Görüş Bildir
Haberler
Ağız Kokusu Problemi Yaşayan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Detaylar

Ağız Kokusu Problemi Yaşayan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Detaylar

Aybk Y.
04.06.2022 - 07:00

Ağız kokusu dünyadaki 4 kişiden 1'inin problemidir. Ağız sağlığınıza iyi bakmanız ve ağzınızı nemli tutmanız önemlidir, çünkü rahatsız edici durumlara ve endişeye neden olabilir. Nefesinizi taze tutmak için evde bazı doğal ilaçlar kullanabilirsiniz, ancak bu sizin için sürekli bir sorunsa, diş hekiminizi ziyaret etmeniz önerilir.

Sizler için kötü nefese neden olan şeyleri ve bunu nasıl önleyebileceğinizi öğreneceğiniz bir liste hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bademcik taşlarından kurtulun.

1. Bademcik taşlarından kurtulun.

Bademcik taşları bademciklerinizde bulunan küçük beyaz lekelerdir. İçeride gizlendikleri için neredeyse hiç görülmezler. Bunlar kötü nefese neden olurlar çünkü bakterileri çekerler ve mikroplardan oluşurlar.

Bu sorunu çözmenin bazı doğal yolları, madde içermeyen gargara kullanmak, elma sirkesi ile gargara yapmak, ılık tuzlu suyla gargara yapmak ve taşların oluşmasını engellemeye yardımcı olabilecek düşük basınçlı bir diş ipi kullanmaktır.

2. Kahvaltıyı atlamayın.

2. Kahvaltıyı atlamayın.

Kahvaltı yapmak, nefesiniz de dahil olmak üzere vücudunuz için günün en önemli öğünüdür. Bir çalışma, kahvaltı yapmayan gençlerin, yapanlardan daha fazla ağız kokusundan muzdarip olduğunu göstermektedir.

Marul, elma, yoğurt, süt ve her türlü lif bakımından zengin gıdalar gibi düşük şekerli sağlıklı bir kahvaltı yapmak önemlidir.

3. Burnunuzdan nefes alın.

3. Burnunuzdan nefes alın.

Ağızdan nefes almak kronik ağız kokusuna neden olabilir çünkü tükürük üretimini engeller. Bu nedenle burundan nefes almak daha akıllıca bir seçimdir, çünkü soluduğunuz havada nem birikmesine yardımcı olur.

Bununla birlikte, ağız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek başka yan etkileri de vardır. Diş eti hastalığına neden olabilir, strese ve endişeye neden olabilir ve çenenizi küçültebilir. Bir çalışma, çocukların bile ağızlarından nefes alırlarsa ağız kokusundan muzdarip olabileceği sonucuna varmıştır.

4. Ağır yemekler yedikten sonra su için.

4. Ağır yemekler yedikten sonra su için.

Ağır yemekler yemek ağız kokusuna neden olabilir çünkü kimyasalları kan dolaşımınızdan akciğerlerinize gider ve sonuç olarak nefesinizden dışarı çıkar. Eğer bu yiyecekleri yemeye karar verirseniz, işte sizin için ağız kokusunu önleyecek ipuçları:

  • Baharatlı yiyecekler: Yemeğinizi bitirdikten sonra şekersiz sakız alın.

  • Kahve ve maddeler: Bileşikleri durulamak için yemekten önce ve sonra su için.

  • Ton balığı ve balık: Yemeye başlamadan önce yemeğinize limon ekleyin

5. Plakları çıkarmak için diş ipi kullanın.

5. Plakları çıkarmak için diş ipi kullanın.

Plak probleminiz için bir diş hekimini ziyaret etmek faydalı olsa da, sadece geçici olarak yararlı olabilir, çünkü bakteriler her zaman yediğimizde ve içtiğimizdedir.

Bu nedenle diş ipi kullanmak, plağı dişlerinizden çıkarmanın ve ağız kokusunu önlemenin iyi bir yolu olabilir. Dişleriniz arasında sıkışmış olan tüm parçacıkların giderilmesine yardımcı olur. Ağızınızı durulamayı da unutmamaya çalışın, çünkü bu sayede bakterileri temizleyebilirsiniz.

Bu içerikleri de beğenebilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın