Görüş Bildir
Haberler
AGİ Belli Oldu mu? 2022 AGİ Olacak mı, Kaç TL Ödenecek?

AGİ Belli Oldu mu? 2022 AGİ Olacak mı, Kaç TL Ödenecek?

Türkiye’de milyonları bulan çalışan kesim, AGİ ücretlerindeki son dakika gelişmelerini araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada AGİ ile ilgili önemli bilgiler verdi. Vatandaşlar, 2022 yılında AGİ’nin olup olmayacağını araştırıyor. 2022 yılı asgari ücrete gelen zam ile birlikte yeni yılda asgari geçim indirimi verilip verilmeyeceği de merak ediliyor. Peki, AGİ nedir, 2022’de AGİ olacak mı? AGİ ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile ilgili tüm merak edileneler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 50 zam sonrası, işverenden alınan damga ve gelir vergisinin de iptal edildiği açıklanmıştı. Bu sebeple kısaca vergi iadesi olan AGİ’nin olup olmayacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AGİ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Bilgin’den AGİ Açıklaması

Bakan Vedat Bilgin’den AGİ Açıklaması

Vedat Bilgin'in açıklamasında; ''Çok açık bir şekilde basitleştirerek AGİ aslında benzetmek için söylüyorum bir vergi iadesidir. Bir çocukluya, evliye, üç çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi ortadan kaldırdığımız için onu peşin vermiş olduk. Dolayısıyla hiçbir kimse tereddütte olmasın. Vergi almadığımız için vergi iade etmiyoruz diyelim.

2 bin 825 liralık bir asgari ücret vardı ve bu AGİ ile birlikteydi. 4250 liranın içerisinde de AGİ var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı.

Asgari ücretli olmayanlar için AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarıda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir.” ifadelerini kullandı.

2022 AGİ Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2022 AGİ Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Bekar 402 TL

Evli eşi çalışmayan 481,5 TL

Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu 543 TL

Evli eşi çalışmayan 2 çocuklu 603 TL

Evli eşi çalışmayan 3 çocuklu 684 TL

Evli eşi çalışmayan 4 çocuklu 684 TL

Evli eşi çalışmayan 5 çocuklu 684 TL

Evli eşi çalışan 402 TL

Evli eşi çalışan 1 çocuklu 462 TL

Evli eşi çalışan 2 çocuklu 522 TL

Evli eşi çalışan 3 çocuklu 603 TL

Evli eşi çalışan 4 çocuklu 643,5 TL

Evli eşi çalışan 5 çocuklu 684 TL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın