Görüş Bildir
Haberler
AB’ye Uyumlu 'Çipli Pasaport' Dönemi Bugün Başlıyor

AB’ye Uyumlu 'Çipli Pasaport' Dönemi Bugün Başlıyor

Türkiye ile AB arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar Salı gününden itibaren verilmeye başlanacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Anadolu Ajansı'nın İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan mutabakata göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi için şartlardan biri olan AB'ye uyumlu yeni pasaportlar hazırlandı.

Çipli pasaportlar 1 Kasım'dan itibaren verilecek

Çipli pasaportlar 1 Kasım'dan itibaren verilecek

AB ile vize muafiyeti çerçevesinde, mevcut pasaportlar, parmak izi verilerinin yüklü olmaması nedeniyle, AB şartlarına uyumlu değildi.

Uygulamaya konulacak yeni pasaportların hazırlıkları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığınca, 1 Haziran'da tamamlandı. Ancak mevcut pasaportların tüketilmesi amacıyla uygulama için 1 Kasım tarihi beklendi.

Yeni pasaportların çiplerinde, biometrik data ve kişinin parmak izinin yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.

Başvurular nasıl yapılacak?

Başvurular nasıl yapılacak?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Vatandaşlar e-pasaporttan, pasaport müracaat birimlerinden randevu alacak. Randevu alan kişinin 10 dakika önce randevu alınan yerde olması gerekiyor. Başvuru yapacak kişinin yanında nüfus cüzdanı, 2 adet fotoğraf bulunması gerekiyor. Evrak teslimi sonrasında ise parmak izi veriliyor.

Parmak izi sonrası müraacat ile birlikte Vergi Daire Başkanlığına online ulaştırılıp, merkezi olarak kişiselleştirilip, PTT kanalı ile vatandaşlara 3-7 günde postalanacak.

Eski pasaportlar ne olacak?

Yeni pasaportlar alındıkça eski pasaportlar geçerliliğini yitirecek. Halihazırda vizesi olanlar vizelerini kullanmaya devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
29
25
6
3
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İşte bunlar hep illumunati. Hepimize çip takacaklar.

Kuzey Cephesi

iyide geçen sene zaten çipli barmak izli olarak almadık mı biz bu pasaportları