Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Kılıçdaroğlu'na Alevi Özrü

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na Alevi Özrü

Meral Akşener,  İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın 'Alevi kimliği sünniler için endişe' ifadesi nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. 

Öte yandan Halil Oral da Twitter'dan bir video paylaşarak 'Kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.

Oral'ın sözlerine parti içinden ilk tepki  İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'dan gelmişti. 

Oral'ın açıklamasının ardından “Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir” ifadelerini kullanmıştı.

👇

📹 "Her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum"

📹 Oral da özür diledi

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İbrahim Halil Oral katıldığı bir yayında Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır. Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil' diye konuşmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın