Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Sizi Isırmasını Asla İstemeyeceğiniz 13 Sıra Dışı Hayvan

Aman Dikkat! Sizi Isırmasını Asla İstemeyeceğiniz 13 Sıra Dışı Hayvan

Adorno
01.10.2021 - 08:00

Çoğumuz zararsız olsalar bile birçok hayvandan korkarız. Ancak bazıları var ki bu korkunun hakkını veriyorlar. İşte karşılaşmak bile istemeyeceğiniz, tek bir ısırığı ile size hayatınızın en büyük acısını yaşatabilecek hayvanlar nelermiş bir bakalım. 😨

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Brezilya gezgin örümceği

13. Brezilya gezgin örümceği

İşte dünyanın en zehirli örümceklerinden biri! Orta ve Güney Amerika'da yaşayan Brezilya gezgin örümceğinin tek bir ısırığı sizi 90 dakika içinde öldürebilir. Dişlerini etinize geçirmesinden sonra önce tüylerinizin diken diken olduğunu ve terlediğinizi hissedersiniz. Sonrasında 30 dakika içinde tansiyon değişikliği, mide bulantısı, bulanık görme ve şoka benzeyen ataklar yaşarsınız. Örümceğin bıraktığı zehrin en ilginç yan etkisi ise erkeklerde uzun ve çok ağrılı bir ereksiyona sebep olması!

12. Gila canavarı

12. Gila canavarı

Gila canavarı dünya üzerindeki 2 zehirli kertenkele türünden biridir. Bu hayvanlar çenelerinin altında biriktirdikleri zehri, ısırdıkları avlarının derisine yivli dişlerinden akıtırlar. Eğer bir Gila canavarı tarafından ısırılırsanız zehrinden çok kendisinden korkun! Çünkü zehri, insanlar için ölümcül olmasa da avlarını bir kere ısırdıklarında deriyi parçalayana kadar asla bırakmazlar.

11. Kurşun karınca

11. Kurşun karınca

Adını ısırdığında verdiği acının kurşun yarası acısına benzemesinden dolayı alan bu karınca, dünyanın en tehlikeli hayvanlarından birisi. Isırılanların tarifine göre bu acı, insanın topuğuna 7.50 santimlik bir çivinin batmasına ve sonrasında sıcak kömür üstünde çıplak ayakla yürümesine benziyor!

10. Maymun

10. Maymun

Genelde sempatik olan ve insanlarla iyi anlaşan maymunları aman kızdırmayın. Çenesi oldukça güçlü olan maymunlar sizi ısırdığında oldukça ciddi bir şekilde dokunuza zarar verirler. Ancak asıl korkmanız gereken adı Monkey B olan herpes virüsü taşımasıdır. Kusma, göz ağrısı ve felç gibi belirtiler gösteren virüs sonrasında beyin iltihabına sebep olabilen oldukça ölümcül bir hastalığa neden olur.

9. Kene

9. Kene

Kenelerin ısırdığını bile fark etmeniz oldukça zor. Isırırken deriye saldıkları anestezik bir sıvı ile fark edilmelerini engelleyen bu canlılar, kafalarını derinizin altına gömer ve kanınızı içerek beslenirler. Ancak asıl korkulması gereken kanınızı emmeleri değil, bu sırada kendi sıvılarını da size aktarmaları! Bu sıvılarında insanlar için ölümcül olan Kayalık Dağlar Benekli Humması, Q Ateşi, Döküntü Hastalığı, Lyme hastalığına sebep olan virüsleri taşıyabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Çıngıraklı yılan

8. Çıngıraklı yılan

Batı Yarımküre'deki yılanlar arasında en yüksek zehir oranına sahip olan çıngıraklı yılanların ısırığı ölmenize sebep olabilir! Isırıldığınız an deriniz yavaş yavaş çürümeye başlar. Sonrasında kanınız nasıl pıhtılaşması gerektiğini unutur ve kanamalar başlar. Eğer acilen tedavi olmazsanız durum çok tehlikeli hallere gelebilir!

7. Çeçe sineği

7. Çeçe sineği

Sineklerin, çoğumuz için yaz aylarının sıkıcı bir detayı olması dışında pek de bir önemi yok. Ancak durum tek bir ısırığı ile sizi sonsuz uykuya daldıracak Çeçe sineği için böyle değil! Sahra Altı Bölgesi'nde yaşayan Çeçe sineği sizi ısırdığında önce yalnızca bir kaşıntı hissedersiniz. Ancak asıl problem bundan sonra başlar. Üzerinde taşıdığı Afrika Uyku Hastalığı'na sebep olan parazit ile önce uyku düzeniniz tamamen bozulur ve sonrasında parazit bilincinizi giderek bulanıklaştırarak dünyadan tamamen kopmanıza sebep olabilir.

6. Dubois'in deniz yılanı

6. Dubois'in deniz yılanı

Deniz yılanları arasında en ölümcül zehre sahip olan Dubois deniz yılanının tek bir ısırığı felce sebep olabilmekte. Oldukça acılı olan süreç sonucunda yutkunma ve konuşma güçlüğü çeken kurbanların %3'ünde ise ölüm kaçınılmaz olmakta!

5. Kıyı Taipanı

5. Kıyı Taipanı

Şeker kamışı tarlalarında yaşayan Kıyı Taipanı her yıl onlarca ölüme sebep olur. Sizi ısırdığında çok hızlı bir şekilde sinir sisteminiz çökmeye başlar ve kanınız nasıl pıhtılaşacağını unutur. Bu ısırıktan sonra eğer 30 dakika içinde hemen tedavi olmazsanız ölüm riskiniz %100'dür!

4. Koni salyangozu

4. Koni salyangozu

Dalgıç giysisine nüfuz edecek kadar güçlü ve sivri dişleri olan bu minik canlı, dünyanın en tehlikeli hayvanlarından biri. Tek bir ısırığında deriye nüfuz eden az miktardaki zehri ani ölüme sebep olabilmekte. Dahası küçük miktarlarda kullandığı zehrinin tamamı 20 insanın ölümüne sebep olabilecek güçte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Sidney huni yuvalı örümceği

3. Sidney huni yuvalı örümceği

Avusturalya'da yaşayan bu örümceğin zehri siyanürden iki kat daha ölümcül. Sizi ısırdığında vücudunuza geçen zehir, öncelikle tansiyonunuzun artmasına sonrasında kalp ritminizin bozulmasına ve hızla komaya girmenize sebep oluyor. Vücutta hızla hareket eden zehrin bir çocuğun 15 dakikada ölmesine sebep olabilecek kadar güçlü olduğu söyleniyor!

2. Kara Taipanı

2. Kara Taipanı

Kara Taipanı yılanı dünyada kara üzerinde yaşayan en zehirli hayvan olarak biliniyor! Avusturalya'da yaşayan ve çıngıraklı yılandan 200-300 kat daha zehirli olan bu yılan tarafından ısırıldıktan sonra, 45 dakika içinde tüm sinir sisteminizin çökmesine ve hızlı bir ölüm gerçekleşmesine sebep oluyor. Dahası bu yılanın zehrinin bir damlası 100 insanın ölümüne sebep olabilecek güçte!

1. Kutu denizanası

1. Kutu denizanası

Her ne kadar listedeki diğer canlılar gibi ısırmasa bile kutu denizanası dokunaçlarıyla sizi bir seferde defalarca sokarak dakikalar içinde ölmenize sebep olabilecek güçte! Sizi dokunaçları ile yerinizde tutarak defalarca sokarken, zehir toksinleri çok hızlı bir şekilde aşırı ağrıya, felce, deliryuma, şoka, kalp durmasına ve sonunda ölüme sebep olabiliyor. Ancak ne yazık ki tek kurbanda siz olmayacaksınız, çünkü bu deniz anası 60 yetişkini öldürebilecek güçte zehriyle yaşamaya devam edecek...

Hepsi birbirinden korkunç bu canlılardan hangisi daha tehlikeli biz karar veremedik.

Hepsi birbirinden korkunç bu canlılardan hangisi daha tehlikeli biz karar veremedik.

Siz ne dersiniz? Gelin yorumlarda buluşalım;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın