Görüş Bildir
Haberler
ALES Soru ve Cevapları Yayımlandı Mı? ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ALES Soru ve Cevapları Yayımlandı Mı? ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Müge Kakşi
19.09.2021 - 14:00

Binlerce üniversite öğrencisi bugün lisans derecelerini yüksek lisansa çıkarmak için ALES sınavına girdi. Akademik kariyerin ilk adımı olan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 81 ildeki 90 merkezde yapıldı. Sınavın ardından adaylar sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını ve sınav sonuçlarının açıklanma tarihini araştırmaya başladı. Peki ALES soru cevapları ne zaman yayınlanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşların katılım sağladığı ALES'e giren vatandaşlar sınav soru, cevaplarının ne zaman yayınlanacağını ve ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 2021 ALES'e dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ALES soruları ve cevapları geçtiğimiz sınav döneminde, sınavın uygulanmasının üzerinden 2 gün geçmesiyle birlikte erişime açılmıştı. Bu dönem de sürecin böyle ilerleyeceği düşünülürse, ALES sınav soruları ve cevaplarının 1 yada 2 Ekim tarihinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden duyurulacağı öngörülebilir.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Eylül tarihinde Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirilen ALES, ÖSYM'nin değerlendirmelerini tamamlamalarının ardından 14 Ekim tarihinde erişime açılacak.

ALES HAKKINDA

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın