Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Olmaları İle Bizi Şaşırtan Doğanın En Zeki 10 Hayvanı

Akıllı Olmaları İle Bizi Şaşırtan Doğanın En Zeki 10 Hayvanı

NicKo
04.07.2015 - 17:39 Son Güncelleme: 08.07.2015 - 19:02

Bazı hayvanların ne kadar akıllı olduklarını anlamak için özel testlere, bilimsel analizlere gerek yok. Sadece normal ev veya doğa koşullarında buna çok açık şahit olabilirsiniz. Bu içerikte akıllarıyla ilk 10 giren hayvanları ve onların özellikleriyle tanışacaksınız. İşte doğanın en akıllı 10 hayvanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fil

1. Fil

Aslında kitaplardan, romanlardan ve özellikle eski Hint filmlerinden bu hayvanların ne kadar akıllı ve sadık olduğunu biliyoruz. Filler kendi aralarında mesafeli ilişki yaşama yeteneğine sahiptirler. Bu devasa hayvanlar ayaklarını yere vurarak çeşitli vibrasyonlar yaratıp mesaj gönderebiliyorlar. Ayak altı derileri sırf bu vibrasyonları algılamak için tasarlanmış gibidir.

2. Yunus

2. Yunus

Bu balıkların da akıllı oldukların biliyordunuz muhtemelen. Yunuslar çoğu bilim adamı ve zoolog tarafından faunanın en akıllı örnekleri gibi gösterilirler. Bu hayvanların çok gelişmiş beyinleri vardır. 'Yunus Dili' denilen, yunusların kendi aralarında kullandıkları mesajlaşma hala tam olarak keşfedilmemiştir. Bu güzel balıkların diğer özellikleri ise beyin küreciklerinin sıra ile uyumasıdır. Bu da şu anlama geliyor ki; yunuslar tam olarak uyumuyorlar. Hatta öyle söylentiler var ki yunuslar 2. Dünya Savaşı'nda bile kullanılmışlar bu özelliklerinden dolayı.

3. Köpek

3. Köpek

Aslında köpeklerin akılları 'otur,kalk...' emirlerini yapmasıyla kısıtlanmıyor. Ortalama köpek beyni 250 komut hatırlama kapasitesindedir. Bununla birlikte 5'e kadar sayabiliyorlar ve hatta bazı kolay matematik işlemleri bile halledebiliyorlar. En akıllı köpek ırkı ise kaniş 'poddle' diye biliniyor.

4. Kedi

4. Kedi

Aslında bu hayvanları anlatmaya gerek yok. Günümüzde internetin gerçek yıldızları olan bu hayvanlar, günlük insan yaşamında eşyalarının bazılarını kullanabiliyorlar. Kapı açıp kapayabiliyorlar, organize sosis hırsızlığı planlayabiliyorlar, evden gidip istedikleri zaman geri dönebiliyorlar. Köpekler sadakatinden açlıktan ölmeye hazırken, kediler kendi egoları için bir çırpıda seni silebiliyor.

5. Primat

5. Primat

Aslında radikal toplum için tartışmalı bir konu bu. 'Senin dedenin dedesi maymun muydu, onu mu demek istiyorsun?' bu tipli tartışmalar olmasın diye, maymunlar gerçekten akıllı ve insan beynine en yakın düşünen ve davranan hayvanlar oldukları söylenmektedir, diyelim ve geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fare

6. Fare

Fare ve sıçanlar çok akıllı hayvanlardır. Onları bir delikte sadece yeyip ve yatan hayvan gibi sansak da bu hayvanlar hayale dalabiliyor ve düşünebiliyorlar. İntikam bile alabiliyor. Ama aslında çok dost canlısı ve tatlı varlıklardır.

7. Domuz

7. Domuz

Bazı toplumlardan inanç sebebiyle izole edilmiş bu hayvanlar bazı toplumlarda sadece gıda olarak biliniyor. Domuzların akıllı oldukları ve bir şans verilirse, sadece 'lanetli hayvan' veya et olarak değil de, evcil hayvan olarak da görülebilirler. Çok sadık, duygusal ve sevgi dolu hayvanlardır. Aslında bazıları için 'çirkin' olabilirler ama çok sevecen ve tatlı hayvanlardır domuzlar.

8. Sincap

8. Sincap

Bu hayvanlar, insanları kendileri için bir yemek kaynağı olarak görürler. Kuş yuvalarından yem çalar, ekilen bitkileri topraktan çıkararak tohumlarını yer, damlarda yerleşirler. Sincaba eğer yemek verirsen, öteki gün mutlaka yeni porsiyon için dönecektir.

9. Ahtapot

9. Ahtapot

Omurgasızlar sınıfının en akıllı türü. Ahtapotlar yaşadıkları alanı temiz tutmaya, yemek atıkların kenara toplamaya, insana alışmaya ve hatta geometrik figürleri ayırmaya kadirler.

10. Karga

10. Karga

Kargalar kuşlar arasında gerçek bir dahidir. Plan yapabilir, istediklerini elde edebilir ve grup çalışması yapabilirler. İnsanın bile dikkatini dağıtıp, kandırmayı bilirler. Evcilleştirilebiliyorlar ve verilen komutaları sorunsuz öğrenip ve yapabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ve BONUS: İnsan

ve BONUS: İnsan

Bu memeliler ise, kendi yaşadıkları alanı kirletirler ve hatta yok ederler, sonra yaşamak için diğer alanlara giderler ve orayı da mehvederler. Hiç kimseye sadık değillerdir. Kendi aralarında devasa savaşlar yapar, bir birilerini öldürürler. Çok egoistler ve acımasızlardır. Eğitmezsen daha vahşi ve tehlikeli olabilirler. Gerektiğinde egoları için sadece kendilerine değil, etraflarına da zarar verebilirler. Bazı akıllı türleri, diğerlerini yönetir.  O derece ki yönetilenler, öldürmeye ve hatta ölüme giderler. Ölmek ve öldürmekle bitmiyor, etraflarına zarar verip ve gelecek türlerin yaşamın tehlikeye atarlar. Bazen de dağıtırlar, bunu ise sadece bazı sıfatlar ve kelimeler için yaparlar. (savaşlar). Kendi türünü toplu halde katleden ve gelecek türler için tehlikeli bir dünya bırakan, yegane hayvan türüdür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
17
16
12
10
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
silan-devrim

Doğruluğundan kesinlikle emin olduğum,sonuncusudur.