Görüş Bildir
Haberler
AKP, Metaverse Çalıştayı Yapacak

AKP, Metaverse Çalıştayı Yapacak

Batuhan
26.01.2022 - 07:45

AKP’nin önceki gün toplanan MYK’sında Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Metaverse (sanal evren) ile ilgili bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hassas bir konu” diyerek çalıştay düzenlenmesini, konunun teknolojik, felsefi, siyasi, ekonomik ve hukuki boyutlarıyla ele alınmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş ve sanatçı Sezen Aksu ile ilgili yapılan açıklamalar gündem başlığı oldu.

Bazı kurmaylar, Sezen Aksu’nun bu şarkı sözlerini 5 sene önce yazdığı ve Sedef Kabaş’tan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan’ın da bunun üzerine “Konuşun tabii, bana kalmasın bu konular” dediği öğrenildi.

'Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık'

'Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık'

Yeni Şafak'ın haberine göre, toplantıda ayrıca Erdoğan’ın, “Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim” ifadesini kullandığı belirtildi.

'Hassas bir konu'

'Hassas bir konu'

Toplantıda, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri de metaverse ile ilgili bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili, “Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapın. Bu alanda uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin” değerlendirmesinde bulundu.

İleri, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, “Yeni gelişmekte olan bu alanı da odağımıza aldık. Bu alanın Türkiye açısından çok boyutlu bir şekilde değerlendirmemiz gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı’mız ve toplumumuzun diğer paydaşlarının geniş katılımı ile bir forum düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de siyasi partilerden ilk kez AKP metaverse üzerinden toplantı yaptı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri ve TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ya bi insan topluluğuna hiç mi bir şey yakışmaz ya. Adamlar neye el atsa iğreti duruyor

speedymustafa

orda da mı çalacaksınız ?

H.A.A.

''Yeni gelişmekte olan bu alanı da odağımıza aldık.'' Aha şimdi zıçtık. Dağılın beyler... :)