Görüş Bildir
Haberler
Almanya - Hollanda Maçı Bomba Tehdidi Nedeniyle İptal

Almanya - Hollanda Maçı Bomba Tehdidi Nedeniyle İptal

Fatih
17.11.2015 - 20:35

Almanya ve Hollanda arasında oynanması planlanan hazırlık maçı bombalı saldırı tehlikesi nedeniyle iptal edildi. Stadyum boşaltıldı. Alman milli takımının güvenli bir yere götürüldüğü açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hannover kentinde Almanya ile Hollanda futbol milli takımları arasında oynanacak hazırlık maçı güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. 

Polisten yapılan açıklamada 'somut tehlike içeren bir durum' nedeniyle güvenlik konusunda çekinceler olduğunu ve iptal kararının alındığı kaydedildi. Alman milli takımının tahliye sırasında stadyumda bulunmadığı, otobüsle güvenli bir yere götürüldüğü belirtildi.

Patlayıcı madde ile saldırı

Patlayıcı madde ile saldırı

Hannover Emniyet Müdürü, bir kişinin stadyumda patlayıcı madde ile saldırı düzenleyeceği yönünde ellerinde somut bilgi olduğunu belirtti. 

Kluwe, bu kararın alınmasında belirleyici olan istihbaratın ellerine stadın kapılarının açılmasına 15 dakika kala ulaştığını ifade etti. 

Kararın 'kolay değil fakat tutarlı' olduğunu kaydeden Kluwe, Hannover geneli için tehlikenin sürdüğünü belirterek Hannoverlilere evden çıkmamaları çağrısı yaptı. Alman haber ajansı dpa'nın haberine göre, radikal İslamcı terörist saldırı tehlikesi maçın iptal edilmesine neden oldu.

İçişleri Bakanı basın toplantısı düzenledi

İçişleri Bakanı basın toplantısı düzenledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), maçın iptal edilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. 

Akşam saatlerinde istihbarat bilgilerinin yoğunlaştığını belirten Bakan, bunun üzerine maçın iptal edilmesini tavsiye ettiğini belirtti. Bakan bunun kendisi için de kolay bir karar olmadığını fakat halkın korunması amacıyla bu kararı almaya mecbur kaldıklarını ifade etti. 

İstihbaratın kaynağı ve tehlikenin boyutları hakkında ayrıntı vermekten kaçınan İçişleri Bakanı, Avrupa ve Almanya'da durumun 'ciddi' olduğunu belirtti.

Dostluk mesajı yarım kaldı

Dostluk mesajı yarım kaldı

Maçın başlama düdüğüne yaklaşık bir buçuk saat kala alınan kararın ardından, stadyumda bulunan izleyicilerden hızlı bir şekilde, ancak paniğe yol açmadan stadyumu boşaltmaları istendi. 

Yaklaşık 35 bin seyirci maçı izlemek üzere stata gelmişti. Seyirciler, Paris saldırılarının ardından dostluk ve dayanışma mesajı vermeyi hedefliyordu.

Alman milli takımının Paris'teki Stade de France'da Fransa ile oynadığı hazırlık maçı sırasında şehri kana bulayan terör saldırılarının ardından Hannover'de Hollanda ile oynanacak maç öncesinde en yüksek düzeyde güvenlik önlemleri alınmıştı. 

,Maçı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve bir dizi üst düzey politikacının da izlemesi öngörülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda