Görüş Bildir
Haberler
Afrika Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

Afrika Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

Ted Lasso
04.02.2022 - 11:08

Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final maçları tamamlanırken, Senegal ve Mısır finale yükseldi. Final maçı 6 Şubat’ta oynanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamerun’un ev sahipliğinde bu yıl 33.’sü düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final maçları tamamlandı. Turnuvanın çeyrek finalinde Ekvator Ginesi’ni ve yarı finalde Burkina Faso’yu aynı skorla 3-1 mağlup eden Senegal, tarihinde 3. kez final oynamaya hak kazandı. Aliou Cisse yönetimindeki Senegal’in en büyük kozu olan Sadio Mane, 3 gol 2 asistlik performansla ülkesinin finale yükselmesinde büyük katkı sağladı.

Salah ve Mane karşı karşıya

Salah ve Mane karşı karşıya

Mane’nin Liverpool’dan takım arkadaşı olan Mohamed Salah, Mısır ile turnuvada 2 gol, 1 asiste imza atarken, son 16 turunda karşılaştıkları Fildişi Sahili maçında son penaltıyı atarak ülkesini çeyrek finale taşıyan isim oldu. Çeyrek final maçında Fas’ı 2-1 ile geçen Mısır, yarı finalde ise turnuvanın ev sahibi Kamerun’u penaltı atışları sonunda saf dışı bırakarak finale yükseldi. 7 şampiyonlukla bu turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan ülke konumunda yer alan Mısır, 8. kez şampiyon olmak için sahaya çıkacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın