Görüş Bildir
Haberler
2020 ALES Ne Zaman Yapılacak? ALES Sınav Yerleri Belli Oldu mu?

2020 ALES Ne Zaman Yapılacak? ALES Sınav Yerleri Belli Oldu mu?

Sunay Korkmaz
24.11.2020 - 17:00

Akademik kariyer hedefleyen kimselerin katılım gösterdiği ALES için geri sayım başladı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atama için ALES hakkında tüm detaylar haberimizde... ALES ne zaman yapılacak? ALES sınav yerleri belli oldu mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

ALES Ne Zaman Yapılacak?

ALES Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılacak olan ALES sınavının başvuruları 1 ile 12 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. ALES, ÖSYM’nin sınav takvimine göre 6 Aralık Pazar günü yapılacak.

ALES Sınav Yerleri Belli Oldu mu?

ALES Sınav Yerleri Belli Oldu mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atama yapılıyor.

Sınav giriş belgelerinin açıklamasıyla birlikte adaylar, http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından sınav yerlerini öğrenebilecek. Sınav giriş belgeleri ve sınav yerlerinin ise 26 Kasım’da açıklanması bekleniyor.

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ÖSYM tarafından düzenleniyor..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın