Görüş Bildir
Haberler
Aday Listesinde Sonuncuydu: Araştırma Görevlisi Kadrosuna Rektör Yardımcısının Kızı Alındı

etiket Aday Listesinde Sonuncuydu: Araştırma Görevlisi Kadrosuna Rektör Yardımcısının Kızı Alındı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hukuk Fakültesi’nde açılan bir kişilik araştırma görevlisi kadrosuna, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş’ın kızı İlayda İrem Arslantaş seçildi. Ön değerlendirmeyi geçen ve sözlü sınava girmeye hak kazanan 10 kişi arasından sonuncu olan Arslantaş’ın, sözlü sınavda en yüksek puanı alması ve diğer 9 adayın barajı dahi geçememesi dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitelerin tepki çeken kişiye özel kadroları, akraba görevlendirmeleri ve torpil uygulamaları, YÖK’ün de uyarılarına karşın devam ediyor. Benzer bir uygulamanın bu kez ESOGÜ’de gerçekleştiği iddia edildi. 

ESOGÜ Rektörlüğü, 25 Kasım 2020’de, Hukuk Fakültesi için bir kişilik araştırma görevlisi ilanına çıktı. İlanda, araştırma görevlisinin birimi olarak “Özel Hukuk ve Deniz Hukuku” belirlendi. Aranan nitelikler ise “Hukuk fakültesi mezunu olup özel hukuk alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak” olarak duyuruldu.

Barajı bile geçemediler

Barajı bile geçemediler

Bu kapsamda, 18 Aralık’ta ön değerlendirme sonucu açıklandı. Söz konusu kadro için ALES ve Yabancı Dil puanını karşılayan 10 aday sınava girmeye hak kazandı. Adaylar arasında, ALES ve Yabancı Dil puanına göre sıralama yapıldı. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, kadro için başvuranlar arasında yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arslantaş’ın kızı İlayda İrem Arslantaş, ön değerlendirmede sonuncu sırada yer aldı. Ön değerlendirmenin ardından 22 Aralık’ta sözlü sınav gerçekleştirildi. Sonuçlar ise 4 Ocak’ta açıklandı. Buna göre, ön değerlendirmeyi geçerek sınava girmeye hak kazananların arasında sonuncu olan Arslantaş, sözlü sınavda 95 puan alarak birinci oldu ve kadroya asil olarak seçildi. Diğer 9 aday ise baraj puanını dahi geçemedi. Bu nedenle kadro için yedek aday belirlenemedi.

Hemşerilikle gündeme gelmişti

Hemşerilikle gündeme gelmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

ESOGÜ, 2019’da ise başhekim istifası ve yerine yeni başhekim atanması sürecinde gündeme gelmişti. Baskıya uğradığı iddia edilen ve başhekimlik görevinden istifa eden Prof. Dr. Başar Sırmagül’ün yerine Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç atanmıştı. 

Prof. Dr. Karakılıç’ın, Kayserili olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arslantaş’ın hemşerisi olması ve üniversiteye geldikten sonraki iki yıl içinde profesörlük unvanı alarak etik kurulu başkanlığı, başhekim yardımcılığı, acil tıp anabilim dalı başkanlığı ve başhekimlik görevlerinde bulunması dikkat çekmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
416
195
45
15
10
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersaglamnihat

Eski okulum. Gerçi okul demek için bin şahit ister de neyse. Zamanında Büyükşehir Belediye Başlanlığı'na aday olan Hasan Gönen seçilemeyice rektör yapmışlard... Devamını Gör

Erhan Armada Ozsoy

şu an topladıkları oyları nasıl din allah iman kitap diye topluyorlarsa hiç kimseyi KUL HAKKI yedikelrine günah hatta haram işlediklerine inandıramazsın! gö... Devamını Gör

İbrahim özdemir

SADECE 3-5 YERDE DEĞİL ÜLKENİN HER YERİNE SIZMIŞLAR, ÜNİVERSİTELER ARTIK BOŞ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KAYNIYO HER YERDELER BUNLAR

Pasif Kullanıcı

İlayda İrem Arslantaş. Ne onursuz bir yaşam ama...