Görüş Bildir
Haberler
9 Büyük İnternet Sitesinin Burçları ve Burçlarıyla Uyumluluk Durumları

9 Büyük İnternet Sitesinin Burçları ve Burçlarıyla Uyumluluk Durumları

Samim Saka
02.09.2015 - 14:14

1. Google - Başak

1. Google - Başak

Dünya devi Google, 4 Eylül 1998'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde kuruldu. Bu durumda site başak burcu oluyor. Başak; titiz, çalışkan, dakik, düzenli ve dikkatli bir burçtur. Google da bu özelliklerin hakkını veren bir site zaten :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Facebook - Kova

2. Facebook - Kova

Mark Zuckerberg'in üç ortağıyla birlikte 4 Şubat 2004'te ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kuruldu. Sitenin burcu Kova. Kova burçları sınırsız hayal güçlerine rağmen son derece gerçekçi, ileri görüşlü ve akılcı olurlar. Facebook'un kuruluş ve bu günlere geliş hikayesi de tam bir kova hikayesidir.

3. Twitter - Koç

3. Twitter - Koç

21 Mart 2006'da Jack Dorsey ve diğer üç girişimcinin San Francisco'da kurduğu Twitter, koç burcudur. Oldukça hareketli ve canlı bir kişiliği olan koçların özgüvenleri de yüksektir. Özellikle son birkaç sene içinde iyice yaygınlaşan ve gündem yoğunluğunda çılgın ırmaklar gibi akan Twitter, burcuyla oldukça uyumlu olan sitelerden biri.

4. YouTube - Kova

4. YouTube - Kova

14 Şubat 2005'te yayın hayatına başlayan ve kısa sürede dünyanın en büyük video içerik ağına dönüşen YouTube da kova burcudur. 3 kişi tarafından bir garajda kurulan ve bu günlere gelmeyi başaran YouTube, burcunun muhteşem hayal gücü ve ileri görüşlülük özelliklerini iyi değerlendirmiş.

5. Instagram - Terazi

5. Instagram - Terazi

6 Ekim 2010'da kurulan Instagram, terazi burcudur. Instagram'ı birkaç kelimeyle özetlemek için terazi burcunun özellikleri olan güzel sanatlarda yetenekli olmak, yaratıcılık, sevimlilik, dengeli ve ölçülü olmak özelliklerini gönül rahatlığıyla kullanabiliriz.

6. Ekşi Sözlük - Kova

6. Ekşi Sözlük - Kova

Sedat Kapanoğlu'nun kurduğu ve 15 Şubat 1999'da yayın hayatına başlayan 'kutsal bilgi kaynağı' Ekşi Sözlük, kova burcudur. Gerçekçilik ve akılcılık gibi kova burcu özellikleri Ekşi Sözlük'ün temel özelliklerini oluştururken, bilgiye herkesin erişmesinin yanı sıra herkese bilgi üretebilme fırsatı sağlayarak burcunun eşitlikçilik özelliğini de hakkıyla taşımaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Yemeksepeti - Başak

7. Yemeksepeti - Başak

21 Eylül 2000'de kurulan Yemeksepeti, tıpkı Google gibi Yemeksepeti de başak burcunun titizlik, dakiklik, çalışkanlık gibi özelliklerini bünyesinde hakkıyla taşıyan sitelerden. Hatta başarısını da buna borçlu zaten.

8. Vikipedi - Oğlak

8. Vikipedi - Oğlak

Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan ve 290 dilde hizmet veren Vikipedi, 15 Ocak 2001'de kuruldu. Dolayısıyla oğlak burcudur. Oğlak, burçlar kuşağının en çalışkan burçlarından biridir. Aynı zamanda ciddiyeti, herkesin saygısını kazanabilmesi ve güçlü iradesiyle bilinir. Reklam veya başka herhangi bir ticari geliri olmayan Vikipedi'nin bu konudaki direncini bilmeyen yoktu sanırım. Özetle oğlak gibi oğlaktır Vikipedi.

9. Onedio - Aslan

9. Onedio - Aslan

1 Ağustos 2012'de Türkiye'nin ilk içerik tabanlı sosyal ağı olarak yayın hayatına başlayan ve şu an bu içerikte bizleri buluşturan Onedio, Aslan burcudur. Aslan burcunun özellikleri; lider ve oyun kurucu olmak, oldukça dikkat çekici olmak, tam bir başarı avcısı olmak, cana yakın ve aynı zamanda bağımlılık yaratacak derecede çekici olmaktır. Onedio'nun kusursuz bir aslan olduğunu söylesek abartmış olmayız herhalde :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
18
17
9
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Yücel

en kapsamlı kovalar ! kovalar burda mı :))

Ezgi

yengeç de yok :D

Pasif Kullanıcı

Kova burcu olmak bunu gerektirir