Görüş Bildir
Haberler
AB'den Türkiye'ye 'Tehdit Etmeyin' Mesajı

AB'den Türkiye'ye 'Tehdit Etmeyin' Mesajı

ATKN
26.05.2016 - 15:03

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'den gelen, vize muafiyeti konusunda uzlaşılamaması durumunda Geri Kabul Anlaşması'nın Meclis'ten geçirilmeyeceği açıklamalarına yanıt verdi. Junker, Türkiye'nin AB ile yaptığı anlaşmada kendi üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, AB'ye karşı tehditlerin işe yaramayacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

G7 Zirvesi için Japonya'nın Ise-Shima bölgesinde bulunan AB Komisyonu Başkanı Juncker, bir gazetecinin Türkiye-AB mutabakatına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatması üzerine mutabakatın şimdiden olumlu etkiler yapmaya başladığını söyledi.

Türkiye'den gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği, vize muafiyeti konusunda uzlaşılamaması durumunda Geri Kabul Anlaşması'nın Meclis'ten geçirilmeyeceği açıklamalarıyla ilgili ilk kez konuşan Juncker, Türkiye'nin vize muafiyeti için katı terörle mücadele yasasını yumuşatmak zorunda olduğunu kaydetti.

‘Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalacağı beklentisi içindeyiz’

‘Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalacağı beklentisi içindeyiz’

AB Komisyonu Başkanı Juncker

Juncker, “Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalacağı beklentisi içindeyiz. Tehditler diplomaside kullanabileceğiniz en iyi araç değildir. Dolayısıyla bu aracı kullanmaya son vermek gerekir. Çünkü zaten bir etki de yaratmaz” ifadesini kullandı.

Tusk: 'Düşünce özgürlüğünü müzakere etmeyiz'

Tusk: 'Düşünce özgürlüğünü müzakere etmeyiz'

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya'dan açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da, AB'nin tavizlerinin net bir sınırı olduğunu belirterek, “Kendi ölçütlerimizi Türkiye dahil olmak üzere dünyanın geri kalanına dayatamayacağımızın tamamen bilincindeyim. Ama diğerleri de kendi ölçütlerini bize dayatamaz” dedi.

Tusk, özellikle düşünce özgürlüğünün asla siyasi müzakerelere konu edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan: 'Bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye'

Erdoğan: 'Bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2016’da Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa seyahatinin yolunu açan düzenlemeler AB tarafından yapılmazsa, Türkiye üzerinden Avrupa’ya giden göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesiyle ilgili yasanın Meclis’ten geçmeyeceğini söylemişti:

'Şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında adım atılacaktı. Eğer şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye.'

Avrupa Komisyonu, 4 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için daha önce belirlenen 72 kriterden geriye kalan 5'inin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Bu şartlar arasında terör tanımının değiştirilmesi de bulunurken, Avrupa Parlamentosu, tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonu'nun teklifini oylamama kararı almıştı.

Deutsche Welle Türkçe, AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
18
16
15
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Adamlar bize düşman etti bütün dünyayı. Bu iktidar başımızdan gidince ülkemiz okadar rahatlıyacakki gelde anlat bunlara oy verenlere.

Janset cataltug

Bunun düşmanlıkla ne alakası var :) devletler, birlikler çıkarları icin kırk takla atarlar . Sonucta bu da bir çıkar catismasi, düşmanlık lafi fazla iddialı

ayar abi

yumurta Göte dayandı Juncker ... tatava yapma..

ayar abi

sen anlamazsın... terli terli su içme arkadaşlarınla da kavga etme... hadi bakiimm

dilara

Burası Türkiye welcome to cehennem gibi olmuş.