Görüş Bildir
Haberler
Almanya Office 365'İ Okullarda Yasaklayarak Gizlilik Endişelerini Dile Getirdi

Almanya Office 365'İ Okullarda Yasaklayarak Gizlilik Endişelerini Dile Getirdi

Almanya Office 365'İ Okullarda Yasaklayarak Gizlilik Endişelerini Dile Getirdi

Hessen'deki okullar sahte yazılımlara güvenmek zorunda kalacak

Alman devletinin Hessen eyaletindeki okullar, AB’nin GDPR kuralları sayesinde Microsoft’un Office 365’i kullanamayacağını belirtti. Next Web, sorunun Microsoft’un Alman veri merkezini geçen yılın Ağustos ayında kapatmasının ardından kullanıcılarının ABD’nin yetkilileri tarafından erişilmesine ilişkin potansiyel bir risk oluşturduğunu bildirdi.

Windows 10’un telemetri sistemi, gizlilik ayarlarınızın nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak, ürünlerini ve hizmetlerini nasıl kullandığınızla ilgili çok çeşitli veriler toplar. Bu veriler, e-posta konu satırlarını ve çevirmek için Microsoft’un yazılımını kullandığınız tüm cümleleri içerebilir. ZDNet, Windows 10’un “Gelişmiş” olarak ayarlanmış telemetri veri ayarlarına sahipseniz, hassas bilgileri içerebilecek bir kilitlenme meydana geldiğinde, sistem belleğinizin içeriğini de toplayabileceğini belirtir.

GOOGLE VE APPLE'DAN BULUT ÇÖZÜMLERİ

Microsoft geçmişte bu endişeleri, geçen yıl başlattığı bir Windows Teşhis Veri Görüntüleyicisi ile çözmeye çalıştı. Ancak şirketin, verilerin nasıl işlendiğinin güvenliği hakkında daha fazla güvence isteyen Hessian veri koruma komisyoncusu endişelerini gidermek için daha fazla şey yapması gerekecek. Basitçe daha iyi bir kullanıcı onayı kazanmak bu sorunların üstesinden gelmek için yeterli olmaz, çünkü okul yazılımı çocuklarla ilgili hassas verilerle ilgilenir.

Bu, Microsoft'a özgü bir sorun değildir. Komiser, Hessen'deki okulların GDPR uyumlu bir şekilde Google ve Apple'dan bulut çözümleri kullanmasının da mümkün olmadığını belirtti. Şimdilik, okullar için tek seçenek, şirket veri güvenliği hakkında daha iyi güvence sağlamaya istekli olmadıkça, Microsoft’un bulut dışı Office 2019 gibi yerel olarak depolanan bir yazılım parçası kullanmaktır. Yorum yapmak için Microsoft ile iletişim kurduk ve bu parçayı cevabı ile güncelleyeceğiz.

' Almanya Office 365'i okullarda yasaklayarak gizlilik endişelerini dile getirdi konulu haberimizde Teknoloji Haberleri

olarak sizlere Almanya Office 365'i okullarda yasaklayarak gizlilik endişelerini dile getirdi ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik.

Hemen yukarıda Almanya Office 365'i okullarda yasaklayarak gizlilik endişelerini dile getirdi ile ilgili yorum ve görüşleri

inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. '

Kaynak: https://www.sanalyer.com/haber/almany...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın