Görüş Bildir
Haberler
Asla Karşı Karşıya Kalmak İstemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli Hayvanları

Asla Karşı Karşıya Kalmak İstemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli Hayvanları

R.G.
09.08.2021 - 17:57 Son Güncelleme: 09.08.2021 - 18:37

Hayvanlar dünyasındaki dostlarımızı hepimiz seviyoruz. Ancak bu alem o kadar geniş ki tüm üyelerini sevimli ve dost canlısı olarak tanımlamamız mümkün değil. Olur da bir yerde karşılaşırsanız uzak durmanız gereken hayvanları bilmek istersiniz diye düşündük ve dünya üzerinde göz göze gelmek bile istemeyeceğiniz en tehlikeli hayvanları sizin için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sivrisinek

1. Sivrisinek

Listenin en başında sivrisineği görünce şaşırmış olmalısınız. Peki yaz mevsiminin en sevimsiz misafiri nasıl oldu da listemize girdi? Sivrisinekler türlerine göre çok çeşitli hastalık taşıyıp yılda yaklaşık 830 bin insanın ölümüne sebep olabiliyor. Zika, sıtma, Dang humması, Japon ensefaliti ve sarı humma taşıdıkları ölümcül hastalıklardan bazıları. Sinek kovucu spreyler pek bir şirin görünüyor artık gözünüze değil mi?

2. Yılan

2. Yılan

Çoğu insanın en büyük korkularından biri olan yılanlar, zehir potansiyelleriyle en korkutucu hayvanlar listesinde tabii ki üst sıralarda. Türüne göre silahı değişse de, insan canlısı hayvanlar olmadıkları bir gerçek. Piton ve anakondalar avlarını boğarak öldürmeyi tercih ederken kobra yılanı da zehrini düşmanın yüzüne tükürerek ölüme gönderiyor.

3. Çeçe sineği

3. Çeçe sineği

Yine kendisi değil, taşıdığı hastalık sebebiyle asla muhatap olmak istemeyeceğiniz bir uçan türle karşınızdayız. Çeçe sineği uyku hastalığı olarak da bilinen bir hastalık taşıyor ve ısırığıyla size bulaştırıyor. Ateş, baş ağrısı ve ciddi bir yorgunluk hissini ne yazık ki ölüm takip ediyor. Ne diyelim, evlerden ırak.

4. Timsah

4. Timsah

Timsahlar yılda yaklaşık 1000 insanın ölümünden sorumlu olarak en ölümcül hayvanlar listesine girmeyi başarıyor. Dinozora benzeyen bu sürüngenlerin 27 türünün 7 tanesi insanlar için bir hayli ölümcül. Bunlar arasında Nil timsahı, yılda 300 ölümcül saldırıyla kendi türünün en tehlikelisi unvanını elinde tutuyor.

5. Hipopotam

5. Hipopotam

Hipopotamların dışarıdan bakıldığında oldukça hantal ve ağırkanlı görünen yapısı sizi yanıltmasın. Görüntülerinin aksine hayli agresif ve saldırgan olan hipopotamlar tehlike anında insan hızına rahatlıkla yetişerek ölümcül olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aslan

6. Aslan

Ormanlar kralı olarak namı yürüyen aslanlar, günün 20 saatini uykuda geçirse de iş avlanmaya geldiğinde ünlerinin hakkını veriyorlar. Hızları ve keskin dişleriyle avlarına pek şans tanımayan aslanlar ile umarız karşı karşıya kalmazsınız.

7. Afrika mandası

7. Afrika mandası

Arfika mandaların en büyük silahı ilginç şekilli boynuzları. Bu boynuzların görüntülerine sevimli bir dokunuş olarak yansımasına kanmayın deriz. 'Kara ölüm' olarak da bilinen Afrika mandaları yaralandıklarında agresifleşerek düşmanlarını yok etmek için yüksek hızlara ulaşabilirler.

8. Komodo ejderi

8. Komodo ejderi

Güçlü ve zehirli ısırıklarıyla insanlar için tehlikeli olan komodo ejderinin zehrinde kanın pıhtılaşmasını engelleyen toksinler var. Khalessi'nin ejderhalarını andırıyor olsa da sakın ola bir heves yanlarına yaklaşmayın çünkü pek evcil oldukları söylenemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
78
33
21
19
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?