Görüş Bildir
Haberler
ALES Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ALES/1 Başvuru Ücreti Kaç Para?

ALES Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ALES/1 Başvuru Ücreti Kaç Para?

Akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşlar, ALES sınavından başarılı sonuç almak zorunda. Yılda üç kere yapılan ALES sınavları için ÖSYM’den açıklama geldi. ÖSYM, ALES/1 başvuru kılavuzu yayınlanırken, ALES başvuru ücreti de belli oldu. Peki, ALES başvurusu nasıl yapılacak? ALES/1 başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? İşte ALES başvurularıyla ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM’nin ALES/2 için yaptığı başvuru açıklaması şu şekilde;

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) 02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 12 – 22 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALES BAŞVURU KILAVUZU

ALES Başvuru Ücreti Kaç Para, Hangi Bankaya Yatırılacak?

ALES Başvuru Ücreti Kaç Para, Hangi Bankaya Yatırılacak?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın