Görüş Bildir
Haberler
Albatros Parkı'na Otel, Rezidans ve AVM'nin Önünü Açan İmar Planlarına Onay

Albatros Parkı'na Otel, Rezidans ve AVM'nin Önünü Açan İmar Planlarına Onay

ATKN
20.06.2016 - 16:37

İstanbul Büyükçekmece’de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alanda belediyenin otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapmak istediği ancak çevrecilerin direnişine sahne olan Albatros Parkı'na turizm ve konut yapılmasının önünü açan imar planları onaylandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'ndan Ezgi Çapa'nın haberine göre CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin talebiyle yapılan imar değişikliği teklifi, geçtiğimiz yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gelmiş ancak onaylanmamıştı. 

Haziran ayı meclis gündemine yeniden getirilen planlarda, yüzde 40 olan konut alanı yüzde 60’a çıkarılarak, yüzde 60 olan turizm alanı ise yüzde 40’a düşürüldü.

'Grup kararımız var'

'Grup kararımız var'

Turizm ve konut alanı oranında yapılan değişiklikle CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin istediği plan değişikliği, bu sefer CHP’li 3 üye Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu, Ferhat Epözdemir’in itirazına sahne oldu. İtiraza şaşıran AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile daha önce görüştüklerini, CHP ile ortak hareket ederek talebin oy birliği ile geçmesi konusunda istişarede bulunduklarını söyledi.

CHP grubuna dönen Başalan, 'Toplantı öncesinde bu raporun oy birliği ile kabul edilmesi yönünde gruplar anlaşmıştı. Şimdi neden karşı çıkılıyor?' diyerek açıklama istedi. CHP Grup sözcüsü Tonguç Çoban 'Bu dosyaya evet oyu vermemiz konusunda grup kararımız’ var. Hiçbir itilaf yoktur. Ret oyu veren üyelerin kendi takdiridir' diyerek yanıt verdi. Dosya, CHP’li üyeler Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu, Ferhat Epözdemir’in muhalefetiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Geçen yıl da meclis gündemine gelmiş, kabul edilmemişti

Geçen yıl da meclis gündemine gelmiş, kabul edilmemişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükçekmece Belediyesi’nin Albatros Parkı’na otel yapılması ile ilgili talebi 19 Kasım 2015 tarihinde de İBB Meclisi’ne gelmiş ancak kabul edilmemişti. 

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait arazide turizm ve konut alanları oranında değişiklik yapılarak, İBB Meclisi gündemine bir yıl sonra yeniden geldi.

CHP'liler çevrecilere destek vermişti

CHP'liler çevrecilere destek vermişti

Albatros mevkiinde bazı ağaçların kesilmesiyle başlayan gerilim kamuoyunda geniş yer bulmuş, polis ve zabıta arasında yaşanan arbedede bazı eylemciler gözaltına alınmıştı.

Albatros’un park olarak kalmasını isteyen bir grup CHP İl Merkezi önüne giderek Albatros’un imara açılması talebini protesto etmişti. 

Günlerce süren protestolara CHP’li bazı milletvekilleri katılmış, eylemcilere destek vermişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
61
28
10
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biseydicemamaha

yapın amk ananızın amına da rezidans avm dikin modernleşmeyi beton arme olarak anlayın götünüzden koskoca 2bin yıllık roma da avm yok siktiğimin beylikdüzünd... Devamını Gör

Gokay Tura

kesin amına koyim kesin bi tane park bırakmayın ağaç dediğin nedir ki şimdi eksek bikaç 100 yıl sonra yeniden çıkar nası olsa

kartacali

istanbulada şehir diyorlar ya ona yanarım... yarin cocuklarınız ağaç gördüğünde bu ne diye soracak duruma gelecek bide istanbul için şiiir yazanlar var hala ... Devamını Gör

Can Arat

Felaket rezalet bir çevre düzenlememiz var. Yani yazlık yerlerden büyükşehirlere kadar her yer rezalet. Mesela Bir Miami sahilleriyle gelin Türkiye'de en güz... Devamını Gör