Görüş Bildir
Haberler
Afrodizyak Nedir?

Afrodizyak Nedir?

Alper Dönmez
25.09.2014 - 10:48 Son Güncelleme: 25.09.2014 - 13:45

Kişilerin cinsel olarak uyarılmasını sağlayan besin, yağ, ilaç, madde ve bitkilerin ortak ismine Afrodizyak denir. Yunan tanrıçası Afrodit’ten günümüze kadar gelen bir deyimdir.

BİTKİ ÇAYLARI: Vücuttaki Sıvıların akışını hızlandıran Bitki çayları içildiğinde, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış meydana gelir. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırırlar.

REZENE: Bilinen en eski afrodizyaklardan birisi olan rezeneden hergün bir parça tüketilmesi cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılmaktadır.

TANE KARANFİL: En güçlü doğal afrodizyaklardan birisi olan karanfil tanesi, yorgunluğa karşı da iyi gelmektedir.

GİNSENG: Çin'de doğal afrodizyak olarak kullanılan ginseng Bitkisi vücudun es şartlarına adapte olmasını sağlıyor. Fiziksel dayanıklılığı sağlayan ginsengin diğer bir özelliği de şeklinin insan vücuduna benzemesidir.

POLEN: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunur.

KİŞNİŞ: Özellikle kadınlara keyif veren kurutulmuş kişniş tanesinin, şarabın içine katılarak içilmesi önerilmektedir. Aşırı kullanılması erkeklerde ters etkilere sebep olabilir.

SAFRAN: Aşırı tüketildiği zaman gülme krizine sebep olan safranın, erojen merkezler üstünde uyarıcı etkileri vardır.

VANİLYA: Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusu ile karşı cinsi harekete geçirir.

İSTİRİDYE: İçindeki çinko ile spermin çoğalmasına neden olan istiridye, cinsel isteği artırır.

ÇİLEK: Cilt sorunları için en iyi meyvelerden birisi olan çilek, güçlü bir afrodizyaktır.

İNCİR: Erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır. Aydın'da yetişen dünyaca ünlü incirler de ‘mucize afrodizyak meyve' olarak biliniyor.

ZENCEFİL: Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli yapar.

Kaynak: http://www.faydaliseyler.net/2014/02/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın