Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Milletvekili Adayının Elini Sıkmayan Esnafa Partililerden Meydan Dayağı

AKP'li Milletvekili Adayının Elini Sıkmayan Esnafa Partililerden Meydan Dayağı

esra çanak
22.05.2015 - 22:02

AKP’li vekilin elini sıkmak istemeyen esnafa dayak

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Milletvekili Adayının Elini Sıkmayan Esnafa Partililerden Meydan Dayağı

Beyoğlu’nda esnaf ziyareti yapan AK Parti milletvekili adayı Hüseyin Bürge’nin elini sıkmayan bir esnaf, Bürge’nin yanında bulunan partililer tarafından saldırıya uğradı. Tekme tokat dövülerek yaralanan esnaf, çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaşanan o anlar ise bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay 15.00 sıralarında Sıraselviler Caddesi üzerinde bulunan bir iş hanının önünde meydana geldi. İddiaya göre kalabalık partili grubuyla esnaf ziyareti yapan AK Parti İstanbul milletvekili adayı Hüseyin Bürge, işyerinin bulunduğu hanın önünde bekleyen Mustafa Genç isimli esnafın elini sıkmak istedi. Mustafa Genç, ‘Ben MHP’liyim sizin icraatlarınızı beğenmiyorum elinizi sıkmak istemiyorum.’ diyerek Bürge’yi geri çevirdi. Bunun üzerine Hüseyin Bürge’nin yanında bulunan partililerle Mustafa Genç arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bürge’nin yanında bulunan partililer hanın girişinde Mustafa Genç’i tekme tokat dövdü. Bir partilinin attığı tekme nedeniyle Mustafa Genç yaralandı. Yüzünden ve elinden aldığı darbelerle yaralanan Genç, çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaşanan o anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

'ARKADAŞIMIN TEK SUÇU SİZE OY VERMEYECEĞİM DEMESİ OLDU'

Dövülen esnafın yanında çalışan ve o anlara tanıklık eden Uğur Sezgin, “AK Parti milletvekili adayı geldi Hüseyin Bürge, elini sıkmak istedi arkadaşım da işte ‘Ben AK Parti'li değilim sizden memnun değilim, MHP’liyim elinizi sıkmak istemiyorum’ dedi. Öyle deyince vekille sözlü bir taciz oldu. Burada küfretme diye bağırınca arkasından gelen grupta tahrik oldu. 15 – 20 kişilik bir grup saldırdı. Arkadaşımın tek suçu 'ben size oy vermeyeceğim' dedi yani tek sebebi buydu. Ve vekilde adamları geri çekeceğine o da adamlarla birlikte üstümüze geldiler. Bayağı bir kalabalıktı, hangisini tutacağımızı şaşırdık. Arkadaşım hastaneye gitti. Hastanede şuan gözlem altında. Eli yüzü şiş durumda. Arkadan sözlü tacizde oldu. ‘Sen milletin vekiliyle nasıl konuşuyorsun’ diye. Arkadaşımın dediği argo bir şey de yok. Arkadaşım işyeri sahibi, ben çalışanıyım. Bizi burada herkes bilir. Bunlar AK Parti’ye oy vermeyenleri dövüp, verenleri seviyorlar.” dedi.

'İÇLERİNDEN BİR PARTİLİ YANINDAKİNE 'BU DÜKKAN KAPANACAK GEREĞİNİ YAPACAKSIN' DEDİ'

Yaralanan dükkan sahibinin eşi ise, “Eşim bir kişiden değil birkaç kişiden dayak yedi burada. İlk önce konuşmak için koluna grdiler sonra arkası geldi. Ya saldırının orada sebebi çiçeğini almamak ve Hüseyin Bürge’nin elini sıkmamak, hani nasıl böyle bir şey yapılır. Herhalde onun önüne diz çökmemiz gerekiyor. Bu benim şahsi görüşüm, ben her şeye de verebilirim oyumu. Benim burada hem maddi hem manevi zararım var. Benim bayan kuaförümde bayan müşteriler korkup gitti buradan. Bir bayan kuaförüne 15 – 20 kişi saldırıyorlar. O içlerinde bir beyefendi var onu özellikle bulmak istiyorum. Bana diyor ki 'bu dükkan kapanacak', kapanmazsa yanındakine de diyor ki 'gereğini sen yapacaksın'. Yarın kapatacaksın. AK Parti’nin elinde olan bir şey mi bu? Ben herkese soruyorum her partinin elinde olan bir şey mi bu bir esnafı kapatıp veya kapatmaması.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Olayı haber alan CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı üyeleri saldırıya uğrayan esnafı ziyaret etti.

Bu arada saldırıya uğrayan işyeri sahibinin olayı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi olacağı öğrenildi

Cihan

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/tr/haber/AKPl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0