Görüş Bildir
Haberler
Alman Çift Kurdukları İnternet Sitesiyle Sığınmacılara Ev Buluyor

Alman Çift Kurdukları İnternet Sitesiyle Sığınmacılara Ev Buluyor

Marieke Geiling (28) ve erkek arkadaşı Jonas Kakoschke (31), göçmenler ve mültecilerin buluşarak ev arkadaşı olabileeği ve yaşayabileceği alanlara sahip olmalarını sağlayan Refugees Welcome (Göçmenlere Hoşgeldin) sitesini kurdular. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngilizce ve Almanca olarak kullanılabilen siteye, paylaşımla kullanılabilecek bir ev girişi yapıldığında, ilk önce otomatik olarak mülteci merkezi ile iletişime geçiliyor ve uygun bir aday olup olmadığında bakılıyor.

Aday bulunduğunda, mülteci adayının kira ve diğer masrafların finansmanı yapılıyor.

Sitenin Şu An İçin 400 Başvurusu Var

Sitenin Şu An İçin 400 Başvurusu Var

“Mültecilerin, ev hayatlarından uzaklaştırılıp, kalabalık ortamlarda toplu yaşamlara zorunlu bırakılmalarını doğru bulmuyoruz.' yazısıyla açılıyor site. 'Onun yerine kendilerine sıcak birer yuva önermeliyiz.'

Uygulamanın kurucuları Geiling ve Kakoschke aynı zamanda sığınmacılara evlerini ilk açan çift ve ilk misafirleri de, geçtiğimiz Aralık ayında kendilerini bulan 39 yaşındaki Afrikalı bir göçmen olmuş.

Çoğunluk Müslüman Ülkelerden

Çoğunluk Müslüman Ülkelerden

Geçtiğİmiz yıl içerisinde, Almanya, 200,000'e yakın sığınma talebi aldı. Bu rakam 2013 senesinde 127,000 idi. Taleplerin çoğunluğu Müslüman ülkelerden geliyor.

Almanya'nın batısında yer alan Schwerte'deki yetkililer geçtiğimiz senelerde; 21 sığınmacıyı Buchenwald kışlasında bir evin içinde konaklatmaya çalışması, Nazi toplama kamplarına benzetilerek tepki çekmişti.

http://www.refugees-welcome.net/

The Independent & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0