Görüş Bildir
Haberler
Alaturka Mısın Yoksa Alafranga Mı?

etiket Alaturka Mısın Yoksa Alafranga Mı?

Şeboş
13.12.2016 - 12:19

Bir tarafta işkemce çorbası içesin var, sarımsak koka koka, diğer taraftan kokoreçleri götüresin. Başka bir yerde kadifelere bürünmüş görselinle dudağının kenarındakini peçete ucuyla silen narin tavırların. Papyonunu takmışsın oturmuşsun yemek masasına önünde havyar yerine tarhana çorbası... Nesin sen söyle bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evet haydi başlayalım mı ? Hangi İstanbul hanımefendi / beyefendisisindir?

2. Evini süslemeyi sever misin, hangisi sımsıcak hissettiriyor?

3. Eeee bunu sormadan geçemezdik tabi, tuvaletini seçer misin lütfen?

4. Kolleksiyon yapmayı sever misin? Hangi kolleksiyonculardansın?

5. Bayramlarda çocukları neyle mutlu etmeyi istersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hadi gel babaanne evine gidelim hangi görsel sana daha nostaljik geldi?

7. Peki havyar ile aran nasıldır?

8. Peki son olarak çocuklarla aran nasıldır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

%50 Alaturka %50 Alafrangasın!

%50 Alaturka %50 Alafrangasın!

Şimdi şöyle diyelim hemen anlayacaksın ne demek istediğimi; babaanenden kalan bindallının eteklerindeki nakış işlerini modern bir çerçeve ile sergilemekten hoşlanıyorsun. Diğer taraftan da hiç bir tatili kaçırmadan yapılan Avrupa seyahatlerin var.  Evet danteller, nineden kalma hatıralarla yaşıyorsun. Anane, gelenek / görenek de seviyorsun sen kardeşim, elimizde kala kala bunlar kaldı, bunları da yapmazsak ne kültür kalır, ne gelenek diyorsun, kıyamıyorsun. Kültüre saygın var ,mutlu ediyor bunlar seni. Ama çağa ayak uyduran başka bir tarafın da var hani, tamam iç içe girmiş olarak kullanmayı seviyorsun sen bu karışımı;) Alaturfranko dedim ben sana;)

%100 Alaturkasın

%100 Alaturkasın

Sen oturup iş makinelerini izleyecek, dürümle ayranı aynı anda bitirecek kadar Alaturkasın ciğerim. Eski Türk gelenek, görenek, törelerine  uygun yaşıyorsun. Evdeki tüm cicilerinin üzerine dantel örteceksin seni bıraksalar. Hiç bir bayramı, seyranı, atlamıyorsun afferin sana.  Bayramlarda tatil mi? Yok  tercih etmiyorsun,  Ayvalık'taki yazlığa gidelim deseler, ziyaretlerden sonra diyorsun. Aslında doğrusunu yapıyorsun biliyor musun helal sana!

%100 Alafrangasın!

%100 Alafrangasın!

Sen tam Alafranga hayat yaşıyorsun, Frenklerin töre, âdet ve hayatına uygun, Avrupa kültürüne özgü olan Avrupa uygarlığını benimsemiş, cennete değil cennetle ilgili konferansa gitmeyi tercih edersin sen Ahmet Haşim’in dediği gibi. Örf adet bağlılığın var aslında ama ruhun Avrupalarda senin be canım. Aslında Besson’un şu sözleri senin için her şeyi açıklar: ‘Türklere Avrupalı değilsiniz diyecek olanın vah haline. Türkler yüzyıllarca Avrupa’da oturdular. Onları o zamanlardan Osmanlılar olarak biliyorduk. Belgradlı, Atinalı, Saraybosnalı, Bükreşli, Budapeşteli olabilirlerdi, ama hepsi Türk’tü. Şimdi bunlara nasıl Avrupalı değilsiniz diyebiliriz. Bugün Avrupa’da gördüğümüz camileri yüzyıllar önce ve yüzyıllar boyunca Türkler yapmadı mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
122
106
75
29
23
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Hacioglu

Alaturfranko bu ne la :)

Platon

#3'te pisuvarlı olanı seçecektim fakat klozete oturduğunda pisuvarla dip dibe olubacağını anladım, iğrenç bir koku ve türlü mikroplarla burun buruna olmak, i... Devamını Gör

yuuki

%100 Alafrangasın! aslında ben güzel olan şeyleri beyenirim bu bizimde ola biler doğuda batıda sırf avrupa diye her şey güzel olcak diye bi şey yok