Görüş Bildir
Haberler
Açık Sözlü müsün Yoksa Patavatsız mı?

Açık Sözlü müsün Yoksa Patavatsız mı?

Aburoski
08.12.2018 - 14:01

Bazı insanlar açık sözlü olmakla patavatsızlığı ne yazık ki karıştırıyor. Biz de hangisi olduğunu sana söylemeye geldik! Açık sözlü mü yoksa patavatsız mı olduğunu öğrenmek için seni testimize doğru alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim!

2. Yaşını da!

3. Dizi/film izlerken sürekli konuşulması seni sinir ediyor mu?

4. Sence kuru fasülyenin yanına en çok soğan mı yoksa turşu mu yakışır?

4. Sence kuru fasülyenin yanına en çok soğan mı yoksa turşu mu yakışır?

5. 1 sene boyunca en nefret ettiğin insanın ayaklarını yıkarsan 1 milyon dolara sahip olacaksın. Kabul eder misin?

5. 1 sene boyunca en nefret ettiğin insanın ayaklarını yıkarsan 1 milyon dolara sahip olacaksın. Kabul eder misin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir erkek denize sence hangisiyle girmeli?

7. Son olarak, evleneceğin insanın nerede olduğunu öğrendin fakat ona ulaşırsan hayatında en çok değer verdiğin insanı bir daha göremeyeceksin. Ne yaparsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Açık sözlü birisin!

Verdiğin cevaplara göre sen açık sözlü bir insansın. Patavatsızlıkla açık sözlü olmanın arasındaki o ince çizginin gayet farkındasın ve buna dikkat ederek insanlara davranıyorsun. İnsanlar hakkında yorum yapmayı seviyorsun ve yorum yaparken de onları kırmamak için ağzından çıkan her kelimeyi iyice tartıp ona göre söylüyorsun. Cana yakındasın ve aynı zamanda da kendinden emin bir insansın. Bunu da gizlemiyorsun. Bazı insanlara göre dilin keskinmiş gibi gelebilir fakat aslında öyle değilsin. Öyle düşünen insanlar açık sözlülük ve patavatsızlığın ne demek olduğunu bilmiyorlardır. Evet her şeyi insanlara söylüyorsun ama sözünün karşındaki insan üzerinde nasıl bir etki bırakacağını biliyorsun. Bu nedenle de rahatlıkla insanlara karşı yorum yapabilirsin. Bazı olumsuz düşünceleri de umursama. Onlar sanırım hayatlarında patavatsız insan görmemişler. 

Bir de karşındaki insanın samimiyetine de göre değişen tepkiler alıyorsun. Yani senin yakınında olan insanlar aslında senin niyetinin kötü olmadığını biliyorlar fakat yeni tanıştığın bir insan bu açık sözlülük durumunu yanlış anlayabilir. Bunlara dikkat etmelisin. Onun haricinde sana söyleyebileceğimiz başka  bir şey yok. Sen zaten kime nasıl davranacağını çok iyi biliyorsun.

Patavatsız bir insasın!

Verdiğin cevaplara göre sen patavatsız birisin! Patavatsız dediysek de kötü bir insansın demiyoruz elbette. Sen biraz açık sözlü olmakla patavatsızlık arasındaki o ince çizgiyi kaçırıyorsun. Yani senin dilinin kemiği yok! Yakının olsun ya da olmasın, yeni tanıştığın insanlar da dahil ağzına gelen her şeyi patır patır söylüyorsun. Bu seni çoğu zaman sıkıntılı durumlara sokmuş ama tabii senin pek de umrunda değil. Bizce artık bu durumu biraz törpülemen gerekiyor. Törpülemediğin taktirde daha çok sıkıntı yaşayacaksın. Hatta insanlar seni ortamlarından bile uzaklaştırabilir. Söylemek istediklerini biraz beyin süzgecinden geçirmelisin. Evet insanları bilerek kırmadığını biliyoruz fakat senin içini kimse bilemez. Bu nedenle sanki isteyerek insanları kırıyormuşsun gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. 

İnsanlar senin yanına gelirken ya da yanında herhangi bir şey söylerken çekiniyor. Özellikle yeni tanıştığın insanlar senden direkt uzaklaşmak istiyor. Çünkü sanki iki lafından biri onları kırmaya yönelik. Senin kalbinin güzelliğinin de farkındayız tabii sadece biraz dilini tutamıyorsun o kadar. Bu özelliğini düzelteceğinin de farkındayız. Sana inancımız sonsuz. :)

Hem açık sözlü hem de patavatsızsın!

Verdiğin cevaplara göre sen hem açık sözlü hem de patavatsız bir insansın. Bu nasıl oluyor ki diye düşünebilirsin. Hemen açıklayalım! Öncelikle sen biraz karşındaki insana göre davranan birisin. Açık sözlü olduğunda herhangi bir problem yok yakınlara karşı sadece onları kırmadan yorum yapıyorsun. Çünkü onların üzülmesi dünyada en son isteyeceğin şeylerden biri. Sevdiklerine, yakınlarına karşı daha sakin ve yumuşak yorumlarda bulunuyorsun ama sevmediğin ya da sana biraz uzak olan insanlara karşı ağzına ne gelirse söylüyorsun. Onların üzülmesi, kırılması seni pek ilgilendirmiyor. Bu nedenle de öyle kolay kolay arkadaş edinemiyorsun. Yalnız değilsin tabii ki sadece çevreni genişletemiyorsun. İnsanlar tarafından sevilmek güzel. Yakınlarına davrandığın gibi başka insanlara da davranmalısın. Nasıl ki yakınlarına onlar kırmadan, dökmeden yorumlar yapıyorsun, başkalarına o şekilde davranmalısın. 

Senin kalbin temiz, kalbinin temizliği de yüzüne vurmuş zaten. İşte bu yarı patavatsızlık durumunu düzeltirsen senden iyisi olmayacak! Hadi bakalım en yakın zamanda bu durumu düzeltmen dileğiyle.

Ne açık sözlüsün ne de patavatsızsın!

Verdiğin cevaplara göre sen ne açık sözlüsün ne de patavatsızsın! 'Böyle olunuyor mu?' diye düşündüğünün farkındayız ama olunuyor! Yani sen etliye sütlüye karışmayan, insanlar hakkında gerekmedikçe yorum yapmayan bir insansın. Tanıdığın tanımadığın herhangi bir insanı kırmaktan çok korkuyorsun. Bu nedenle de ağzından çıkan kelimeleri tane tane düşünüyorsun. Zorunda kalmadığın sürece insanlar hakkında yorum yapmak sana baştan beri saçma gelmiş. Hep bu şekilde davranmışsın insanlara. Bu nedenle de çok fazla insan çevrende duruyor. Bu davranışın nedeniyle hiç yalnız kalmazsın. İnsanlara saygı gösteren birisin. 

Çok tatlı, sevecen de bir karakterin var zaten. Böyle biri istese de patavatsızlık yapamaz. Belki biraz çekingen olduğun için insanlara yorum yapmıyor olabilirsin ama olsun sen yine de yapma! İster çekingen ol ister olma, insanların kalbini kıracak yorumlardan uzak dur. Tabii yanlışlıkla arada ağzından bir şeyler kaçabilir. İnsanlık hali o bir şey olmaz ondan. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
217
97
56
19
15
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jok Er

kuru’nun yanında turşu ve açıksözlülük arasında ki bağı çözemedim

Ali Mucak

hem açık sözlü hem patavatsızsın

Pasif Kullanıcı

7. soruda zaten evlencez neden biz onun yanına gidiyoz? O bizim yanımıza gelsin :P