Görüş Bildir
Haberler
AKP Sözcüsü Çelik'den Boğaziçi Açıklaması: 'Türkiye'nin Egemenlik Hakkında Dönük Cümleler Kuruluyor'

AKP Sözcüsü Çelik'den Boğaziçi Açıklaması: 'Türkiye'nin Egemenlik Hakkında Dönük Cümleler Kuruluyor'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi protestoları ile ilgili konuşan Çelik ' Atanmış bir yöneticiyi biz yönetici olarak kabul etmiyoruz ifadesinin ötesinde, fiziki engelleme, üniversite yönetimini çalıştırmama gibi bir duruma gelince güvenlik güçlerinin müdahalesi söz konusu olacaktır. Demokratik protesto hakkı aşıldı' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi eylemleri hakkında da açıklama yapan Çelik, 'Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak çeşitli devletlerin açıklamalarını yakından takip ediyoruz' dedi.

Çelik uluslararası açıklamalara tepki gösterdi

'Demokratik protesto hakkı taleplerinizi mercilere iletmek için kullanılır'

'Demokratik protesto hakkı taleplerinizi mercilere iletmek için kullanılır'
www.dw.com

Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Çelik şöyle devam etti:

'Demokratik protesto hakkı taleplerinizi mercilere iletmek için kullanılır. Şunu da görüyoruz, en son yayınlanan bir bildiride gördüğümüz gibi; meselenin atanan kişinin değerlendirilmesiyle ilgili tartışma olduğunu görüyoruz. Atanan rektör bizden önceki uygulamaların bazılarında olduğu gibi, başka bir partinin parti meclisi üyesi olsaydı, ya da aktif olarak danışmanlık yapan birisi olsaydı ve atansaydı bazı kesimlerin bu eleştirileri ortaya koymayacağını öngörmek mümkün. Burada demokratik protesto hakkı, demokratik eleştiriyle eylemin bir şiddete veya oradaki öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını engellemesine, terörle iltisaklı grupların bu işlerin içine girmesi gibi meselelere hassas olmak gerekir.'

Sağ duyu çağrısı

Sağ duyu çağrısı

Çelik eylemler hakkında sağ duyu çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:

'Burada tabi bu tip meselelerde herkesin sağ duyulu olması gerekir. Grupların sızması konusunda, işte valilik açıklama yapıyor kimler hangi eylemlere katılmış, bunların iltisakları nedir gibisinden... Burada sağ duyu ile hareket etmek zorunludur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
57
7
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayy

çok şaşıyorum bu akp içinde 1 insan yok mu biz napıyoz ya diyen

Bozkurt

AKP içinde ne kaldı bilemem ama ne kadar insan varsa karşılarına aldılar.

Phoenix Jean Grey

Tamamen anti-demokratik olan rektörlerin c.başkanı tarafından atanması uygulamasını savunanlar öğrencilere demokrasi dersi vermeye çalışıyor,şaka gibi.

Ziya Akbaş

Coş ulan daha da coş!!!