Görüş Bildir
Haberler
Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı, Bitti mi? 2022 Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı, Bitti mi? 2022 Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

Koronavirüs salgını sebebiyle uzatılan cezaevi izinleri 31 Ocak tarihinde sona eriyordu. Ocak ayının son gününde tekrardan uzatılma ihtimali düşünülürken Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, sorusu mahkum ve mahkum yakınlarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki,  Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE 2022 Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? İşte tüm bu soruların cevabı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? Cezaevi izinleri ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmadığını öğrenmek istiyor. Açık cezaevi izinlerinin, 31 Ocak 2022 tarihinde bitmesi bekleniyordu. Ancak açık cezaevi için son dakika açıklaması yapıldı. Peki, açık cezaevi izinleri uzatıldı, ne zaman bitecek?

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı?

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, '5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.' ifadeleri yer aldı.

2022 Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

2022 Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

5. Yargı Paketi kapsamında uzatılan açık cezaevi izinleri 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecekti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kovid-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmaması nedeniyle açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın