Görüş Bildir
Haberler
ADANA’DA MİS KOKULU MEYVE AĞAÇLARI

ADANA’DA MİS KOKULU MEYVE AĞAÇLARI

cihan çakır
13.04.2015 - 09:00 Son Güncelleme: 13.04.2015 - 11:08

Adana Meyve Ağaçları

Sitemizin kaba inşaatı bittikten sonra peyzaj amaçlı özel elenmiş toprak getirilmiş olup tüm villaların etrafları bu özel toprakla doldurulmuştur. Gerekli tüm toprak oturma ve sulama alt yapılarının inşaatı

sonrasında bölgemizin en güvenilir tarım toprak numunesi laboratuarı Southern Waters'ın özel toprak numune testleri yapılmış ve başta şeftali, nar, armut, elma, kiraz ve üzüm olmak üzere oldukça fazla çeşit meyve ve sebzeni n bu topraklarda rahatça yetişebileceği raporu alınmıştır ve bu raporlar da mal sahiplerine daire teslimi sırasında verilmektedir. Adana meyve ağaçları yetiştiriciliği bilindiği gibi

İçeriğin Devamı Aşağıda

ADANA’DA MİS KOKULU MEYVE AĞAÇLARI

Adana ili, ülkemizin oldukça büyük bir ili ve en kalabalık altıncı kenti olmaktadır. 2014 yılı itibariyle milyonu aşan bir nüfusu bulunmaktadır. Bu kadar kalabalık ve büyük bir şehir de elbette ki doğal güzellikler de bulunmaktadır. Şehir hayatını yaşayabileceğiniz gibi doğal yaşamı da doya doya yaşayabilirsiniz. Adana’da meyve ağaçları da öyle güzellik katıyor ki şehre, mutlaka görülmesi gereken yerlerden oluyor. 

Çoğunluk olarak portakal ağaçlarının bulunduğu bu alanlarda hem görsel bir şölen oluşmakta hem de mis kokularla çevrelenmiş bir alan olmaktadır. Her sene belli dönemlerde bu meyve ağaçlarına özel festivaller düzenlenmektedir. Böylece şehir sakinlerine hem eğlenceli hem keyifli bir aktivite oluşturuluyor.

Limon, mandalina, turunç ve portakal ağaçlarından oluşan alanlar Adana şehri için vazgeçilmez yerler olmaktadır. Meyve ağaçları Adana için büyük önem taşımaktadır. Ülke ekonomisine dahi katkıda bulunmaktadır. Adana şehri, verimli toprakları sebebiyle yıllardır biz cazibe merkezi olmaktadır. Türkiye’nin en verimli ovalarından olan Çukurova’da meyve ağaçlarının dışında Zeytin, Ayçiçeği, Mısır, Buğday, Baklagiller, Patates, Şeker Kamışı, 

Domates, Marul, Soğan, Lahana gibi ürünler yetiştirilmektedir. Bu sebzelerim dışında ise, daha önce saydığımız gibi, narenciyeler yani turunç, limon, portakal ve mandalina ağaçları bulunmaktadır. Mis kokulu meyve ağaçları aynı zamanda Adana’nın görsel anlamda en büyük zenginlik kaynağıdır. Özellikle doğaseverlerin hayran kaldığı bu görüntü aynı zamanda ününü tüm ülkeye de duyurmuştur.

Şehrin neredeyse her alanında bu ağaçları yetiştirmek isteyen kişiler fidanlar satılmaktadır. Meyve ağacı yetiştirmek isteyen kişiler kolaylıkla piyasada bu fidanları bulabiliyorlar. Bahçenizde ya da tarlanızda sizde bu mis kokulu ağaçlardan yetiştirmek isterseniz yapmanız gereken çok basit olmaktadır. İnternet üzerinden de pek çok firmayı bulabileceğiniz gibi bu firmalar arasından da seçim yapmanız gerekecektir. 

Güvenli ve kaliteli firmaları seçmediğiniz takdirde kaliteli meyve ağaçlarına sahip olamazsınız. Bu anlamda eğer bahçe ya da tarlanızda meyve ağaçlarının fidanlarından olmasını istiyorsanız küçük bir araştırma yapmanız yeterli ve faydalı olacaktır. Adana’yı kendi güzelliğinden çok daha fazla güzelleştiren ve bir simge haline gelen meyve ağaçları şehir içerisinde büyük önem taşımaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0