Görüş Bildir
Haberler
Akşamdan Kalmalığı Doğal Yollarla Hafifletmeye Yardımcı İlaç Gibi Besinler!

Akşamdan Kalmalığı Doğal Yollarla Hafifletmeye Yardımcı İlaç Gibi Besinler!

merve özdağ
17.07.2017 - 01:02 Son Güncelleme: 20.07.2022 - 12:56

Eğlenceli anların, hüzünlü masaların aranan yüzleri olan alkolleri hepimiz severiz. Peki alkol aldıktan sonra yaşanan 'akşamdan kalmalığımız' ne olacak? Bu sorunun cevabını size bu içerikte anlatıyoruz! İşte şişelerin dibini gördüğümüz gecelerin pişmanlığını azaltacak, vücut rahatlatıcı muhteşem besinler!

1. Muz

1. Muz

Alkol yüzünden vücuttan atılan potasyumun eksikliği ağrı, halsizlik gibi belirtiler gösterir. Alkol aldıktan sonra bir adet muz yiyerek potasyum eksikliğinizi giderebilirsiniz.

2. Çikolata

2. Çikolata

Evet ilk başta garip gelse de çikolata gibi bol kakao içeren gıdalar damarları gevşeterek vücudun rahatlamasını sağlar. Bu da alkol tüketiminden sonra ertesi sabah yaşayacağınız olumsuz durumları engellemeye yardımcı olabilir.

3. Ayran

3. Ayran

Kebapların pidelerin vazgeçilmez içeceği genelde ayrandır. Hafif ve rahatlatıcı bir içecek olan ayran, alkol alımından sonra tüketildiğinde mide rahatlatıcı etkisi ile hem sıvı ihtiyacınızı karşılayacak hem de alkolün olumsuz etkisini hafifletecektir.

4. Kahve

4. Kahve

Sabahları ayılmak için kahve içenler bizi şimdiden anladı. Alkol alımından sonra tüketeceğiniz kahve vücudunuzu rahatlatacak ve alkolün etkisini hafifletmeye yardımcı olacaktır.

5. Su

5. Su

Alkol sonrası baş ağrılarının en büyük nedeni vücudun susuz kalmasıdır. Alkol aldıktan sonra bol miktarda su içmeniz gerekmektedir. Hatta uzmanlar, alkol alımından önce de vücudun belli bir miktarda su ihtiyacının karşılanmasının daha sağlıklı olabileceğini söylemekte.

6. Baharat

6. Baharat

Baharat konusunu Özellikle acı baharatlar sizi terleterek bünyenizdeki toksinlerden arınmanıza yardımcı olur.

7. Domates Suyu

7. Domates Suyu

Domates içindeki likopen sayesinde karaciğeri rahatlatmaya yardımcı olan besinlerden biri. Alkol alımından sonra domates suyu tüketmek kan şekerini dengeler aynı zamanda vücudun sıvı ihtiyacını karşılar.

8. Zencefil

8. Zencefil

Zencefil vücudu terleterek toksinlerden vücudu arındırır aynı zamanda alkol sonrası mide bulantısına iyi gelir, mideyi rahatlatır. Zencefil gibi baharatları tüketmek sizi terleteceği için alkolle birlikte vücudunuzda biriken toksinleri atabilirsiniz.

9. Meyve suyu

9. Meyve suyu

Taze sıkılmış meyve suları enerji ihtiyacınızı karışlar, karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olur. Antioksidan özelliğiyle toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ancak C Vitamini bakımından yüksek meyveleri ve meyve sularını tercih etmemelisiniz. Örneğin alkol alımından sonra uzak durulması gereken bir meyve portakaldır.

10. Yumurta

10. Yumurta

Yumurta alkolün vücuda verdiği tahribatı gidermekte oldukça etkilidir. İçerdiği aminoasitler sayesindi vücudu yeniler. Vücudun kaybettiği gücü toplamasında rol oynar.

11. Peynir ekmek

11. Peynir ekmek

Gece gelen tost perisi gibi bir şey aslında alkolden sonra peynir ekmek yemek. Peynir ekmek mideyi rahatlattığı için hassas midelerde alkolden sonra oluşan mide bulantılarını bastırır.

12. Soda

12. Soda

Mineral bakımından zengin olan soda, vücudun kaybettiği potasyum ve sodyumu karşılayacaktır. Ayrıca eğer önünüzü göremeyecek kadar sarhoş olmadıysanız sodanıza biraz tuz ve limon atabilirsiniz. Alkol alımından sonra içeceğiniz soda midenizi rahatlatacak ve sıvı ihtiyacınızı karşılayacaktır.

13. Kraker

13. Kraker

Sodyum ve potasyum bakımından zengin besinler almak, alkol aldıktan sonra vücuttaki alkol etkisini dengeleyecektir. Bu sebeple alkol alımından sonra tüketeceğiniz krakerler (wasa gibi) vücudunuzu dengeleyecektir.

14. Hamburger

14. Hamburger

Evet kulağa garip geliyor olsa da hamburger gibi yağlı besinler alkol almadan önce tüketildiğinde, alkolün kana karışmasını ve emilimini yavaşlatarak alkol aldıktan sonraki sabahı daha hafif geçirmenizi sağlıyor. Ancak hamburger gibi fast-food ürünleri çok yağlı oldukları için gündüz erken saatlerde tüketilmesi midenizi biraz zorlayabilir.

15. Turşu suyu

15. Turşu suyu
cdn.annekaz.com

Aslında turşu suyu konusunda anlatacaklarımız biraz rivayet gibi fakat, turşu suyu kandaki sodyum ve elektrolitlerin seviyesini düşürdüğünden alkol aldıktan sonra bünyeye iyi gelebilir.

16. Enerji içecekleri

16. Enerji içecekleri

Enerji içecekleri her ne kadar alkolle güzel gitse de alkolle birlikte tüketilmemesini öneriyoruz. Enerji içeriklerindeki elektrolitler kandaki alkolü dengeleyeceği için alkol sonrasındaki süreci daha kolay atlatmanıza yarayacaktır.

17. Çorba

17. Çorba

Çorbacılar neden geceye kadar açıktır? Vücudunuzdaki alkol oranını dengelemek için. Alkol aldıktan sonra kemik suyu çorba gibi çorbalar tüketmeniz alkol alımından sonra size rahat bir süreç geçirtebilir.

18. Balık

18. Balık

Rakının yanında tüketmek çok güzel evet ancak alkol alımından sonra balık tüketmek, alkol aldıktan sonraki sabaha daha rahat uyanmanızı sağlayabilir.

19. Makarna

19. Makarna

Bol soslu olmadan tüketilen sade ve hafif makarnalar da vücudunuzdaki alkolü dengelemeye yardımcı olabilir.

20. Bitki çayları

20. Bitki çayları

Rahatlatıcı bitki çaylarından olan rezene, papatya, ada çayı gibi çaylar alkol alımından sonra tüketildiğinde bir sonraki sabaha daha kolay uyanmanızı sağlayabilir.

21. Kızarmış ekmek ve bal

21. Kızarmış ekmek ve bal

Alkol aldıktan sonra eğer ertesi sabahı daha rahat geçirmek istiyorsanız, kızarmış ekmek üstüne bal sürüp yiyebilirsiniz. Bal içerisindeki şeker ile kan şekerini düzenleyecektir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
37
31
30
25
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?