Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Üyeler 'Millet Tahrik Oluyor' Demişti: Yetenek Sizsiniz'e 1 Milyon Lira Ceza

etiket AKP'li Üyeler 'Millet Tahrik Oluyor' Demişti: Yetenek Sizsiniz'e 1 Milyon Lira Ceza

Emre Ordu
03.01.2018 - 22:41 Son Güncelleme: 04.01.2018 - 10:01

TV8'de yayınlanan 'Yetenek Sizsiniz' isimli yarışma programında yaşları 7 ila 11 arasında değişen kız çocuklarının dans performansı, çocukların kıyafeti ve makyajı nedeniyle RTÜK'te tartışma yaratmıştı. RTÜK'ün AKP'li üyeleri 'millet tahrik oluyor' diyerek programın ceza almasını talep etmişti. Bu talep doğrultusunda kanala 1 milyon lira ceza kesildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TV 8’de yayınlanan “Yetenek Sizsiniz” programında yaşları 7 ila 11 arasında değişen küçük çocukların şortlu dans gösterisi RTÜK’te tartışmaya neden olmuştu. Görüntülerden rahatsız olan AK Partili üyeler Üst Kurul toplantısında kanala cezaverilmesini istemişti.

AK Partili üyelerin bu çocuklarla ilgili “millet tahrik oluyor” dediği iddia edilmiş, çıkan haberler ise yalanlanmamıştı.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi. Bu program nedeniyle kanala reklam gelirinin yüzde 2’sine denk gelecek bir para cezası verildi. Bu ceza da yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor.

Hadise'nin klibine de ceza kesildi

Hadise'nin klibine de ceza kesildi

RTÜK, müzik kanallarında yayınlanan Hadise’nin “Sıfır Tolerans” klibi nedeniyle; Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop kanallarına reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası verdi. 

Kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK'ün kararı sosyal medyada da tartışılıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1253
459
144
94
46
33
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Taner

7 yaşındaki kızdan tahrik oluyorsan bu senin orospu çocukluğunla alakalıdır.

psikofilog

kuran kurslarında çocukların ırzına geçen dayılara niye ceza vermiyor bu şerefsizler acaba ? Olayın üstünü kapattırıp,ailelere şikayet geri çektiriliyor ? El... Devamını Gör

Stranger Man

Yıllar önce bir arkadaşıma sırf tepkisini ölçmek için " Bundan yıllar evvel bir adam varmış, bu adam 6 yaşında bir kız çocuğunu nikahına almış, 9 yaşına gird... Devamını Gör

Oguzhan Kavuncuoglu

lan şerefsiz hz. Muhammed ilk evliliğini 25 yaşında yapmıştır önce git biraz araştır