Görüş Bildir
Haberler
Ailecek Eğlenmeye Hazırlanın: Çocuklu Aileler İçin En Güzel Tatil Beldeleri

etiket Ailecek Eğlenmeye Hazırlanın: Çocuklu Aileler İçin En Güzel Tatil Beldeleri

matsuri
17.06.2024 - 20:01

Hem çocuklar hem de yetişkinler için bolca eğlence ve rahatlama fırsatı sunan birbirinden güzel destinasyonları listeledik. Türkiye’nin dört bir yanındaki bu harika tatil beldeleriyle ailecek unutulmaz anılar biriktirmeye hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Antalya - Belek

1. Antalya - Belek

Geniş plajları, çocuk dostu otelleri ve eğlenceli su parklarıyla Serik ilçesine bağlı Belek, aile tatilleri için ideal bir yer. Ayrıca, doğal güzellikleriyle de yetişkinler için birçok aktivite sunan Belek’in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için tekne turlarına katılabilirsiniz.

2. Muğla - Ölüdeniz

2. Muğla - Ölüdeniz

Muhteşem manzarası, çam ağaçlarıyla çevrili plajları ve çeşitli doğa sporları aktiviteleri ile Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz, çocuklu aileler için harika bir tercih. Tekne turları ve su sporları ile tatilinize heyecan katabileceğiniz Fethiye ayrıca, tarihi Likya Yolu ve Kayaköy gibi kültürel zenginlikleri ile de keşfedilmeye değer bir ilçe. Gitmişken ailecek Saklıkent Kanyonu'nda yürüyüş yapmanızı da tavsiye ediyoruz.

3. İzmir - Ilıca

3. İzmir - Ilıca

Ilıca Plajı’nın sığ ve sıcak suları, çocuklu aileler için güvenli bir yüzme deneyimi sunarken eldedeki su parkları, çocukların doyasıya eğlenmesini sağlıyor. Ayrıca Alaçatı’nın dar sokaklarında gezinip yerel lezzetleri tatmak da ailecek keyif alabileceğiniz bir aktivite. Ek olarak seyahatinize Çeşme Kalesi ve çevresindeki tarihi yerleri de ekleyebilirsiniz.

4. Aydın - Kuşadası

4. Aydın - Kuşadası

Kuşadası, çocuk dostu otelleri ve temiz plajlarıyla aile tatilleri için mükemmel bir destinasyon. Tüm ailenin keyifle vakit geçirebileceği su parklarının yanında Güvercinada ve çevresindeki doğal güzellikler, yürüyüş yapmak ve doğayla iç içe olmak için ideal. Ayrıca Efes Antik Kenti'ne yakınlığı sayesinde tarihi bir gezi yapabilirsiniz.

5. Bodrum - Bitez

5. Bodrum - Bitez

Bodrum’un kalabalığından uzak, sakin ve huzurlu bir tatil beldesi arıyorsanız, Bitez tam size göre. Bitez Plajı’nın sığ suları çocuklar için ideal. Ayrıca, sahil boyunca sıralanmış restoranlarda yerel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Daha önce denemediyseniz sörf ve benzeri su sporlarıyla da tatilinizi hareketlendirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Çanakkale - Assos

6. Çanakkale - Assos

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile Assos, sakin ve huzurlu bir tatil arayan aileler için mükemmel bir adres! Beldede antik kent gezileri ya da Assos’un taş evleri ve dar sokaklarında yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca deniz kenarında huzurlu bir gün geçirmek için de pek çok plaj mevcut.

7. Sakarya - Sapanca

7. Sakarya - Sapanca

Doğayla iç içe bir tatil isteyen aileler için Sapanca, gölü ve doğa parklarıyla ideal bir destinasyon. Göl kenarında bisiklet turları yürüyüş yolları ve piknik alanlarında ailecek eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz. Aynı zamanda Sapanca ve çevresinde pek çok eğlenceli doğa aktivitesiyle de yeni deneyimler yaşayabilirsiniz.

8. Kapadokya - Ürgüp

8. Kapadokya - Ürgüp

Balon turları ve peri bacaları ile ünlü Kapadokya, çocuklar için unutulmaz bir macera sunuyor. Ailenizle keşfetmek için ideal olan yeraltı şehirleri ve açık hava müzelerinin yanında bölgedeki taş otellerde konaklamak, tatilinize otantik bir hava katacaktır. Ayrıca atv turları ile Kapadokya’nın gizemli coğrafyasını keşfedebilirsiniz.

9. Balıkesir - Cunda Adası

9. Balıkesir - Cunda Adası

Tarihi taş evleri ve sakin plajları ile Cunda Adası, çocuklu aileler için huzurlu bir tatil sağlıyor. Adanın küçük sokaklarında yapacağınız sakin yürüyüşlerle rahatlarken Cunda’nın meşhur lokmalarını tatmadan dönmeyin. Ayrıca, bisiklet kiralayarak adayı keşfetmek de harika bir aktivite olabilir.

10. Eskişehir - Odunpazarı

10. Eskişehir - Odunpazarı

Türkiye'nin kültürel merkezlerinden biri olan Eskişehir, özellikle Odunpazarı bölgesiyle dikkat çeken bir ilimiz. Bölgeye oldukça yakın olan Sazova Parkı'na giderek Masal Şatosu ve Bilim Deney Merkezi'nde çocukların eğitici ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ailenizle Eskişehir’in porsuk çayında gondol turu yapmak veya Balmumu Müzesi’ni ziyaret ederek tarihi figürlerin balmumu heykellerini görmek de harika bir seçenek!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
2
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın