Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Yaptırım Uyarısı Gelmişti: İş Bankası ve Denizbank Rus Ödeme Sistemi Mir'i Askıya Aldı

ABD'den Yaptırım Uyarısı Gelmişti: İş Bankası ve Denizbank Rus Ödeme Sistemi Mir'i Askıya Aldı

İş Bankası ve Denizbank'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin geçen hafta Rusya'ya yönelik yaptırım kapsamını  Rus ödeme sistemi Mir'i de içine alacak şekilde genişletmesi üzerine bu sisteminin kullanımını durdurdukları bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye daha önce Rus kurumlara karşı yaptırımlara dahil olmamıştı.

Türkiye daha önce Rus kurumlara karşı yaptırımlara dahil olmamıştı.

Türkiye’nin aktifleri bakımından en büyük özel bankası olan İş Bankası, Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemini askıya aldı.

Banka, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, ABD Hazinesi’nin konu hakkındaki açıklamasını gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirterek, sistemin kullanımını askıya aldıklarını bildirdi.

Karar, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin (OFAC) geçen hafta Rus ödeme sistemi Mir’in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi.

Türkiye, Moskova’nın Ukrayna işgaline tepki olarak Rus kurumlarına uygulanan yaptırımlara dahil olmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ardından Mir sisteminin iki ülke arasındaki turizmi kolaylaştırdığını söylemişti.

Denizbank'da Mir ile ödemeleri durdurdu

Denizbank'da Mir ile ödemeleri durdurdu

Denizbank da Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Şu anda Mir ile hizmeti veremiyoruz' dedi ve bankanın 'uluslararası yaptırım düzenlemelerine uygun hareket ettiği' ifade edildi.

'ABD ve AB Türkiye'ye baskıyı artırmaya hazırlanıyor'

'ABD ve AB Türkiye'ye baskıyı artırmaya hazırlanıyor'

Geçen hafta İngiltere basınında ABD ve AB'nin bu konuda Türkiye'ye baskıyı artırmayı hazırlandığı belirtilmişti.

Financial Times'da yayınlanan ve Batı ülkelerinden iki yetkiliye dayandırılan habere göre ABD ve AB, Türkiye'de bankacılık sektörünün usulsüz mali işlemler yürütülecek bir alan haline geleceği ve Rusya'nın yaptırımları ihlal edeceği bir kanal açacağından endişe ediyorlar.

Habere göre Batılı yetkililer, ABD'nin Rusya'nın Mir adlı yerel ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını odağına aldığını, Brüksel'in ise endişelerini Türk yetkililere doğrudan iletmek için bir heyet oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en büyük bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, Denizbank ve Halkbank Mir sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyorlar.

Mir, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
21
9
7
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Dolandırıcılara şimdi uyandık desenize siz şuna çalıntı rus kredi kartlarıyla güvenlik açığı aşıldı o kadar ne oldu birisi büyük vurdu canınız yandı galiba a... Devamını Gör

Putler

Demek ki AB ve ABD bize de yaptırım uygulasa cebimizdeki Visa ve MasterCard logolu banka kartları ve kredi kartları g*tümüzde patlayacak. Cepte nakitle dolaş... Devamını Gör

Mr Logical

Ben de üzerimde para taşımamaya karar verdim. Üzerimdeki para kadar dolandırılıyorum. Param olmazsa dolandırılamam da...