Görüş Bildir
Haberler
Alkol Oranı En Yüksek İçkiler

Alkol Oranı En Yüksek İçkiler

Birinfo
03.08.2014 - 15:27 Son Güncelleme: 02.07.2022 - 11:49

Alkol tüketenler, bazen içkinin tadını değil de içeriğindeki alkol miktarını göz önüne alabiliyor. İçkilerin dışında yazan alkol oranları genellikle içkinin içerisindeki saf alkol oranını gösteriyor. Bazen %5 gibi küçük miktarlardan başlayan bu oran %40’lara ve daha fazla seviyelere çıkabiliyor. Bu seviyeler normal kabul edilse de çok spesifik örneklerle karşılaşmak da mümkün. Alkol oranı %75’lere çıkan içkiler bulmak mümkün. Son derece sert olan bu içkilerden bazılarının satışı ülkemizde yasak olabiliyor. Peki alkol oranı en yüksek içkiler hangileri? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Absent - %75

Absent - %75

Absentin satışı Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülkede yasak. Bunun nedeni ise içeriğinde %75 oranında alkol buluması. Absent, çeşitli bitkilerin damıtılarak fermente edilmesi ile elde ediliyor. Tüketimi ise rakıya benzer bir biçimde. Bir miktar absente su ilave edilerek tüketiliyor. Üretildiği bölgenin geleneklerine göre farklı seçenekleri bulunabilen absent, bir dönem yaygınlaştı ve daha sonra yasaklanması ile birlikte azaldı. Daha sonra bir ithalatçının Britanya'da absent satışını engelleyen bir düzenleme olmadığını fark etmesi ile birlikte tekrar yaygınlaştı.

Coruba Rom - %74

Coruba Rom - %74

Genellikle ada ülkelerinde üretilen Coruba Rom, %74’lük alkol oranı ile dikkat çekiyor. Alkol oranı en yüksek içkiler sıralamasında 2. sırada yer alan Coruba Rom, çoğunlukla ada ülkelerinde üretiliyor. Rom içki türünün bir marka altında üretilmiş olanı olan Coruba Rom, kokteyllerin içerisinde de sık sık tüketilebiliyor. Şeker kamışı melasının mayalandırılması ve içerisine saf alkolün karıştırılması ile üretilen Rom, oldukça sert içimi ve aromatik tadı ile dikkat çekiyor.

Chartreuse Elixir Vegetal Likör - %68

Chartreuse Elixir Vegetal Likör - %68

Listenin üçüncü sırasında yer alan Chartreuse Elixir Vegetal Likörün içerisinde yüzde 68 oranında alkol bulunuyor. Fransız üretimi olan bu içki, oldukça keskin ve sert bir tada sahip. Üretimine ilişkin bazı bilgiler de mevcut. Bu ürünün Büyük Şartrö Manastırında sadece iki keşiş tarafından hazırlandığı biliniyor. Üstelik tarif ve formül son derece gizli. Yeşil tonlarına yakın bir renge sahip olan bu likörün üretimi 1800’lü yıllara dayanıyor.

Yeni Rakı Giz - %68

Yeni Rakı Giz - %68

Chartreuse Elixir Vegetal Likör ile aynı sırayı paylaşan Yeni Rakı Giz’in içerisinde %68 oranında alkol bulunuyor. Meşe fıçılarda dinlendirilen bu rakı, Yeni Rakı’nın Alaşehir’deki tesisinde üretiliyor. %100 kuru üzümden üretilmesi ve 3 kez distile edilmesi de Yeni Rakı Giz’in bazı özelliklerinden. Meşe fıçılarda dinlendirilmesi çeşitli meşe aromalarına sahip olmasını da sağlıyor.

Altınbaş Rakı - %50

Altınbaş Rakı - %50

Alkol oranı en yüksek içkilerden biri olan rakı ile listemizin 5. sırasında devam ediyoruz. Altınbaş Rakı’nın içerisinde de %50 oranında alkol bulunuyor. Dolayısıyla piyasada bilinen diğer rakılara oranla Altınbaş Rakı’nın içerisinde çok daha fazla alkol yer alıyor. Alkol oranı, tadı, kokusu ve içiminin verdiği keyif ile bilinen Altınbaş Rakı ülkemizde de sık sık tüketiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aquavit - %50

Aquavit - %50

İskandinavya’nın en önemli içkisi olarak bilinen Aquavit listenin 6. sırasında yer alıyor. %50 alkol oranı ile bilinen bu içkinin alkol oranı bazı bölgelerde %45 civarlarında da olabiliyor. Aquavit’in satışı yasak olan bazı türleri de bulunuyor ve bunların alkol oranının çok daha fazla olması tüketimlerini engelleyebiliyor. Aquavit’in üretim şekli ise patatesin damıtılması yoluyla. Damıtılan patates, çeşitli otlarla tatlandırılıyor ve alkol oldukça aromatik bir tada sahip oluyor. Dereotu ve kişniş Aquavit’in içerisinde en sık kullanılan otlardan. Bazı çeşitlerinde şeker ve tuz da içerebilen Aquavit, Norveç’te son derece yaygın.

Gilbey’s Cin - %47.5

Gilbey’s Cin - %47.5

%47.5 alkol oranı ile listenin 7. sırasında yer alan Gilbey’s Cin, meyan kökü, tarçın, rezene, tahıl, kişniş, melek otu kökü ve ardıç gibi bitkilerle damıtılıyor. Dolayısıyla tadı son derece aromatik. Renksiz ve pürüzsüz bir görünümü olan Gilbey’s Cin’in aroması da oldukça yoğun. Yoğun ve aromatik tadı ile Gilbey’s Cin dünyanın pek çok yerinde yaygın bir biçimde tüketiliyor.

Calvados Konyak - %46

Calvados Konyak - %46

Calvados Konyak, Fransa’da üretilen yüksek alkol oranlı içkilerden biri. İçeriğindeki %46’lık alkol oranı, bu içkinin listede 8. sırada olmasını sağlıyor. Fransa’nın Cognac kasabasındaki bağlarda üretilen lezzetli üzümlerden elde edilen Calvados Konyak, konyaklar arasında en yüksek alkol oranına sahip. Üzümlerden şarap üretilmesi, şarabın damıtılması, fıçılarda yıllandırılması gibi işlemlerle üretilen Calvados Konyak’ın üretimi oldukça uzun ve zahmetli.

Yeni Rakı - %45

Yeni Rakı - %45

Yeni Rakı, tadını tam 20 farklı üzümün karışımından alıyor. Giz’e göre bu ürünün alkol oranı daha düşük seviyelerde olsa da %45 ile hatrı sayılır bir oranı bulunuyor. Ülkemizde Manisa ve Nevşehir’deki fabrikalarda üretilen Yeni Rakı, yoğun bir biçimde yeşil anason kokusu taşıyor. Tok ve sert bir içime sahip olması ile de biliniyor. Sıcak ve soğuk mezeler eşliğinde tüketilen Yeni Rakı, sek olarak, soğuk suyla veya maden suyu ile içilebiliyor.

Chivas Regal Viski - %40

Chivas Regal Viski - %40

Listenin 10. sırasında Chivas Regal Viski yer alıyor. %40 alkol oranı ile Chivas Regal Viski, viskiler arasında en yüksek alkol oranına sahip olan ürün. Bir İskoç viskisi olan Chivas Regal, dünyada en çok satan viskiler sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Absolute Vodka - %40

Absolute Vodka - %40

Listenin 11. sırasında yer alan Absolute Vodka da yüksek alkol oranı ile biliniyor. Bu içeceğin ham maddesi çavdar ve buğday gibi tahıllar. İsveç’in güneyinde üretilen Absolute Vodka, dünyanın en büyük alkollü içki üreticilerinden biri olması ile de biliniyor. Genellikle meyve suyu, enerji içeceği gibi alkolsüz içeceklerle karıştırılarak tüketiliyor. Aynı zamanda sek olarak içenler de mevcut.

Olmeca Tekila - %38

Olmeca Tekila - %38

Listenin 12. ve son sırasında %38’lik alkol oranı ile Olmeca Tekila yer alıyor. Bir Meksika içkisi olan  Olmeca Tekila, adını Jalisco’ya bağlı bir kasabadan alıyor. Dünya çapında 100’e yakın ülkede tüketilen Olmeca Tekila, mavi agavdan üretiliyor. Geleneksel tuğla fırınlarda pişirilen ve çeşitli aşamalarla üretilen Olmeca Tekila, aromatik tadı ile dikkat çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
800
301
210
149
96
96
55