Görüş Bildir
Haberler
Açlık Hissinizi Unutturacak Sizi Gün Boyu Tok Tutacak Süper Besinler

Açlık Hissinizi Unutturacak Sizi Gün Boyu Tok Tutacak Süper Besinler

merverdd
01.12.2022 - 10:20

Diyet yaparken yada yediklerimize dikkat etmeye çalıştığımız dönemlerde, açlık hissimizi bastırmakta çok zorlanıyoruz. Tüm gün tok hissettirecek besinler nelerdir? Sabahları ne yersem tüm gün tok hissederim? Tatlı krizlerim geldiğinde ne yemeliyim? diye düşünüyorsanız bu besinler tam size göre. İşte, yediğiniz zaman tüm gün açlık hissini unutacağınız süper besinler. 👇

Kuruyemiş:

Kuruyemiş:

İçinde sağlıklı yağlar bulunan kuru yemişler, tüm gün açlık hissinizi bastıracak ve size tokluk hissi verecek. Düzeyli ölçüde yediğiniz takdirde, kilo vermenize yardımcı olacaktır. Günde bir avuçtan fazla tüketmemekte fayda var.

Elma:

Elma:

Lif bakımından zengin olan elma, kan şekerinizi düzenleyecek ve tatlı krizlerinizi önleyecektir. Özellikle yeşil elma tüketmeye özen gösterin. Yeşil elmanın yağ yakıcı özelliği oldukça yüksek.

Yemeklerden önce yediğiniz bir adet elma iştahınızı kapayacak ve daha az yemek yemenizi sağlayacak.

Mercimek, nohut gibi bakliyatlar:

Mercimek, nohut gibi bakliyatlar:

Baklagiller lif bakımından çok zengindir. Tok tutucu özelliği de olan bakliyatları tüketmeye özen göstermelisiniz.

Mercimek ile hazırlayacağınız güzel bir salata sizi gün boyunca tok tutacaktır.

Hurma:

Hurma:

Hurma için en masum tatlı diyebiliriz. Kan şekerini dengelemekte adeta usta. Tatlı krizlerinizi engellemek için 1 adet hurma yiyerek tatlı isteğinizi bastırabilir ve uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Yulaf ezmesi:

Yulaf ezmesi:

Lif ve protein bakımından oldukça zengin olan yulaftaki karbonhidratlar vücut tarafından çok daha geç yakıldığı için sizi tok tutuyor ve kan şekerinizi düzenliyor. Sabahları kahvaltıda yulaf ezmesi yiyerek tüm gün tok hissedebilirsiniz.

Yumurta:

Yumurta:

Protein kaynağı olduğunu söylememize gerek yok. Sabah kahvaltısında haşlayarak yiyeceğiniz yumurta sizi gün boyu tok tutacaktır.

Ayran:

Ayran:

Ayran, İçerdiği proteinler sayesinde mükemmel tok tutucu özelliğe sahip. Ayrıca göbek çevresindeki yağlanmayı da yaktığı biliniyor.

Turşu:

Turşu:

Turşu, içindeki yararlı bakteriler sayesinde tokluk hissi sağlıyor. Fermente bir besin olan turşu, sindirim sistemi için çok faydalı. Özellikle salatalık turşusunu tok tokma özelliği yüksek. Tabii fazlasını yemekten her zaman kaçınmalısınız.

Sebze çorbaları:

Sebze çorbaları:

Sebzeler haşlanırken, tüm liflerini çorbanın içine bırakırlar bu sebeple de tok tutucu özellikleri oluşur. Hem az kalorili ve sağlıklı, hem de midede çok yer kaplayan doyurucu bir besin arıyorsanız sebze çorbaları tam ağzınıza layık.

Avokado:

Avokado:

Popüler bir meyve olan avokado, bolca lif ve doymamış yağ içerdiği için bağırsak düzenini sağlıyor ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. Sabah kahvaltıda yarım avokado yediğinizde bile tüm gün iştahınız kapanacaktır.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Z G

bu tarz sağlıklı besinlerde görüntüsü tatmin edici ise insanın yiyesi geliyor valla 😀