Görüş Bildir
Haberler
Airbnb ile Yaşanan "Parası Neyse Verir Otelde Kalırım" Dedirtecek 10 Korkunç Deneyim

Airbnb ile Yaşanan "Parası Neyse Verir Otelde Kalırım" Dedirtecek 10 Korkunç Deneyim

Öykü Hanım
29.01.2016 - 00:06

Airbnb sitesi turizm hakkında bildiğimiz her şeyi değiştirdi. Çok daha ucuza çok daha sıcak ortamlarda konaklama fırsatımız olduğunu bize öğreten site “güvenlik politikasını” her geçen gün daha da geliştirse de, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların başına gelen bu hikayeler, Airbnb kullanmadan önce iki kere düşünmenizi sağlayacak.

Kaynak: http://allday.com/post/7053-these-10-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Emily J.

1. Emily J.

Airbnb sitesinin kurulduğu ilk zamanlarda evini internet üzerinde kiralayan San Francisco’lu Emily J. Evine döndüğünde apartmanının talan edildiğini gördü. Emily’nin tüm para edecek eşyalarını çalan misafirler bu da yetmiyormuş gibi kadının doğum belgesini ve sigorta kartını da çalarak kayıplara karıştı. Bu olaydan sonra Airbnb ev sahiplerine 50.000$ değerinde “ev sigortası” uygulamasını yürürlüğe koydu.

2. Cory T.

2. Cory T.

Cory 2014’te yazlık evini kiralamaya karar verdi. Palm Springs isimli popüler yazlık bölgesindeki evde konaklamaya başlayan iki erkek kardeş, 6 haftalık rezervasyonlarının ardından evi boşaltmayı reddetti. Bu davranışlarını yasalara dayandıran kardeşler, California kiralama kanunlarına göre bir evde 30 günden fazla konaklayan birini evden çıkarmanın zor olduğunu öne sürdü. Yasal süreç devam ederken bir gün iki kardeş kayıplara karışıp evi boşalttı.

3. Jacob L.

3. Jacob L.

En çok konuşulan korku hikayelerinden birine göreyse Jacob isimli bir genç Madrid’de kaldığı evin sahibi tarafından eve kitlenip tecavüze uğradığını iddia etti. Ev sahibiyse aralarında geçenin tecavüz olmadığını ve Jacob’ın da bunu talep ettiğini dile getirdi. Ev sahibi, trans kimliğinden ötürü ayrımcılığa uğradığını ve Jacob’ın transfobik olmasından dolayı bu suçlamada bulunduğunu iddia etti. Uluslararası basında ilgi gören bu olay sonrasında Airbnb güvenlik politikalarını bir kez daha gözden geçirdi.

4. Troy D.

4. Troy D.

Troy California’daki evini Airbnb üzerinden kiraladığında, misafirinin gerçek kimliğine dair hiçbir fikri yoktu. Sahte kimlikle başvuruda bulunan misafirin metamfetamin bağlımlısı bir hırsız olduğu ancak konaklamasından sonra anlaşıldı. Troy eve döndüğünde bilgisayarı ve nüfus cüzdanı da dahil olmak üzere birçok değerli eşyasının çalındığını ve evin her yerinde uyuşturucu kalıntıları olduğunu gördü. Üstelik evde yüzlerce dolarlık hasar da vardı!

5. Jessica P.

5. Jessica P.

Jessica Manhattan’daki evini askeriyede çalıştığını iddia eden bir kadına kiraladı. Kendine asker olarak tanıtan kadının hayat kadını olarak çalıştığı ortaya çıktı. Jessica evine döndüğündeyse korkunç bir manzarayla karşılaştı. Kiracısı evde boğazı kesilerek öldürülmüştü. Katiller evi talan etmişti ve polis evini “olay yeri” olarak incelemeye almıştı..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Matt L.

6. Matt L.

Matt, New York’a taşınmadan önce kiralayacağı evi Airbnb’den bulmayı tercih etti. Fakat New York’a geldiğinde kiraladığı evin ve ev sahibinin aslında var olmadığı gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. Matt sokakta kalmıştı. Üstelik Airbnb, sahip olduğu parayı da kalacağı evin kirası için dondurmuştu. Bu yüzden de hesaplarına erişemiyordu. Matt’in New York’taki ilk iki günü evsiz ve hesaplarına ulaşmayı bekleyerek geçti.

7. Bignoggins

7. Bignoggins

Populer internet forumlarında birinde hikayesini paylaşan Bignoggins takma isimli kişi Berlin’de yaşadığı Airbnb macerasını sanal dünyayla paylaştı. Kiraladığı evde konaklamaya başlayan Bignoggins’in kapısı birkaç gün sonra çalındı. Eve gelen evin gerçek sahibiydi. Evi kiralayanınsa bir dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Evsiz ve parasız kalan bu kullanıcıya Airbnb sitesi yardımda bulunmadı.

8. The Swedes (İsveçliler)

8. The Swedes (İsveçliler)

İsveçli iki kadın dairelerini Airbnb üzerinden 2 haftalığına kiraya verdiler. Döndüklerindeyse mide bulandırıcı bir manzarayla karşılaştılar. Evin her tarafında çöpler, kullanılmış kondomlar ve kıllar bulunuyordu. Evi kiralayanların polis tarafından aranan hayat kadınları olduğu ortaya çıktı. Üstelik onların yokluğunda polis evlerine baskın düzenleyip ev sahiplerine bir not bile bırakmıştı!

9. Ari T.

9. Ari T.

Ari T. tatile gittiği tarihlerde evini Airbnb üzerinden kiralamaya karar verdi. Kiracılara evi teslim ettikten sonra unuttuğu eşyasını geri almak için evine dönen ev sahibi, evinde şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Kiracılar evde obez insanlar için düzenlenen bir grup seks partisi düzenlemişlerdi, Ari’yse kendini bu partinin ortasında buldu. Üstelik partiyi düzenleyenler daha fazla katılımcı bulmak için internete ilan bile vermişlerdi! Bunun sonucunda Ari T. oturduğu kiralık evden atıldı.

10. Justine ve Francisco

10. Justine ve Francisco

Kanadalı çift Airbnb sitesinin daimi kullanıcılarından biriydi. Genelde kendileri tatildeyken evlerini kiralayan çift, bu sefer bir karışıklık nedeniyle

evlerini başka bir çiftle paylaşmak zorunda kalmıştı. Bir gece uyandıklarında gözlerine inanamayacakları bir manzarayla karşılaştılar. Evde iki yeni insan daha vardı ve dört kişi kokain kullanıp grup seks yapıyordu. Ertesi sabah bir teşekkür notu bırakıp evi terk eden Justine ve Francisco, sanıyoruz ki Airbnb sitesinin en hoşgörülü ev sahibi unvanını kimseye kaptırmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
37
12
8
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Öyle ya da böyle, Hilton+Sheraton+Conrad'ın 220 yılda yaptığı 200 milyar dolarlık şirket değeri toplamını adamlar 5 senede başardı. Tek farkla; Airbnb'nin mi... Devamını Gör

Biraz stalk yeteneğiyle inanılmaz faydalı bir uygulama haline geliyor.. İlk dönemlerinde bu şekilde istismar edilmesi şaşırtıcı değil. Airbnb ile konakladığı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sonra hepsi uşağa