Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin En Sevilen Başkanı Seçti! Barack Obama'ya Göre 2021 Yılının En İyi Filmleri

ABD'nin En Sevilen Başkanı Seçti! Barack Obama'ya Göre 2021 Yılının En İyi Filmleri

claude cahun
23.12.2021 - 10:46

Bu sene Newsweek dergisinde yayımlanan ankette ABD'nin gelmiş geçmiş en sevilen başkanı seçilen Barack Obama, 2021 yılında en sevdiği filmlerden bir seçki hazırladı. 14 filmlik listeye gelin birlikte göz atalım;

Kaynak: https://www.independent.co.uk/arts-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Quo vadis, Aida? - Jasmila Zbanic

14. Quo vadis, Aida? - Jasmila Zbanic

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

13. C'mon C'mon - Mike Mills

13. C'mon C'mon - Mike Mills

Radyo gazetecisi olan Johnny, çocuklar ile dünyanın belirsizliği hakkında röportajlar yapmaktadır. Bu sırada bipolar bozukluktan mustarip olan kardeşi Viv, Johnny'den sekiz yakındaki oğlu Jesse ile ilgilenmesini ister. Kardeşinin isteğini kabul eden Johnny, yeğeni ile zaman geçirmeye başlar. Yeğeni ile birlikte şehirlerarası bir yolculuğa çıkan Johhny bu süreçte Jesse ile farklı bir bağ kurar.

12. The Tragedy of Macbeth - Joel Coen

12. The Tragedy of Macbeth - Joel Coen

Macbeth, üç kahin tarafından, İskoçya’nın kralı olacağına ikna edilen bir İskoç lorduna odaklanıyor. Bir İskoç lordu ile iletişim kuran üç kahin, ona İskoç kralı olacağını söyler. Bunun üzerine lord ve onun hırslı eşi, tacı ele geçirmek için harekete geçer.

11. The Last Duel - Ridley Scott

11. The Last Duel - Ridley Scott

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

10. Old Henry - Potsy Ponciroli

10. Old Henry - Potsy Ponciroli

Old Henry, yaralı bir adamı bir çanta dolu parasıyla birlikte evine alan dul bir çiftçinin hikayesini konu ediyor. Bir grup adam para için evine geldiğinde çiftçi, kime güveneceğine karar vermekte zorlanır. Çiftliğinin kuşatılmasına karşı savunma yaparken çiftçi, herkesi şaşırtan ve gerçek kimliğini sorgulayan bir silahşorluk yeteneğini ortaya çıkarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Worst Person in the World - Joachim Trier

9. The Worst Person in the World - Joachim Trier

Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı pek yolunda değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel ile birlikte yaşayan Julie, onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmaya devam eder. Onun hayatı, genç ve yakışıklı Eivind ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır.

8. Judas and the Black Messiah - Shaka King

8. Judas and the Black Messiah - Shaka King

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

7. The Card Counter - Paul Schrader

7. The Card Counter - Paul Schrader

The Card Counter, bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikâyesini anlatıyor. Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. Tell, Cirk ile ortak çıkarları olabileceğini düşünür. İkili birlikte kumar finansmanı La Linda'dan destek almaya başlarlar ve birlikte bir kumarhaneden diğerine gitmek üzere yollara düşerler. Tell, bir anda kendini karanlık geçmişine dönmüş olarak bulacaktır.

6. Passing - Rebecca Hall

6. Passing - Rebecca Hall

Clare, 1920’ler hayatını beyaz gibi davranarak yaşamaya karar veren açık tenli siyah bir kadındır. Kendisi gibi olan okul arkadaşı Irene ise Afro-Amerikan toplumunun içinde yaşar. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Clare ve Irene, seçimleri nedeniyle çatışma yaşar. Renk çizgisinin zıt taraflarında yaşamayı seçen Clare ve Irene, zamanla birbirlerini kendi dünyalarına çeker.

5. Pig - Michael Sarnoski

5. Pig - Michael Sarnoski

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikâyesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Power of the Dog - Jane Campion

4. The Power of the Dog - Jane Campion

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikâyesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

3. West Side Story - Steven Spielberg

3. West Side Story - Steven Spielberg

1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

2. Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Questlove

2. Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Questlove

Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

1. Drive My Car - Ryûsuke Hamaguchi

1. Drive My Car - Ryûsuke Hamaguchi

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena sena

bay obama çok zevksizmiş :D