Görüş Bildir
Haberler
Adil Öksüz Dosyasını Jandarmada 'Boşaltmışlar'

Adil Öksüz Dosyasını Jandarmada 'Boşaltmışlar'

ATKN
21.09.2016 - 13:35 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 15:43

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu söylenen Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin sorularına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri yanıt verdi. Dosyanın Öksüz’ü gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından 'boşaltıldığını' belirten yetkililer, 'Jandarma ne bu kişinin geçmişini araştırmış, ne ifadesini almış ne de üst arama ve yakalama tutanağı düzenlemiş. Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara Ankara Batı (Sincan) Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’e ilişkin, “Onu kim serbest bıraktı? Öksüz’ün hâkimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı” sorusuna yanıt verdi.

Dosyanın Öksüz’ü gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından 'boşaltıldığını' belirten yetkililer, Öksüz’ü serbest bırakan hâkimin önüne dosya gittiğinde sadece ifadesi ve üst yazısı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

'Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş'

'Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş'

'Jandarma ne bu kişinin geçmişini araştırmış, ne ifadesini almış ne de üst arama ve yakalama tutanağı düzenlemiş. Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş. Üzerinden çıkan GPS cihazı da savcı ve hâkimden saklanmış ve serbest kalınca teslim edilmiş. Jandarma’da çekilen fotoğraflar bile dosyaya konulmamış. GPS cihazını ancak 35 gün sonra öğrendik. Burada dosyanın boşaltılması durumu varsa Jandarma’dan kaynaklanmıştır. Burada Jandarma’nın ihmali değil açık bir kastı vardır. Deliller kaçırıldı bizden.'

Savcılığın, halen görevde bulunan jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu söylenen Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanmış ve mahkeme kararıyla serbest bırakılmıştı. HSYK, Öksüz'ü serbest bırakan hakimleri açığa almıştı.

Öksüz, serbest bırakılmasından bu yana sırra kadem bastı.

Kılıçdaroğlu 'Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı?' demişti

Kılıçdaroğlu 'Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı?' demişti

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı?' demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Savcı, anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği ve kanıtladığı halde bunu serbest bırakıyorsunuz. Bunun üzerinde hükümet niye hiç konuşmuyor? Neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
7
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ş.

Çok ilginç. Kemal Kılıçdaroğlu bir soru sormuş ve bir kamu kurumu buna cevap vermiş. Biraz daha zorlasalar demokrasi gelecek.

Peki jandarmalara BOŞALT emrini FETÖ mü verdi, yoksa ANKARA mı verdi? Esas soru bu. Adam FETÖ'nün kara kutularından. Konuşursa Ankara toz duman olur gibi gel... Devamını Gör

Mr Logical

Tamam kimin boşalttığını öğrendik. Şimdi? ...