Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Yediğiniz Anda Dakikalar Belki Saniyeler İçerisinde Sizi Öldürebilecek 12 Yiyecek

Aman Dikkat! Yediğiniz Anda Dakikalar Belki Saniyeler İçerisinde Sizi Öldürebilecek 12 Yiyecek

Begüm
04.06.2022 - 21:28

Bazı yiyecekler sandığımızdan çok daha zararlı hatta ölümcül olabilir. İşte yediğiniz anda sizi öldürebilecek zehirli yiyecekler!

1. Balon balığı

1. Balon balığı

Oldukça zehirli bir balık olan balon balığında tetrodotoksin bulunuyor. Bu madde siyanürden bile daha tehlikeli olduğu için kişiyi öldürebiliyor. Buna rağmen tetrodotoksinin bulunduğu bölge temizlenerek yenilebiliyor ama bunun için hazırlayan kişinin eğitimden geçmesi şart.

2. Işgın otu

2. Işgın otu

Yaprakları zehirli olan ışın otu da tehlikeli yiyecekler arasında yer alıyor. Işgın otunun yapraklarında oksalit asit bulunuyor.

3. Muskat

3. Muskat

Endonezya'da bir ağaçta yetişen muskat kurabiye, puding gibi çeşitli tatlılarda kullanılıyor fakat fazla tüketilmesi halinde kişiye zarar verebiliyor. Aynı zamanda muskat halüsinasyon yaratan yiyecekler arasında.

4. Casu Marzu peyniri

4. Casu Marzu peyniri

İtalya'nın Sardunya adasında tüketilen bu peynir içinde bulunan kurtçuklar ile tüketiliyor. Evet yanlış duymadınız, peynirin orta kısmında bulunan kurtçuklar peyniri yumuşatıyor ve orta kısmını daha erimiş yumuşak bir hale getiriyor. Peyniri yerken dikkat etmek gerekiyor çünkü kurtçukları yememeniz gerekiyor...

5. Durian

5. Durian

Oldukça kötü kokan bir Endonezya yiyeceği olan duran da oldukça tehlikeli. 500 gramdan fazla tüketilmesi halinde kandaki basıncı artırarak ölüme yol açıyor.

6. Çiğ acı badem

6. Çiğ acı badem

Günlük hayatımızda sık sık yediğimiz badem doğru şekilde yapılmadığında ölümcül olabiliyor. Hiçbir işlemden geçmemiş çiğ acı badem siyanür ile eş bir zehre sahip. Bu zehri yok etmek için bademin belirli derecelerde zehir geçene kadar ısıtılması gerekiyor.

7. Köygöçüren mantarı

7. Köygöçüren mantarı

Türkiye'de de bulunan bir mantar türü olan Köygöçüren yenmesi halinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

8. Mürver

8. Mürver

Pek çok yemekte ve tatlıda kullanılan mürver ham halinde iken oldukça zehirli. Olgunlaşmış ve pişirilmiş şekilde tüketildiğinde zehri olmayan mürverin içinde hamken alkaloite zehri bulunuyor. Bununla birlikte mürverin sapı ve yaprağı da siyanür üretiyor.

9. Yıldız meyvesi

9. Yıldız meyvesi

Böbrek rahatsızlığı yaşayanlar için oldukça ölümcül olan yıldız meyvesinin içerisinde nörotoksin bulunuyor. Sağlıklı bir böbrek nörotoksini sindirebiliyor fakat böbrek yetmezliği yaşayan bir kişinin ölmesine sebep oluyor.

10. Ake meyvesi

10. Ake meyvesi

Jamaika'nın en ünlü meyvelerinden olan Ake uygun koşullarda yetiştirilmediğinde ölüme sebep olan toksinler içeriyor. Yendiği anda sırasıyla mide bulantısı, halüsinasyon, koma ve ölüme sebep oluyor.

11. Ölüm şapkası mantarı

11. Ölüm şapkası mantarı

İsminden de anlaşılacağı üzere yediğiniz anda sizi öldürebilecek zehre sahip ölüm şapkası mantarı da en bilinen zehirli mantar türlerinden biri.

12. Manyok

12. Manyok

Dışını soymadan ve temizlemeden yemeniz halinde vücudunuza toksin aktarabilecek kadar zehirli olan manyok düzgün bir şekilde hazırlanması gereken yiyecekler arasında yer alır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

13.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
17
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asuman A.

Fakir mişim, bunları yeme ihtimalim hiç yok 🤪

muthisgirll

Işgın otundan zehirleneni hiç görmedim daha

Sercan Türk

diğerlerini gördün de bi o kaldı.

SadeNescafe

balon balığını da bi zahmet yeme a.k salakmısın adamlar yıllar sora ehliyetle yapıyolar yemeğini onunda yüzde bilemem kaçı direkt ölüm. bişi imzalatıyolar di... Devamını Gör