Görüş Bildir
Haberler
Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
01.08.2018 - 09:30 Son Güncelleme: 04.08.2018 - 18:56

Bu ay bir taraftan tutulmalar sert değişimlerin kapılarını zorlarken, bir taraftan da retrolar kilitleri sıkı sıkı tutup açmayacaklar! Gerginlikten ne yapacağımızı bilemez hale mi geleceğiz? Yoksa biraz gevşeyip, olayların akışını şaşkınca izleyecek miyiz?

Sizler için yorumladım. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da okumayı unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bazen geçmişin gölgesini, günümüzde hissedebiliriz, Koç...

Sevgili Koç,

Ağustos ayına hem biraz kafan karışık, hem de öfkeli hissederek başlayabilirsin. ayın ilk iki günü, hatta 5'ine kadar, barut gibi davranma ihtimalin var. Uzun süredir hayatında olan arkadaşlarınla gerilebilirsin. Bu yüzden sabırlı olmak lazım. Zira retrosu bol bu dönemde başlatılan kavgaların herhangi bir çözüme ulaşmayacağını ve kalp kırmakla kalacağını bilmelisin. Hani bazı düğümler olur, çekiştirdikçe sıkılaşır ya, onun gibi. Tavsiyem; bu dönemde (ayın ilk haftasında özellikle) bazı arkadaşlarına bir takım sebeplerden dolayı kuruluyorsan; sabret ve akışına bırak. Bazı problemler zamanla çözülecek ve hatta geriye dönüp baktığında 'ne anlamsız bir sebepten kızıyormuşum, nasıl da yanlış anlıyormuşum' diyerek güleceksin. Kalp kırma yani. 

Gelelim ilk haftanın ikinci ihtimal dahilindeki riskine: Parasal girişimler! Bu ay kişisel üretimlerin ve kazancınla alakalı kafanda ani fikirler belirebilir, 'bu sefer köşeyi döndük!' gibi yanılgılara kapılabilirsin. Bu işi bırakmak, elindeki projeyi boşverip yeni planlara girişmek şeklinde de olabilir. Aman aman ani karar verme. Bu dönemde dönülmez finansal girişimler, ani riskler hiç akıllıca değil. Hayal kırıklığı yaşamaya gerek yok. Elbette 'Talih, cesurları ödüllendirir' ama cahil cesareti / yanılgı arasındaki farkı iyi görmek lazım. Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Bu ay başında işlere, üretimlere ve kazançlara dair fikirleri -geçmişinde yaşadıklarınla ve senden yaşlı insanlardan alacağın tavsiyelerle güzel güzel planla ama maddi girişimlerde henüz bulunma derim. Bırak fikirler güzelce pişsin.

Eğer geleceğe dair planlarını konuşmak, patronlarından tavsiye almak vesaire niyetlerin varsa da; ayın 5'i ve 6'sı uygun zamnalar.

 İlk hafta gayet sakin ve güzel geçecek yani (eğer arkadaşlarınla çatışmazsan), gayet dinlenmeli, rahat bir dönem... Ama şenlik ayın ikinci haftasından itibaren başlıyor. Öncelikle Venüs'ün Terazi'ye geçişini kutlayalım! Sevgilin varsa çoook güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Hediyeler alabilirsin, flörtler, cilveleşemeler... Kısacası aşk duygusunun hayatımızdaki işlevi neyse o! Ay boyunca -eğer sevgilinle aran iyiyse- gayet keyifli bir dönem seni bekliyor. Ama gelelim ilişki durumu karışık Koçlara... Geçmişten insanlar - yarım kalmış flörtler - kapanmamış defterler yeniden açılmak durumunda kalabilir. Bu insanlar, özellikle ortak arkadaş grubu aracılığıyla varlıklarını hissettirebilir. Normalde tavsiye vermeyi çok severim biliyorsun, ama öyle bir tutulma dönemindeyiz ki, tüm bu olaylar 'olması gereken'in olması yönünde ilerliyor. Yani bunlar kadersel. Kader zaten başlı başına ilginç bir olgu. Ama kısacası; seçeceğimiz yol, gideceğimiz patika elbette bizim özgür irademize bağlıyken; varacağımız bazı duraklar mecburi olabiliyor. Buna 'kader' diyebiliriz sanırım... İşte böyle; geçmişten gelen kişilerin sana getirecekleri konusunda kendini akışa bırakmak yapılabilecek tek şey gibi şu an. Sonuçta herkes hayatımıza bir şeyler öğretmek, bizi büyütmek için giriyor. Belki alman gereken bazı dersler vardır, öğrenmen gereken hakikatler... Bunların hepsi senin kendi değerini fark etmende ve büyümende anahtar olacak, inan. Dolayısıyla, gelsinler :) Sakin kal, bu yeter. Köprüleri yakmaya falan kalkma. 

Yine özet geçeyim derken destan yazdığıma göre şimdi ayın asıl önemli kısmına gelelim: Şenlik başlıyor demiştim, ayın 11'inde bir de Aslan tutulmamız var ki; etkisi artarak yayılacak dediğim geçen ayki Kova tutulmasının eksiklerini tamamlamaya geliyor. Geleceğe dair fikirlerin bireysel olarak neresinde duracağını, bundan kişisel anlamda nasıl etkileneceğini, kendi faydanı ve görünürlüğünü düşünmeye itebilir bu seni. Mesela farklı farklı örneklerle inceleyelim: Arkadaşlarınla muhteşem bir proje geliştirdiniz mesela, iş yeri ile alakalı ya da bağımsız, bir grup işi (ortak blog-youtube kanalı vesaire açmak, şirket kurma planları, insani yardım projesi), bu ilk başta harika gelen fikre dair endişeler duymaya başlayabilirsin. Kendi kazancın, kendi otoriten, kendi görünürlüğün... En çok da kendi kazancınla ilgili 'bencilce' endişelerin olabilir. Bunları oturup arkadaşlarınla sakince konuşmak lazım. İyi biri olmak illa kendinden vazgeçmek değil. Kendine karşı bir sorumluluğun da var, bunun zaten bir Koç olarak fazlaca bilincindesin ama bazen insanlar tarafından manipüle edilebiliyoruz. Ait olduğun iş yerini, siyasi partiyi vs. fazlaca benimseyebilirsin ve bu elbette kolektif olarak muazzam işler çıkarmanın anahtarı ama bir yandan da kendi ihtiyaçlarını, kendi görünürlüğünü de yok saymamalısın. Sonuçta 'babanın malı' değil. Daha da genç biriysen; mesela arkadaş grubunla 'aynı üniversiteyi yazacağız' tarzı gelecek planların olabilir ve son anda bir frenleme ihtiyacı duyabilirsin. Umut Sarıkaya'nın annesi gibi 'herkes kendini kurtarır, olan sana olur' diyorum ve planladığın işlere dair bu uyarıyı buraya bırakıyorum. 11 Ağustos tutulması, sana kendini hatırlatıyor

Ayın ilerleyen günlerinin en şanslısı kesinlikle 18-19-20 Ağustos tarihleri... Hem maddi sorunlarda çözülmeler görebilirsin, hem de ilişkiler anlamında tatlı zamanlar geliyor. Yine de çok ani değişimler bekleme. Kademe kademe ilerleyecek tatlı rahatlamalar bunlar. Sevgiliyle sorunlar bu tarihlerde tatlı tatlı konuşulup çözülebilir mesela. Sorun yoksa dahi derin yastık sohbetleriyle daha da yakınlaşılabilir. Çok şeker, çok!

Zaten ayın ikinci yarısından sonra arkadaş-sevgili dramalarından sıkılıp odağının işlerine kayacağını düşünüyorum. Bu ay sakin bir ay... Fırtınalar daha çok iç dünyanda ve ilişkilerinde kopacak olsa da herhangi bir yıkım (henüz) getirmeyecekler. Daha çok düşünme, karar alma ve en çok da geçmişten ders alma vakti. Ayın ikinci yarısında da elindeki mevcut sorumluluklara, işe güce odaklanma vakti. Para biriktir, sevgili Koç. Bu ay sana adeta bir mola gibi. Hazırlanmak için harika bir fırsat.

Düğümler çözülüyor, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay ilk haftadan itibaren senin için son derece güzel olacak. Tutulmalara dair yorumlarımı geçen ay detaylı olarak anlatmıştım; dramatik ve bireysel anlamda kökten bir değişimin kulağa pek de kolay gelmediğinin farkındayım. O yüzden bu ay işlerin yavaş yavaş ilerleyecek olmasının senin için kötü değil; aksine değişen şartlara uyum sağlayabilmen açısından son derece iyi bir etki olacağını düşünüyorum.Ayın ilk haftası gerçekten iyi, sakin sakin eğlenebilir, hoş vakitler geçirebilirsin. İkinci hafta ise biraz dramatik... Bu ikinci haftanın yorumu için bir terapist klişesi gibi 'şimdi çocukluğuna iniyoruz' geyiği yapmak istemiyorum fakat gerçekten de geçmişe dair (özellikle de seni şu an yaşadığın hayatında geri tutan, kendini ve otoriteni tam olarak göstermeni engelleyen) problemleri hatırlayabilirsin. Öncelikle, hepimiz insanız ve otuz küsür yaşımıza gelmiş olsak bile zaman zaman kendimizi 'ben o bebeği çok beğenmiştim, neden annem bana onu almadı??? Babam neden bana salak dedi!!!' diye çocuk gibi dövünürken bulabiliriz. Bunlar için illa geçmişimizde çok büyük travmalar atlatmış olmak gerekmiyor. İnsanız ve bazen ufacık şeyler bile hassas ruhumuzda iz bırakmış olabiliyor işte. Artık geçmişindeki mesele her neyse (annenin sana kendini beceriksiz gibi hissettirmiş olmasından tut, babanın sana asla sorumluluk vermemesine, özgüvenini yerle bir etmiş bir romantik ilişkiye kadar) onu bu ay şifalandıracaksın. Bunu ufak bir olay dahi tetikleyebilir, ben açıkçası biraz ağlak sulu konuşmalar, sarılmalar, sevgi sözcükleri görüyorum... İkinci hafta bu geçmişe dair zaman yolculuğunu şifalandırdıktan sonra son derece iyi hissedeceksin. Tabi uyarımı da yapacağım: Gökyüzünde fena retrolar var ve bu etki altındayken diline çok çok dikkat etmen lazım. Geçmişi şifalandırmak illa sert yüzleşmeler demek değil. Kavga çıkarırsan, o kavga sonuçlanmaz... Şimdiden uyarayım.

Gelelim ayın devamına... Bu ay özellikle günlük işler ve sorumluluklar, rutinler açısından son derece keyifli geçecek. Sabah uyandığında gülümseten, tatlı bir hava var. İş arkadaşlarınla çok iyi işler yapabilir, problemler varsa aşabilirsiniz. Onlardan bolca destek göreceksin. Bu destek önemli çünkü bu ay değil ama önümüzdeki ay kariyerindeki ilerlemeler konusunda yanına ne kadar müttefik bulsan, o kadar iyidir. 

Ayın üçüncü haftasına doğru da -sana geçen ay da bahsettiğim- büyük projeler-yüksek eğitimler- gelecek planları konusu yeniden açılabilir ve yeni fırsatlar görebilirsin. Fakat bu etki daha çok kafanı netleştirmek ve planları biraz daha gerçekçi bir temele oturtmak, özellikle de geçmişten dersler vermek için orada. Henüz bunun vakti var. Bence bu ay ani bir girişimde bulunma. İşlerin aheste ilerlemesini hazırlık vakti olarak gör. Gayet iyi.

Yine bu dönemlerde evine dair değişimler, dekorasyon işlerine girişme, taşınma, mal alım-satım gibi meseleler olacak gibi duruyor ama yine yine yine tekrarlıyorum: Hep uygun zaman değil. Şimdilik sadece durumları farklı boyutlardan düşünmek lazım.

18 - 19 - 20 Ağustos aşk konusunda harika bir etki. Hala sevgilin yoksa 26 Ağustos dolunayı şahane büyülü bir olay getirebilir karşına. İpucu veriyorum: İnternet üzerinden birileriyle tanışabilirsin! 

Kısacası sevgili Boğa, bu ay düğümler yavaaaş yavaş çözülüyor. Son haftalar ise insan ilişkilerine güzellik, günlük işlerine ahenk getiriyor. Daha ne olsun. Bu ayı güzelce geçir ve Eylül'ün kaosuna hazırlanalım! :)

Sen kaosu seversin, İkizler!

Sevgili İkizler,

Sana bu ay yine 'Dengesiz, gene fikir değiştirdi!' derlerse hiç önemseme, aynen oyna devam! Çünkü bu ay sana harika bir etki geliyor, öyle bir etki ki; vizyonunu değiştirecek, yeni bir duruş kazandıracak, geçmişte yaşananları da enine boyuna analiz etmene yarayarak yepyeni bir yola girmene sebep olacak. 

Ama önce ayın başına dönelim... Ayın ilk haftası senin için adeta güzelce dinleme vakti. Zaten hazır yönetici gezegenin de retrodayken, bu süreci güzelce şımarmak için kullanabilirsin. Ayın ilk haftasının getirisi sadece sakinlik de değil; Venüs'ün Terazi'ye geçisi de ikinci haftaya doğru eğlenceli bir surecin müjdesini veriyor. Arkadaşlarınla vakit geçirebilir, bolca eğlenebilir, flörtler edebilirsin. Eğer hayatında devamlı bir sevgilin varsa, yine süreç gayet olumlu. Ama bu dönemi sevgiliyle iyi vakit geçirmek için kullanıp geçmek lazım; büyük kararlar, dönüşü olmayan adımlar için uygun bir zaman değil. Nişan, evlilik kararı alırsanız haddinden fazla aksilikle karşılaşabilirsiniz. Bu elbette ki 'bu tarihlerde nişanlanan / evlenen çiftler mutlaka ayrılacak, helak olacaklar!!!' demek değil! Öyle olsa aynı zaman dilimlnde (bir ay içerisinde) evlenen tüm çiftlerin boşanması söz konusu olurdu ve bu pek de akla yatkın bir şey değil, di mi? :) Bu daha çok; bu tarihlerde büyük kararlar alırsanız aksiliklere maruz kalabileceğinize dair bir uyarı. Mesela sevgilinle bir yolculuğa çıkma kararı aldınız diyelim, biletler-bagajlar konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Büyük bir felakete değil, küçük aksiliklere işaret ediyor yani. O yüzden, bu dönemin tadını çıkarıyoruz, bolca flört ediyoruz eğleniyoruz ama büyük işlere kalkışmıyoruz.

Kısmetin ay boyunca gayet açık. Kişisel üretimlere dair bir meslekteysen; kazancın da öyle. Mesela sanat, yemek, el işi, basın yayın gibi, herhangi bir sektördeysen durumlar gayet iyi. Hele hele bir 19-20-21 Ağustos tarihleri var ki; bu süreç işini büyütmen, hatta uluslararası bağlantılar kurman açısından bile güzel gelişmeler getiriyor. Bu tarz haberler alabilirsin, kafanda fikirler oluşabilir ama yine tekrarlıyorum: Bu gelişme-fikir-haberlerin hemen sonuçlanacağını sanma. Bunlar sadece ufak sinyaller, sen sadece hazırlığını yap, doğru zaman önümüzdeki aylarda olacak.

Gelelim ay sonuna doğru olayların iyice şenlenmesine... Geçen ay sana tutulmanın hayatının geleceğine yönelik büyük etkisinden bahsetmiştim. Bu etki katlanarak artacak önümüzdeki üç ay içerisinde. Bu ay da bu planlara dair güzel haberler alabilirsin, ama işler çok aheste ilerleyecek. Her evrak, her imza, her yazışma iki kere elden geçirilmeli. Retrolar son derece ağır ve senin için sinir bozucu olabilir. Enseyi karartmaya gerek yok; bu daha çok titizlenmek ve hazırlık yapmak için bir dönem sadece. Aynı zamanda anahtar kelime 'sınırları aşmak'. Yukarıda belirttiğim gibi; işini, eğitimini ve üretimlerini büyütmek, geliştirmek arzusu geliyor ve bunlarla beraber yeni fikirler, vizyonlar... Bolca düşünmek, yaşça büyük insanların tecrübelerinden ders almak, ufak detayları göz önünde bulundurmak lazım. 

Bu ayın sonuna doğru maddi konularda krizler olabilir. Borç harç meseleleri gündeme gelebilir. Alacaklı ya da verecekli tarafta olman fark etmez: Bu ay borçları kapatma vakti ve asla yeni borçların altına girme vakti değil.

Bu ayın ikinci ve üçüncü haftası, sağlık konusunda şifalı bir süreç var. Hala kötü alışkanlıkların varsa; sigarayı falan bırakamadıysan, bırak lütfen ve bedenini, zihnini yeni tempoya hazırla. Bu ay sana hazırlanma süreci. Haberleri al, borçları öde, planlarını yaz çiz, birikimini yap ve Eylül kaosu gelsin!

Ay sonunda iş arkadaşlarının yardımıyla güzel bir gelişme yaşayabilirsin. Yaptığın bir işin mükafatı görünüyor. Sana tatmin getirse de, maddi bir kazanç getirmesi Eylül'ü bulabilir.

Bu ayın tadını çıkar. Yavaş, Temmuz'un devamı niteliğinde bir ay. Kafa açmak için birebir!

Goygoy bitti, Yengeç! Artık durulma vakti...

Sevgili Yengeç,

Bu ay pek çok yönden Temmuz'un devamı gibi aslında. Gökyüzünde pek çok retro gezegen sayesinde işlerin ağır ağır ilerlediğini deneyimleyeceğiz. Bu aslında sinir bozucu gibi görünse de; Temmuz ayında tetiklenen olaylar zincirlerine hazırlanmamız ve gelen değişimleri sindire sindire ilerlememiz için gayet uygun bir ortam yaratıyor. Zaten dramalardan başın şişmişti ya, dinlenmek için harika bir vakit işte.

Tabi dinlenmekten kastım öncelikli olarak ruhani - yani insan ilişkilerine dair bir dinlenme. Zira iş hayatın bu aralar öncelikli olsa iyi olur. Çünkü ayın başından itibaren sana çok güzel kariyer fırsatları var. Sıradan, yükselme şansın olmayan bir meslekte olsan dahi kişisel üretimlerin ya da bireysel olarak sunacağın fikirlerle çok güzel takdir toplayabilirsin. Bu sana kazanç da getirecektir. Ay boyunca kazancının çok bereketli olacağı tahminindeyim. En azından Temmuz'daki tutulmanın şok edici etkisini biraz dengeye sokacak, endişelerini bastıracak bir etki. Altından kalkılmaz sandığın finansal problemler teker teker çözüleceklerine dair sinyaller göndermeye başlayacaklar. Ani -hani loto'dan para çıkarmışçasına- olmasa da, kafanda çözüm odaklı fikirler belirecek. Oturup hesap kitap yapmak için uygun vakit.

Açıkçası bu ay boyunca bir diğer güzel etki de evine dair... Evinde güzel vakitler geçirebilirsin ve pek çok misafir ağırlayabilirsin; bu misafirlerin sana uğurlu geleceğini de bilmelisin. Ailenden büyüklerin desteğini de göreceğin, harika bir zaman. Hele ayın 20'sinden sonra adeta şansın dönüyor diyebiliriz. Bu tarih aralığında (18-19-20-21 Ağustos) tanıştığın insanlara ya da denk geldiğin fırsatlara dikkat et derim. Etkilerini önümüzdeki aylarda gösterecekler. 

Aşk konusunda küsler barışabilir -ama ne kadar barışmak istediğine ya da ne kadar küs-barış devam etmek istediğine karar verecek olan sensin. Bu ay senin ilişki sektöründe gördüğüm en bariz resim: Ateşkes. Bu elbette kavgaların bitmesi olabileceği gibi, bir taraftan da teslim olmak - pasif agresif bir halde pes etmek anlamına da gelebilir. Bu ay yine azıcık ucundan drama var. İlişkin iyi durumdaysa, Temmuz tutulmaları dahi sarsmamışsa, endişelenmene gerek yok elbette... Sinek vızıltısı gibi 'niye geciktin ya??' seviyesinde miniş tatlı bir tartışma ile atlatılabilir. Gelelim bekar ama flörtleri olan Yengeçlere... Yengeçler, size bunu daha önce de söylemiştim ve yeniden söylüyorum: Bu ay ilişkiler konusunda en çok göz önünde bulundurulması gereken mesele şu; gerçekten karşındaki insanı seviyor ve onunla olmak mı istiyorsun yoksa hissettiğin şey biraz hırs ile karışık 'sevgilim olsun' ısrarı mı? Sündürülmüş, biraz fazla uzamış flört dönemleri sıkıntı oluşturabilir. Oysa bu ay, enerjini dramalara vermektense işe güce vermek çok daha mantıklı. Çünküüü...

Çünkü ay sonunda harika bir Balık dolunayı var. Bu dolunay seni zincirlerinden kurtarabilecek, geçmişe dair ne varsa silip atabilecek güçte adeta. Kendine yepyeni bir hayat yolu çizdirmek için geliyor. İlk başta sadece bir fikir, bir 'hayal' gibi zihninde oluşacak olsa da, ilerleyen zamanlarda o hayalleri hayata geçirmenin ne kadar mümkün olacağını göreceksin. O yüzden lütfen lütfen lütfen, dramalara kapılma. Bu ay birikimini yap, evin zaten çok bereketli olacak - evinde otur ve Eylül'e hazırlan. Bu ay sakin bir ay ama boş boş durarak geçirilmeyecek kadar da kıymetli!

Seni görünce değneklerini saklayacaklar, Aslan!

Sevgili Aslan,

Tam da Aslan mevsimi, hava sıcaki enerji yüksek... Ama gökyüzündeki retrolar geçit veriyor değil mi? :) Bu ay tüm ahesteliğine rağmen sana keyifli zaman geçirtecek yine de. Bu aydan fazlasıyla zevk alacağını tahmin ediyorum.

Detaylara girmeden önce asıl konuya değinelim. Geçen ay Kova tutulması ilişkiler konusunda olaylar zincirini tetiklemişti, şimdi de Aslan tutulması var karşımızda. Ayın ikinci haftasında gerçekleşecek olan bu etki, üç aya katlanarak yayılacak ve özellikle de 20'sinden sonra kendisini daha da güçlü hissettirecek. Yine ilişkiler alanına vurgu yapar gibi görünse de aslında bu tutulmanın sana işaret ettiği şey, ikili ilişkiler üzerinden kendine biçtiğin rol. Hepimiz farkında olarak ya da olmadan rol yaparız; zira insanız ve sevilmek istiyoruz. Tıpkı bebekliğimizdeki gibi insanlar tarafından koşulsuz sevilmek, kabul edilmek... Sevgi için de bazen haddinden fazla kendimizden taviz verebiliyoruz ki ne kadar egomuz bunu kabul etmek istemese de, kendimize dahi yalan söyleyerek karşımızdaki insanın onaylayacağı kişiler olmaya, istenen kalıba girmeye uğraşıyoruz. Belki 'diğerleri' için bu rol yapma olayı, kendi karakterini modifiye ederek mutlu olmak uğruna bir ömür devam ettirilebilecek basit bir pratik olabilir ama Aslan benliği bunun için biraz fazla güçlü. Eninde sonunda kükreyeceksin yani. İşte bu ay, kükremeni duyuyoruz. Üstünde 'ne olacaksa olsun' rahatlığı da olabilir, en nihayetinde kendini ifade edebilmiş olmanın, köprüleri yakıp rahat bir nefes almanın huzuru da... İlla ilişkinin biteceği anlamına gelmiyor tabi ki ama eğer sorunlu bir ilişkin varsa, bu ay kartları ortaya dökme vakti. Tamam ya da devam deme vakti. Eğer 'devam' deniyorsa da, değişme ve yeni bir ilişki yaratma vakti. 

Gelelim sayıları görece az olan, mutlu mesut ilişki sahibi Aslanlara... Sizler için bu ay büyük kararlar getirebilir; evlilik, nişan, düğün, ailelerle tanışma, aynı eve taşınma, birlikte yurt dışına çıkma gibi... Hepsi gayet iyi ve güzel ama bence harekete geçmeden önce sadece retro döneminin bitişini değil; aynı zamanda ay sonundaki Balık dolunayını da bekleyin. Zira ay sonundaki Balık dolunayı maddi konularda önünüzü daha net görmenizi sağlayacak. 'Ne de olsa bankadan şu kadar kredi çekeriz, Ahmet'in de borcu vardı zaten ödeyecek...' gibi varsayımlarla yola çıkmanız bin türlü aksilikle karşılaşmanıza sebep olabilir. O yüzden bu ayın sonuna planları ertelemek daha iyi. Onun yerine ay boyunca gezip eğlenin, hayal kurun :)

Bu ay her ne kadar retrolar genel anlamda ofis işlerini vesaire aksatsa da; sen hızlı bir döneme giriyorsun. Yazışmalar, mailleşmeler fazlasıyla hızlanacak ve bu sosyallik içerisinde güzel dostluklar kurabilirsin. Aynı zamanda bolca yakın mesafe yolculuk da görünüyor. Bence gayet olumlu, insanlarla eğleneceğin bir süreç geçireceksin. Ama özellikle 18-19 Ağustos tarihlerinde biraz dikkatli olmak lazım: Elektronik aletleri kırıp dökmemeye, trafikte de temkinli olmaya çalışmak şart.

20 Ağustos tarihini işaretlemeni öneriyorum çünkü öyle güzel bir gün ki! Hem kendin için (rahatlama, bilinçaltı temizliği, meditasyon vs. vs. gibi eylemlerle), hem de ailen için -eğer bir takım sorunlar varsa- barışma gibi buluşmalarla değerlendirebilirsin. İçin rahatlayacak, için!

23'ünden sonra zaten Başak mevsimine giriyoruz ve senin hem çalışma azmin, hem de paranın bereketi artıyor, sevgili Aslan. Kendisiyle ve ilişkisiyle problemlerini çözmüş, önünü net olarak görebilen bir Aslan olarak harika bir döneme gireceksin şüphesiz. Eğer işsizsen, 20'si ve özellikle de 23'ü sonrası başvurulara koşturmak için muazzam bir zaman. Tadını çıkar!

Bekledin, oluyor, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ayı uzunca ve detaylıca yorumlamadan önce bahsetmek için sabırsızlandığım bir kısım var ve bu yüzden derhal oradan başlamak istiyorum: Balık dolunayı! Önce sağlam bir Aslan tutulması, ardından ay boyunca sürecek olan retroların bitimi derken ay sonunda muazzam bir Balık dolunayı gökyüzünde yükseliyor ve sana aşk getiriyor! Öyle güzel ki... Derdo bir burç olduğun için öncelikle bu haberi müjdelemek istedim.

Şimdi gelelim ayın başına... Zira Balık tutulmasına gelene kadar elbette biraz öfleyip püfleyeceksin! Öncelikle ayın 2'si ve 3'ü biraz riskli. Öğretmen-patron gibi figürlerle tersleşebilirsin. Zaten ay boyunca iş arkadaşlarınla aranın da pek tatlı olacağı söylenemez. Hem Merkür retrosu, hem Mars retrosu seni pasif agresif tavırlara bürürken, bir taraftan da iletişim aksamalarına maruz kalacaksın. Bu yüzden sabırlı olmak önemli. Neyse ki Venüs burç değiştirerek senin çalışma azmini ve kazançlarının bereketini arttırıyor; böylece odağını ufak insan ilişkilerinden çok işe güce odaklamakta zorlanmayacaksın. 17-19 tarihleri aralığı tek kelimeyle şahanelik. Çok güzel haberler alabilirsin. Eğer bir sanatçıysan ya da kişisel üretimlere dayalı bir sektörde çalışıyorsan işlerinin yüceltilmesine, alıcı bulmasına hazırlan. İlham bulacaksın! 

Bekar bir Başak isen yine 19 Ağustos tarihi büyülü! Bu tarihte telefonunun açık olduğuna emin ol. Aşk dolu, itiraf dolu mesajlaşmalar yaşanabilir :) Zaten sonrası retronun bitişi ile beraber akışı hızlandırıyor ve ayın son haftasındaki Balık dolunayına sahneyi bırakıyor. Balık dolunayı, bekarlar için flörtleri bir üst kademeye taşımak, zaten başı bağlı olanlar için de ilişkiyi ciddi bir boyuta geçirmek adına harika bir etki. Ne istediğini bilecek ve sağlam bir adım atacaksın bence. Ama tüm bunların arasında değinmem gereken tutulma meselesi var...

Aslan tutulması senin hayatında somut bir etki hızlıca yaratmayacak olsa dahi adeta ruhani bir uyanışa işaret ediyor, sevgili Başak. Bir süredir yönünü kaybettiğini, hayatta ne istediğini bilmediğini, hatta artık herhangi bir şey isteyip istemediğinden dahi şüphe duyduğunu hissediyorsan... Aslan tutulması sana harika bir 'hayal' veriyor. Asla kafandaki hayalleri, ufak tefek de olsa planları küçümseme. Sadece tutunacak bir amaç, motivasyon olduklarından dolayı değil; aynı zamanda gerçeğe dönüşme ihtimalleri olduğu için! Örneğin, hep bir kitap yazmak istiyordun ama aklında bir konu dahi yoktu... Aslan tutulması, sana o fikri veriyor. Daima yurt dışında yaşamak istedin ama nereden başlayacağını dahi bilmiyordun diyelim... İnceden artık hayalindeki ülkenin-mesleğin-projenin adını koymaya başlıyorsun. Bu çok güzel bir uyanış. Her şeyin başlangıcı hatta!

Bitirmeden önce iş arkadaşları konusuna yeniden dikkat çekmek istiyorum. Bu dönemde pasif agresif tavırlardan gerçekten kaçınmalı ve temkinli davranmalısın. Ayrıca bilgi güvenliğine ve verdiğin sırlara da dikkat etmelisin. bir takım gizli tutmak istediğin şeyler açığa çıkabilir. Bu sebeple bilgisayar şifrelerinden, dost sohbetlerine kadar... Hepsinde biraz titizlenmek fena olmaz!

Eylül'de daha da hızlı bir dönem olacak. Görüşürüz!

Sevildiğini hisseceksin, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ayın yorumlarının yarısında 'tutulma', bir diğer yarısında da 'retro' kelimeleri hakim olacak. Eğer astrolojiyi öyle ya da böyle bir şekilde takip eden biriysen, bunların kulağa pek de sevimli gelmediğini biliyorsundur. Ama senin için öyle tatlış etkiler var ki... Yine dört ayağının üzerine düştün yani :)

Öncelikle ayın ilk haftasına bakalım. Her ne kadar 2-3-4 Ağustos tarihlerinde biraz kıskanç ve egolu davranman söz konusu olsa da; ayın 6'sı sana muazzam etkiler getiriyor. Venüs, ait olduğu yere, senin burcuna geliyor bir kere! Bolca eğleneceğin, kendini göstereceğin, tatlı dille yılanı deliğinden çıkarırcasına her işini retrolara aldırmadan halledebileceğin bir dönem demek bu. Bir taraftan da Aslan mevsiminde sosyal anlamda asla yalnız kalmayacaksın. (E tabi bunun için oturduğun yerden arkadaşlarının ayağına gelmesini bekleyemezsin, bol bol dışarı çık, kendini göster, ortamlara gir ki bolca eğlenebilesin!) Eğer bekar bir Teraziysen ve tutulmalar, şunlar bunlar derken bir süredir sana sürekli bahsedip durduğum ilişki dramalarından bıkmışsan; gönül eğlendirmek için muazzam bir zaman. Bir süredir İnternet üzerinden flörtleştiğin insanlar mı var? Yüzyüze görüşüp cilveleşmek isteyebilirsin mesela. Ama yine de ayın en az 20'sine kadar herhangi bir girişimde bulunmak, büyük sözler vermek falan yasak! Öncelikle Aslan tutulmasını 'sevdanın son vuruşu' tadında atlatmalı; ardından da bitişi sürecinden daha sert olacak olan Merkür retrosunun sonlanışını görmeliyiz. Bu yaklaşık ayın 20'sini buluyor. Bu tarihe kadar da bolca sosyallik, eğlence var. İşsizler için iş görüşmelerinde şans, zaten bir mesleği olanlar için de özellikle kişisel projelerle öne çıkış var. 18 ve 19 Ağustos tarihini özellikle işaretle derim. Bir iş arkadaşından çok büyük destek görebilirsin ve belki de onun yardımıyla terfi alabilir, yeni bir işe dahi başlayabilirsin.

Toz pembe bir tablo çizdiğimin farkındayım ve buradan bakınca sanki 20'sine kadar tek yapman gereken azıcık beklemekmiş gibi duruyor; fakat geçen ay yaptığım yoruma göz atarsan, Kova'daki tutulmanın seni ilk üç ay vurgulu olmak üzere fazlaca etkileyeceğini söylemiştim. Açıkçası bu ay içerisinde de şu bahsettiğim 'benlik, kimlik, ego' meselesini kafana takabilirsin. (Temmuz yorumunu yeniden okumanı öneririm). Neyse ki çivi çiviyi söküyor ve ay sonuna doğru odağın bu tarz konulardan uzaklaşıyor. Kendi kendini rahat bırakıyorsun yani.

Bu ayın anahtar temalarından biri, 'diğerlerine yardım etmek'... Duvara Karşı filminde, intihar girişiminde bulunan baş karakterimize, Alman doktorun kurduğu bir cümle vardı: 'Dünyanı değiştiremiyorsan, dünyayı değiştir.' İşte bazen biz de, kendimize çareyi, başkalarına çare ararken bulabiliyoruz. Gözümüzün önündeki şeyi görmek zor bazen, o yüzden odağını değiştirmek ve bir süre sevdiklerine, insani yardım tarzı işlere odaklanmak faydalı olur. İlla ünlüler gibi Afrikalı çocuklara yardım götürmene gerek yok :) Yaşlı komşu teyzenin ev bahçe temizliğine yardımcı olmak, Facebook'ta gördüğün bir hayvan kurtarma ilanına koşturmak gibi ufak adımlar atabilirsin.

Ay sonundaki Balık dolunayı da sana bunu işaret ediyor, Teraziciğim. 'Yardım' kelimesi, gerekli semboliği çalıştırarak bu dengeyi sağlamanda yardımcı olabilir. 

Ay sonuna doğru kendi sağlığına ve eğer varsa, kedi köpek gibi küçük evcil hayvanlarının durumuna dikkat etmeni öneririm. İş konusunda şansın ay boyunca giderek açılacak, başvurulardan çekinme! Her açıdan iyi bir ay olacak; sen yeter ki kendini rahat bırak artık!

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Yeterince kendi içine baktığını ve kendi dünyanda boğulduğunu hissediyorsan artık zamanı geldi; artık dışarı bakma ve insanların sana bakma zamanı. Bu ay gerçekleşecek olan tutulmadan en büyük etkiyi alacaklardan biri de sensin. Adeta 'ilahi adalet' tadında bir süreç başlıyor. Ayın ikinci haftasında tetiklenecek ve özellikle de 20'sinden sonra kendisini tamamen hissettirmeye başlayacak olan bu sürecin ilk vurgusu kariyerine yönelik. Hakkını vermeyen, maddi olarak hakkını verse bile ismine yeterli krediyi, övgüyü sakınan bir iş yerin / patronun mu var? Yoksa seni baskılayan iş arkadaşları, diğer otorite figürleri mi? Bu aydan itibaren devranın nasıl da döndüğünü göreceksin. Ciddi anlamda görünür olabileceğin bir süreç başlıyor, dolayısıyla kendini iyi hazırla derim. İşlerin eksiksiz olsun, sorumlulukların tamamlanmış olsun ki bu süreçten alnının akıyla çık -eğer kariyere dair beklentilerin varsa. Savsakladığın işler ya da pek de arka çıkamadığın vaadlerin söz konusu olursa bu 'görünür olma' süreci biraz 'rezil olmak' gibi de sonuçlanabilir... 

İroh Amca der ki; 'Gurur, utancın zıttı değil; kaynağıdır. Utancın gerçek panzehri ise tevazudan geçer.' Sen bu ayın başından itibaren ayağını sağlam bastığın sürece zaten evren kadersel bir şekilde, bu tutulma aracılığıyla sana hakettiğini vermeye geliyor, Akrep. 'Ben kralım!!!' diye bağırmana gerek kalmadan gücünü göstereceksin. Hem zaten Lord Tywin'in de dediği gibi, gerçek bir kral, 'ben kralım' diye belirtmek zorunda kalmayandır. :)

Elbette herkes kariyer yolunda bir hiyerarşik şirket çalışanı olmak zorunda değil. Dolayısıyla bu etki kişisel anlamda da diğer Akrepleri etkileyecek. En rahat tabirle bu süreç için 'zincirleri kırma vakti' diyebiliriz. Seni baskılayan, sınırlandıran ve küçük hissettiren ne varsa artık bunlardan kurtulma girişimine hazırlanıyorsun, sevgili Akrep. Bu geçmişten gelen bir travma da olabilir, inatla özgür iradeni ve seçimlerini reddeden bir aile büyüğü de, üzerinde otorite kurmaya çalışan hayatındaki bir insan da... Bu noktadaki anahtar, herhangi bir köprüyü yakmadan önce, tek başına ayakta durabileceğine emin olmak. Örneğin bir süredir takıştığın babanla sonunda birbirinize patladınız... Bunun sonuçlarını ne kadar kaldırabilirsin? Kafadan bir hesap yaptığında, koyduğun postanın zararı, karını geçiyor mu? Bunları uzun uzun düşün derim. Ayın 20'sine kadar kendini ölçüp tartma ve alacağın karara göre hazırlanma vakti. 

Biliyorum, uyarılarla beraber bu şekilde bahsedince için kararır gibi oldu ama ifade etmeye çalıştığım şey; öyle büyük bir değişim kapıda ki, hazır olduğuna emin ol ve alabileceğin en yüksek verimi al! Kendi potansiyelini dibine kadar görebileceğin, harika bir dönem başlıyor. Üç ay boyunca da etkisini artarak hissettirecek. Kişisel tatmin ve saygıyı sonuna kadar hissedeceksin. Kesinlikle çok olumlu.

Şimdi ayın diğer detaylarına dönecek olursak da... Ayın ilk haftası aslında oldukça sakin; tek bir kritik pozisyon var ki o da romans konularında azıcık minicik bir gerginlik yaratabilir. 3-4-5 Ağustos tarihlerinde sevgilinle geçmişe dair konuları açmaya gerek yok mesela! Ama 23 ve 26 tarihlerinde mutlaka sevgilinle vakit geçirmeni öneririm; hem romantik zamanlar, hem eğlenceli... Ayrıca eğer çocuk sahibi olmak gibi niyetleriniz varsa, sürprizler kapıda olabilir! Eğer bekar bir Akrepsen, eski sevgililerin kapısını tıklatacağı burçlardan biri de sen olacaksın. Senin yerinde olsam eskilere takılmam ve yukarıda bahsettiğim gibi 'özgürleşmek - kişisel tatmin' fırsatına odaklarım kendimi. Eğer flörtlerin varsa da; bu ay ilişkiye çevirebilirsin, ayın 19'unu en yüksek ihtimal olarak veriyorum. Zaten ay sonundaki Balık dolunayı sana gerçekten güzel bir etki getiriyor ve hem aşkta, hem de üretimlerin konusunda adeta yıldızını parlatıyor. Kısacası; retroların sıkıcılığında iki haftayı sabırlı ve titiz bir şekilde atlattıktan sonra meyveleri 20'sinden itibaren hem kariyer, hem de aşk konusunda toplama vakti. 

Ardından ise tam bir kaos başlayacak ki onları da Eylül'de konuşacağız zaten. Bol şans! :)

Yollar seni çağırıyor, Yay!

Sevgili Yay,

Bu Aslan mevsimi sana çok iyi gelecek açıkçası. Tam Yay burcuna yakışır bir dönem. Enerjin yüksek, zihnin de pek hareketli olmalı. Pek çok plan yapabilir, heveslerini yükseltebilir ve ufak tefek girişimler için tetikte bekliyor olabilirsin. Ama işler biraz ağırdan akacak bu ay... Şimdi detaylara bakalım.

Öncelikle ayın ilk haftası, hatta ilk günü, senin için biraz sıkıntılı. İş arkadaşların başta olmak üzere arkadaş grubunla tersleşebilir, tartışabilirsin. O yüzden eğer konuşulacak ciddi meseleler varsa bunları ayın 5'inden sonrasına ertelemeni tavsiye ederim. Ciddi bir toplantında ani çıkışlardan kaçınılmalı örneğin. Dilinin kemiği pek olmayacak yani. Aynı zamanda kısa vadede gerçekleştiremeyeceğin vaadlerde lütfen bulunma. 'Hallederiz' tavrı senin için çoğu zaman çalışıyor olabilir ama bu ayın büyük bir çoğunluğunda işler gerçekten çok ağır ilerleyecek ve ısrarla oldurmaya çalışsan dahi karşına çıkabilecek engellerin hesabında olmalısın. Bu yüzden ilk hafta için -özellikle beraber iş yaptığın insanlarla- konuşmalarına aman dikkat.

Venüs'ün Terazi burcuna geçişi güzel şahanelikler getiriyor. Bekarsan İnternet üzerinden ya da arkadaşların aracılığı ile heyecan verici yabancılar hayatına girebilir. Bunu da ağırdan al ki; yine tutamayacağın sözlerle retrolar döneminde bir ilişkiye başlama - ilişki zorlama hatasına düşme derim. Zaten Merkür retrosu en çok senin mesajlaşmalarını etkileyecek. Birebir arkadaş ortamlarındaki sohbetlerin şenlenecek olsa da, elektronik aletler üzerinden yazılı olarak yapacağın iletişimlerde yanlış anlaşılmalara ve aksiliklere çok müsait bir etki var. Bırak işler yavaş yavaş pişerek ilerlesin.

Biliyorum enerjin yükseldikçe yükseliyor ve sabırsızlanıyorsun; artık hayatındaki radikal değişimlerin bir an önce gelmesini istiyorsun. Ama seni bu retrolardan başka tutan bir etki de var; o da para! Özellikle eğer şu aralar 30-31-32 yaşlarındaysan bu finansal kısıtlama etkisinden en çok nasibini alanlardan biri de sen olmalısın. Bu ay yine finansal durumlar pek parlak değil açıkçası. Kazancının bereketinin kalmadığını ve maaşın geldiği gibi gittiğini dehşet içerisinde deneyimliyor olabilirsin ama üzülme, ayın üçüncü haftasından itibaren daha önceden kaçırılmış ekstra kazanç fırsatları yeniden karşına gelebilir. Mesela biri sana freelance iş teklif etmiş ve ardından dönüş yapmamış mıydı? Bir ürün üretmiş ama alıcı bulamamış mıydın? Üçüncü haftadan itibaren bunlar gibi bireysel kazanca yönelik konularda dönüşler başlayabilir. İş yerinde bir süredir yatırılmayan primler olsun, yaptığın işin karşılığını bir türlü ödemeyen müşteriler... Hepsi dahil buna. Hazırlıklı ol ama yine de ani harcamalardan kaçın.

Ay boyunca görünürlüğün fazlasıyla yüksek. 15-20 Ağustos tarihleri arasında   özellikle, hele hele 19 Ağustos'un altını çizerek söylüyorum; ruhani anlamda harika bir etki var. Kalbini açık tut ve bol bol dilek tut. Geçmişten borçlar ödenebilir, devam eden bir hastalık varsa şifalı bir süreç de kapıda. Tek kelimeyle harika yani.

Ayın 20'sinden sonra ise... Merkür retrolarının genelde başlangıcı ve bitişi, genel süreçten daha gergindir. Ani haberler alabilir ve açıkçası biraz şoke olabilirsin. Bu haberlerin iş güç gibi maddi hayata yönelik meselelerden çok; insan ilişkilerine dair olacağını düşünüyorum. Kardeşler, kuzenler ve eve girip çıkan yakınlık derecesindeki arkadaşlar buna dahil. Aynı zamanda ayın 11'inde gerçekleşecek olan tutulmanın da etkisi (dediğim gibi özellikle önümüzdeki 3 ay içerisinde katlanarak hissedilecek bir etki) ayın 20'sinden sonra somut bir biçimde karşına çıkacak gibi duruyor. Ben açıkçası bunun bir seyahat ile vuku bulacağını düşünüyorum. Akrabalara, arkadaşlara kulak kabartmak ve sana sunacakları yurt dışı yahut eğitim tekliflerini daha ciddi bir gözle değerlendirmek lazım. Öğrenci olman şart değil - bu noktada anahtar kelimemiz: Sınırları aşmak. İşletmeni genişletmek, yurt dışı bağlantıları kurmak, yabancı müşteriler bulmak, ihracat, yeni bir dil öğrenmek, mesleki kurslar... Seni büyütecek, genişletecek her ihtimali göz önünde bulundur ve bu örnekleri kendi hayatına göre yorumla bakalım. 

Maddiyat elbette ki her türlü hayalin, planın karşısında duvar gibi duruyor, öyle hissediyorsun herkes gibi. Ama insanlardan destek göreceksin, sevgili Yay. Satürn seni geçtiğimiz sene sarsarak geçti ve belki de kendinden başka kimseye güvenmemeyi öğretti ama hayatta tek başına ilerlemek cidden zor ve imkansız. O yüzden kuzen-akraba ayırt etmeden uzatılabilecek yardım ellerini karşılıksız bırakma bence.

Aşk, tabi, aşktan da bahsedelim. Eğer sevgilin varsa düğün, dernek, gelecek planları yapmak isteyebilirsin. Olumsuz bir durum yok. 20'sinden sonra yapılması daha hayırlı olur. Ay sonundaki Balık dolunayı ise, geçmişe dair duygusal problemleri azıcık gün yüzüne çıkarabilir. Daha çok gelecek planları, ideallerin ve gelenekler - aile - vatan gibi konular arasında kalacağını düşünüyorum. Çok da yorum kaldırmayacak bir konu zira tutulmalar döneminin kaderselliğinden daha önce bahsetmiştim, 'olması gerekenler olması gereken zamanda olacak', o yüzden akışa bırak derim :) 

Gerisini Eylül'de konuşuruz. Kaos başlasın! 🔥

Küçük insanlarla değil, büyük fikirlerle uğraşma vakti, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ayı bir taraftan çok sevecek, bir taraftan da çok sinir bozucu bulacaksın. Öncelikle ayın ilk haftasına dair değinmem gereken birkaç nokta var: Bunların ilki, aşk ile alakalı. Aşk meselesini hemen aradan çıkaralım ki asıl büyük konulara geçelim çünkü bu aşk, romans konusu ayın başında gündemin olurken, ilerleyen zamanlarda pek de odağında olmayacak. Ayın ilk haftasında, -eğer bekarsan- çok ani hoşlanmalar, flörtler yaşayabilirsin. Hatta bunların beklenmedik cinsel yakınlaşma getirisi de olabilir. Hayatta her şey deneyimlememiz için var elbette ama sonradan 'neden ilişkimiz olmadı? Neden aşka dönüşmedi?' diye ağlayacaksan, biraz temkinli davranmakta fayda var derim. İlk hafta özgüven patlaması ile bazı yanlış varsayımlarda bulunma ve hızlı davranma eğilimin var. Onun yerine damdan düşer gibi tanışacağın ya da yakınlık hissedeceğin bu insanla işleri biraz ağırdan almak, daha iyi olabilir. Tabi bu senin niyetine bağlı. Eğer sevgilin varsa da; ani kavgalar -özellikle ego kaynaklı, gelişebilir. Ortak paylaşılan para konularında tartışmalar yaşanabilir. Bunlara hazırlıklı olmak ve 'değer mi hiç?' diye bir düşünmek fena olmaz bence.

Gelelim diğer etkiye: Ayın ilk haftasında kazancınla ilgili bir takım gerginlikler söz konusu olabilir. Buna da bir 'değer mi hiç?' diye düşünmek lazım bence. Sana söz, bu ayın sonuna doğru kazançlar, hele hele borçlar konusunda rahatlamaya başlayacaksın. O yüzden az sabır.

İşte ilk hafta böyle. Sonrası ise misler gibi. Retrolar döneminde işlerin yavaş akışından şikayet etmek yerine faydamıza çevirmek ve biraz dinlenmek, hiç fena bir fikir değil. Ayın 15'inden sonra bir tatil düşünüyorsan mesela, gayet uygun. Sadece biletleri, çantaları falan iki kere kontrol etsek yeter.

Venüs'ün Terazi burcuna girişi senin için son derece güzel bir etki olacak, özellikle bir süredir iş yerin ile alakalı dertlerin, aile büyükleriyle gerginliklerin varsa; nihayet diplomatik, kırıp dökmeden çözüm bulabileceğin vakitler geliyor. Ayrıca yaptığın işler takdir görmeye başlayacak. Ayrıca devam eden sıkıntılar (iş yerinde patronlarla anlaşmazlık, ailesel konular vs. vs.) bunlara aracılık edecek biri aracılığıyla da rahatlayabilirsin. Tek göz önünde bulundurman gereken nokta şu ki: Diplomatik olmak, bazen biraz gerçekleri çarpıtmak anlamına maalesef ki geliyor. Şu dünyada herkes her olayı kendi gözünden ve kendi bilinciyle görüyor, kimsenin birbirini yüzde yüz tamamen anlaması mümkün değil. O yüzden ısrarcı bir doğruculuk, sert bir ahlakçılık bazen hiçbir sonuca ulaştırmaz insanı. Esnek ol ki bu ayın ikinci ve üçüncü haftasında, seni sıkan meseleler çözülsün. Daha lakayt bir tabirle: bazen 'he' diyip geçmek lazım :)

Ayın 19'undan itibaren geçmişe dair güzel haberler almaya başlayabilirsin. Özellikle uzun süredir beklediğin bir haber varsa, hem de bu haber geleceğe dair okul-meslek odaklıysa, sevinmeye hazırlan. Tabi yine de bu haberleri alsan yani sesleri duysan da, işe koyulman biraz zaman alacak çünkü retrolar...

Özellikle genç yaştaki takipçilerden, son dönemlerdeki sınavlar ve sonuçlarla ilgili çok fazla üzüntülü dönüşler alıyorum. O yüzden gençlerimize de birkaç laf etmek isterim: Son derece Amerikan bir dille, kapitalist sistemin dayattığı bir 'herkes hakettiği gibi yaşar! Çalışan yapar! İstersen her şeyi başarabilirsin!' tarzı bir bakış açısı var ve bu her ne kadar insanı olumlu etkileyecek, motive edecek bir algı gibi görünse de aslında işlerin öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Hayat adil değil, sistem adil değil ve herkes hayata eşit başlamıyor. Hakettiğimizi alamadığımız takdirde kendimizi suçlamak ne kadar yanlışsa, tüm suçu sisteme atmak ve küsmek de o kadar faydasız. Elimizdeki olanakları zorlayarak, tüm gücümüzle yolumuza devam etmeye çalışmak durumundayız. Hem bazen gerçekten de her işte bir hayır vardır :) Ayın 23'ünden sonra bu konularda -yani eğitim ve kişisel gelişim- anlamında büyük bir motivasyon bulacağınızı düşünüyorum. Unutmayın ki Satürn transitindesiniz ve genç yaşlarda bu süreci atlatıyorsanız; diğer akranlarınızdan çok daha önce olgunlaşacak ve hayatınızdan ne istediğinizi öğreneceksiniz. Sizi 2020'ye kadar zorlu ama kesinlikle fazlasıyla geliştirecek, yüceltecek bir dönem olacak bu. Asla pes etmek yok! 

Balık dolunayına da tüm Oğlaklar için bir yorum yapalım, çünkü eğer Aralık Oğlak'ıysanız fazlaca etkileneceksiniz. Sizlere küçük bir yolculuk, akrabalarla toplaşma gibi bir etkinlik gözüküyor. Buradan alacağınız haberler, kuracağınız bağlantılar uzun vadede etkili olacak. Uzun süredir beklediğiniz bir iş imkanı elinize gelebilir.

Bu süreçte, yani ayın son haftasında bilgi güvenliğine dikkat etmekte fayda var. Telefonların şifrelerini falan bir kez daha kontrol edin derim.

Tutulmadık yerin kalmadı, Kova! :)

Sevgili Kova,

Büyük bir tutulma yaşadın ve etkilerini, ruh halindeki değişimleri üç ay boyunca şiddetlenerek hissetmeye devam edeceksin. Bir Kova olarak (eğer stabiliteyi seven toprakta ya da şüpheci, evhamlı suda yerleşimlerin yoksa) bu değişim dalgalarından keyif alacağını düşünüyorum. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir demişler sonuçta! Ama gökyüzünde bu ay o kadar çok retro var ki; aldığın kararları hayata geçirmen konusunda seni çok yavaşlatacaklar ve işlerin aheste aheste işlemesi biraz sinirini bozacak gibi duruyor. Sana tavsiyem, bu retrolar dönemini, daha çok kafana koyduğun fikirleri etraflıca düşünme, kendince pratikler yapma fırsatı olarak gör.

Ayın ilk haftası aslında güzel, kazançlar arasından da bereketli. Ama aile içi iletişime çok özen gösterilmesi gereken bir dönem. Ani gerginlikler çıkabilir. Ayrıca ufak ev kazalarına karşı da hazırlıklı olmak lazım.

5'i ve 6'sı ise geçmişten gelecek haberlere hazırlan. Eski sevgililer hortlayabilir, nasıl bir tavır alacağın sana kalmış elbette. Zaten 12 Ağustos tarihinden sonra bir takım dedikodulara, arka planda dönen işlere maruz kalabilirsin. Yani ayın ilk yarısında genel anlamda komple insan ilişkilerine karşı birazcık temkinli olmakta fayda var. 

İnsan ilişkilerinden bahsetmişken; romantik meselelere de değinmesek olmaz. Her ne kadar bu ay içerisinde en şanslı olacağın kısım eğitim - gelecek planları olarak görünse de, ayın ortasındaki tutulma yine ve son kez daha ilişkiler konusunu gündeme getiriyor. Altı ay boyunca katlanarak artacak olan bu etki ile ilgili geçen ay sana yorum yapmıştım. Bu ayın tutulması ise ikili ilişkiler üzerinden kendine, kendi karakterine biçtiğin role ışık tutuyor. Hani bazen, olmak istediğimiz insan olmak zor gelince; sevilmek ve kişisel tatmini yaşamak, onaylanmak adına karşımızdaki insanın istediği kişiye dönüşmeyi daha kolay bulabiliyoruz. Farkında olmasak da rol yapmaya alışıyoruz. İşte bu ay, ilişkiler üzerinden kendin ile ilgili düşüncelere dalabilirsin. Mars'ın retro etkisini de sayarsak açıkçası biraz pasif agresif bir tavır takınman da mümkün. O yüzden -özellikle ayın ikinci haftasından itibaren- ikili ilişkilerde yaşadığın sorunlar söz konusu olunca suçlamak ya da kurban psikolojisine bürünmek yerine kendini odak noktana koy ve etraflıca düşün derim. Daha da yorum yapmıyorum zira artık öyle kadersel dönem ki bu... Geçen ay da dediğim gibi 'olması gereken şeyler olması gereken zamanda olacak.' 

Venüs'ün Terazi'ye geçişi sana geleceğe dair planlarında harika etkiler getiriyor. İster öğrenci ol, ister bir şirket çalışanı, ister büyük hayalleri olan bir işsiz... Her açıdan olumlu. Öncelikle hayatında feminen figürlerden çok güzel destek görebilirsin. Fikir paylaşımları, kurulacak bağlantılar ve ufak tefek planlar... Bunların hızlıca hayata geçmesini beklemek ise gerçekdışı olur çünkü dediğim gibi retrolar baya etkin. Geçen ay retrolar dönemini güzelce dinlenerek ve plan yaparak geçirmeni önermiştim; bu ayın ilk iki haftasının retrolarını ise daha çok hazırlık yaparak geçirmeni öneriyorum. İnsanlarla konuşmak, gerekli şartları sağlamak gibi... Aynı zamanda yolculuklar da söz konusu olabilir. Eğer bekar bir Kovaysan, uzak mesafe ilişkileri hazırda bekliyor. Alemlere bolluk ve bereket saçan Jüpiter ise ay boyunca senin tam bir becerikli, neşe veren, pozitif bir lider olduğun imajını çizecek ve kariyer anlamında yollarını tekeeeer teker açmaya devam edecek.

Ay sonunda ise güzel bir Balık dolunayı ile -retroların da bitişine denk gelerek- seni planların konusunda maddi zeminin hazırlanıyor. Güzel bir dolunay olacak ve sana Eylül ayında 'dinlen, sabret' değil, 'saldır! Tam zamanı!' diyeceğim. Bol şans!

Seni daha önce kimse böyle görmedi, Balık!

Sevgili Balık, 

Bu ay retrolarla dolu olduğundan dolayı işler genel anlamda çoğunluk için yavaş, aheste ilerleyecek. Lakin senin için son derece ateşleyici etkiler mevcut! Geçtiğimiz ay için 'uyanış' temasını kullanmıştım, hatırlarsan. Bu ay ise artık yataktan kalkma gücünü buluyorsun ve hazırlanmaya da bolca vaktin var demek bu! 

Ayın ilk haftası senin için son derece olumlu, 4-5'i gibi gayet keyifli bir şekilde geçecek. Harika rahatlama dolu bir haftasonuna hazırlan derim. Ama ilk üç günü için bir uyarı geçmem lazım: Ayın 2-3'ü gibi biraz sert mesajlaşmalar-haberleşmeler yaşanabilir. Kardeşler, kuzenler ya da eve girip çıkan derecedeki yakın arkadaşlar ile bazı fikir çatışmaları söz konusu olabilir. Bu yüzden sakin kalmak önemli. En iyi ihtimalle, bu gergin enerji taşıyan günleri birkaç İnternet tartışması ile atlatacağını düşünüyorum. İyi bir hafta genel olarak!

İlk haftadan sonra Venüs'ün Terazi burcuna geçisi ise sana maddi anlamda biraz rahatlama sağlıyor. Fakat yine de retro etkilerini göz önünde bulundurarak, fazla harcamalardan, büyük imzalardan kaçınmak önemli. Daha çok ailenin ortak parasından, partnerinin desteğinden faydalanabilirsin. Ben yine de, bu dönemde eline geçecek - geçebilecek olan parayı ay sonuna kadar elden çıkarma derim. Çünkü ay sonu senin için baya büyük etkiler getiriyor. Ona değinmeden önce ise iş hayatına bir göz atalım...

Astrolojik yorumlarda 'iş hayatı' diye bahsettiğim kısımla alakalı olmak için illa bir şirkette, maaşlı bir işte çalışıyor olmak şart değil. Zira bizi biz yapan şeylerden biri de 'yaptığımız iş'. Buna ev içi emek de, öğrenciysek yaptığımız ödevler de, kendi gelişimimiz için uyduğumuz rutinlerimiz de dahil. Bize kendimizi değerli hissettiren, başkalarına ve dünyaya yaptığımız katkıyı gösteren bu alanda bu ay içerisinde güzel bir gelişme yaşayacağını düşünüyorum. Hem de başkalarının da yardımıyla! Ayın 11'inden sonra etkisini hissetmeye başlayacağın bu dönem; geçen ay bahsettiğim 'büyük hayallerine' yönelik yolda ufak detayları da bolca hatırlatacak. Yani mesela Mekke'ye hacı olmaya gitmek çok ruhani, ulvi bir deneyimdir ama öncesinde bir sürü evrak doldurulur, tur şirketi ayarlanır, vize-pasaport gibi angarya işlerle uğraşılır ya hani... Onun gibi. Mesleğine, günlük rutinine yansıtacağın enerji, bu ay gerçekten önemli. O yüzden 'uyanış'ını yaşadıysan, artık harekete geç ve sorumluluklarını ertelemeden uygulamaya başla. Bir işaret bekliyorsan, bu işaret o! Yalnız da değilsin üstelik. İş arkadaşlarından büyük destek göreceksin. Ufak tefek projeler tahmin etmediğin kadar bereketli ve başarılı olabilir. Zamanımız kısıtlı ve boş boş durma lüksümüz yok, en büyük projeler, girişimler bile ufak bir fikirle, bir gaza geliş işe başlıyor. Sen de başla. En fazla ne kaybedersin ki? Zaten smilasyonun içinde yaşıyoruz, var mıyız yok muyuz o bile belli değil :) Anlatacak bir hikayen olur en azından! 

Hele hele bir 18-19-20 Ağustos tarihleri var ki... Bu tarihi hemen hemen tüm burçlar için müjdeledim ama sana ayrı bir şekilde vurguluyorum: Tek kelimeyle şahane! Yorumlanması zor derecede kadersel, hayallerini destekleyecek bir etkisi var bu günlerin. Hayal kur, plan yap, yaz çiz, dua et ve en önemlisi; harekete geç.

İyice motive olduysan asıl vuruşu yapalım: Ay sonunda senin burcunda gerçekleşecek bir dolunay var. Bu dolunayı senin için tutulma etkilerinden dahi öncelikli olarak yorumluyorum. Sana güzel getirisi olacağını düşünüyorum. Bireysel anlamda aylar önce başlatılan sürecin nihayet sonuçlanması, ilişkiler bazında da son derece romantik başlangıçların olması adına... Senin için tek kelime ile heyecan verici bir ay.

Yine de retroların olduğunu unutma; aldığın güzel haberler hemen sonuçlanmayabilir ve 'kof çıktı' diye burun kıvırabilirsin. Oysa zaman vermen gerekir. Bu retrolar süreci, adeta hazırlanman için bir fırsat. Ayrıca zaten dolunay -özellikle Şubat balığıysan- seni adeta tüm etkilerden ayrı bir şekilde fişekleyecek. 

Son bir uyarı da; sağlığına, özellikle ikinci ve üçüncü haftalar içerisinde lütfen çok dikkat et. Canını sokakta bulmuş gibi davranmayı bıraksan iyi edersin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1514
816
249
185
149
129
125
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cansu Zeynep Ünel

ya onedio iş güç falan rastgele herşeyi diyorsun da bir sor bakalım işe gidiyormuyum okulum bitmişmi ona göre yazsana boşuna okuyorum mal gibi yarım saattir. 😂

tugcelii

Bir yengeç olarak dramalardan kaçamıyorum maalesefasdhd

Pasif Kullanıcı

Ya bu başkasına oluyor mu bilmiyorum ama bu burç olayları benim hayatımı cidden etkiliyor.Mesela geçtiğimiz üç yıl hayatımın en kötü yıllarıydı ve yaşadıklar... Devamını Gör