Görüş Bildir
Haberler
Adli Yıl Açılışında Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a Pankartlı Gönderme

Adli Yıl Açılışında Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a Pankartlı Gönderme

Ulaş
05.09.2015 - 13:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) düzenlediği 2015-2016 adli yıl açılış töreni öncesinde, geçen yıl Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la TBB Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan tartışmaya atıf yapılan bir pankart açıldı.

Pankartta Feyzioğlu’nun; 'Bizi adalet, hukuk ve özgürlük yolculukları mutlu eder, koltuk değil' sözü yer aldı. Pankartta ayrıca Erdoğan’ın ‘o konuşacaksa ben yokum' sözünün altında bir karikatüre de yer verildi. Karikatürde Feyzioğlu’nun, “Adaletsiz demokrasi olmaz. Bu sessiz çığlığı duyan, hukukun üstünlüğüne inanan, insan onurunun korunmasını gözeten, şeklen değil, özde adalet dağıtmayı esas alan bağımsız ve tarafsız bir yargı, demokrasinin ve hukuk devletinin asli unsurudur.” sözleri yer aldı.

Karikatürde bu sözleri söyleyen Feyzioğlu’na Erdoğan’ın kızdığı, Erdoğan’ı da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tuttuğu görülüyor. Karikatürde ayrıca Erdoğan'ın şu sözleri söylediği yer alıyor: “Cübbeni çıkar da gel, edepsiz. Haktan hukuktan bahsediyorsun. Böyle hukuk profesörlüğü olmaz.”Ne olmuştu?

Erdoğan, Danıştay’ın 10 Mayıs 2014’teki kuruluş yıldönümü töreninde ‘konuşma süresini uzattığı ve siyasi konuşma yaptığını‘ söyleyerek Feyzioğlu’na tepki göstermiş, ardından salonu terk etmişti.

  • CHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0