Görüş Bildir
Haberler
AK Parti Adaylarına Bombalı Tuzak

AK Parti Adaylarına Bombalı Tuzak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayları M.Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak’ın geçişi sırasında patlatılmak istenen bombalı tuzaklar son anda fark edildi.

Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayı M.Galip Ensarioğlu, kendisi ve diğer adaylar Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak’ın Diyarbakır’ın Hani ilçesinde geçişi sırasında patlatılmak istenen 2 bombalı tuzağın son anda fark edildiğini açıkladı. Korucuların dikkati sayesinde iki farklı noktada hazırlanan bombalı tuzaklar imha edildi.

İlk tuzak kumla kamufle edilmişti

Seçim çalışmaları yapmak için Diyarbakır’dan hareket eden AK Parti konvoyuna Cuma günü öğle saatlerinde Hani ilçesine bağlı Aksalkan ve Mıbırdaş köyleri arasında bombalı tuzak hazırlandığı tespit edildi. PKK’lılar, hazırladıkları bomba düzeneğini üzerine bir kamyon kum dökerek sakladılar ve Ak parti konvoyunu bu noktada durdurarak bombayı patlatmayı planladılar.

Bölgede kontrol yapan korucuların bomba düzeneğine ait kabloları görmesiyle jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine milletvekillerinin konvoyu bu noktaya gelmeden durduruldu.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri bomba düzeneğini etkisiz hale getirerek kontrollü bir şekilde patlattı. Ardından da yol trafiğe açıldı. Bombanın patlamasıyla oluşan çukur iki kamyon mıcır dökülerek kapatıldı.

İkinci bomba tespit edildi

İlk bombalı tuzağa rağmen programlarına devam eden Milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak’ın güzergahına bir bombanın daha yerleştirildiği tespit edildi.

Hani ilçesi Kaygusuz beldesi yakınlarında bir menfeze gizlenmiş bomba tespit edilerek patlatıldı.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
3
1
1
0
0