Görüş Bildir
Haberler
Alman Kulübünden Irkçılığa İlginç Tepki

Alman Kulübünden Irkçılığa İlginç Tepki

Almanya'nın bölgesel futbol ekiplerinden Deinster, Sudanlı iki futbolcusuna yapılan ırkçılığı kınamak için toplu çekilen takım fotoğrafında herkesin yüzünü photoshop ile siyaha boyayarak tepkisini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'nın bölgesel futbol kulüplerinden Deinster, iki futbolcusuna yapılan ırkçı saldırıyı ilginç bir yöntemle protesto etti.

Deinster kulübü, photoshop ile yüzlerini siyaha boyadığı futbolcuların fotoğrafını Facebook hesabından paylaştı. 

Fotoğrafın altına yapılan açıklamada, takımın kadrosunda yer alan Sudanlı mülteci iki futbolcu Emad ile Amar'ın ırkçı saldırıya uğradıkları belirtilerek, 'Mültecilere uygulanan şiddet, içler acısı. Emad ve Amar, siz de herkes gibi bizden birisiniz ve sizinle olmaktan çok mutluyuz.' ifadelerine yer verildi.

Yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan takımın teknik direktörü Soenke Kreibich, iki futbolcunun kasabadaki Paskalya Bayramı sırasında sözlü ve fiziksel tacize uğradığını, Emar'a ise daha sonra fiziksel şiddet uygulandığını belirtti.

Kreibich, kulübün söz konusu fotoğrafı yayımlayarak bu tür olaylara karşı tavrını ve takımın birliğini sergilemeyi amaçladığını da söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın