Görüş Bildir
Haberler
AKM Kapalı Ama Saray'a Opera Binası Yapılacak

AKM Kapalı Ama Saray'a Opera Binası Yapılacak

Hande öçalan
15.07.2015 - 21:59 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 22:09
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün basın mensuplarına gezdirdiği ‘Ak Saray’ yerleşkesine 2 bin 300 kişilik bir opera binası yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşjanı Erdoğan kamuoyunda ‘Ak Saray’ olarak anılan Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini inceleyen gazetecilere, 1150 odalı tesisle ilgili detaylı bilgi verildi.

Gazetecileri tek tek ‘hoşgeldiniz’ diyerek karşılayan Erdoğan, gezinin daha önce neden yapılmadığına dair bir soruyu şöyle yanıtladı: “Etekteki taşları döküldüğü için o bakımdan, nereden yaklaşılacağını öğrenme bakımından isabetli oldu.”

"Huzur buluyorum"

"Huzur buluyorum"

Makam odasının yanındaki özel kütüphanesini ‘Huzur bulduğum yer’ olarak niteleyen Erdoğan, yargı kararlarıyla ilgili “Burası sıfırdan projesiyle, her şeyiyle mükemmel bir şekilde yapılmış ve bu ülkenin temsil makamı. Bunun üzerinde bu kadar böyle provokatif haberler veya dezenformasyon yapmak bunlar hiç doğru şeyler değil” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin henüz tamamlanmadığını belirten Erdoğan, yerleşke içine 2 bin 300 seyirci kapasiteli bir opera binası yapılacağını söyledi.

7 Yıl Oldu

7 Yıl Oldu

Erdoğan, Gezi eylemleri döneminde Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılarak yerine ‘barok’ mimari tarzında bir opera binası yapılmasını istediğini söylemişti. Onarım sebebiyle yedi yıl önce ‘kapatılan’ AKM, halen restore edilmeyi bekliyor.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam