Görüş Bildir
Haberler
Akın İpek Hakkında Tutuklama Kararı

Akın İpek Hakkında Tutuklama Kararı

Deniz Gök
02.09.2015 - 18:01 Son Güncelleme: 02.09.2015 - 18:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koza İpek Holding binasında dün düzenlenen operasyonun ardından holding binasında polisin başlattığı arama işlemlerine bugün de devam etti. Gözaltına alınan 7 yönetici serbest bırakılırken, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında tutuklama kararı verildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında 'yokluğunda tutuklama' kararı verildi. Koza İpek Grubu'na yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Dün gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki sorgusu tamamlanmıştı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen 7 zanlı Ankara Adliyesi'ne getirilmişti. Zanlılar, 'Fethullahcı Terör Örgütü'ne para aktarma iddiası çerçevesinde sorgulandı.

Zanlılar savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Savcılık zanlılardan biri için adli kontrol şartı uygulanmasına karar verdi.

Öte yandan dün sabah saatlerinde şirketlerde başlayan aramalarda elde edilen malzeme emniyete götürüldü.

Sabah saatlerinde holdingin merkez binasına gelen holding yönetim kurulu başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek, oğlunun yurt dışına kaçtığı iddialarını yalanladı.

Öte yandan holdingin merkez binasına gelen Akın İpek'in annesi Melek İpek, gazetecilere bir açıklama yaptı.

Oğlunun kaçmadığını söyleyen İpek,  'Akın Bey İngiltere'ye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok' dedi.

"İki kardeş kavga ediyor gibi"

"İki kardeş kavga ediyor gibi"

Holding merkezine gelen anne Melek İpek, çalışanlar tarafından karşılandı.

'Akın Bey'in 7 kat yerin altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar' diyen İpek şöyle devam etti:

'Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum. Rabbim bizi sabreden kullarından etsin. Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah'ın izniyle de yapmayacaktır.'

CNN Türk ve Ajanslar 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0