Milyon Dolar

Sayfala.Com
24.02.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin New York kentinde görülen bir davada, Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin Yönetimi, İsrail'de 10 yıldan uzun bir süre önce gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle 218 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

2000'li yılların başlarında yaşanılan ve çoğunluğu Hamas tarafından organize edilen terör saldırılarında 33 kişi ölmüş, 400'den fazla kişi ise yaralanmıştı. El Aksa İntikam Tugayı ve Haması, 2 gün süren değerlendirmeler sonucunda suçlu bulan Federal Mahkeme, Filistin'i 218 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

2002 yılında, Hebrew Üniversitesi kafeteryasında ve 2004 yılında bir toplu taşıma aracında gerçekleşen bombalı saldırılar sonucu 10 Amerikalı Aile, Federal Mahkeme'ye Filistin aleyhine dava açmıştı.

Arnold & Porter LLP iş ortağı Kent Yalowitz yaptığı açıklamada; kararın çok açık olduğunu vurguladı. 'Bir Amerikalıyı yaralarsan ya da öldürürsen, Amerika'nın 'uzun' kollarını eninde sonunda ensende hissedersin' diyerek sözlerini tamamladı.

Verilen ceza, 1992 ABD Anti Terörizm Yasası'na göre otomatik olarak üçe katlanıyor ve 655.5 milyon dolara yükseliyor.

Sanık tarafta yer alan Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü ise itiraz haklarını kullanacaklarını, bu saldırılarda herhangi bir etkilerinin ve katılımlarının olmadığını belirttiler. Bu gibi aşırıcı olaylardan kendilerinin sorumlu tutulmasının ise talihsizlik olarak açıkladılar.

'Kanuni bir temelle bağdaşmayan bir hüküm' diyerek kararı eleştiren Filistin Kurtuluş Örgütü Uluslararası İlişkiler Başkanı Ghassan Shakaa, kararın Amerika'nın İsrail'i şartsız koruma isteği altından çıktığını belirtti.

Kaynak: http://rt.com/usa/234915-us-jury-palestinians-terror/

Kaynak: http://sayfala.com/amerika-kanada/ame...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0