Görüş Bildir
Haberler
9 Ay Geçti: 'Beni Virüs Değil, Bu Düzen Öldürür' Diyen TIR Şoförü Hâlâ İşsiz

9 Ay Geçti: 'Beni Virüs Değil, Bu Düzen Öldürür' Diyen TIR Şoförü Hâlâ İşsiz

9 ay önce sosyal medyada 'Beni virüs değil, beni senin bu düzenin öldürür' dedikten sonra gözaltına alınan ve işinden çıkarılan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, hala iş bulamadı. Geçinebilmek için hazırladığı yöresel ürünleri satmaya başlayan Yılmaz, 'Söylediklerimin arkasındayım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TIR Şoförü Malik Yılmaz’ı “Evde kal Türkiye ama nasıl kal. Beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür” sözleriyle tanıdık. Yılmaz, salgın koşullarında önlem alınmadan çalışmak zorunda kalmaya tepki gösterdiği videoyu sosyal medyada paylaşıldıktan sonra gözaltına alınmıştı. İşsiz kalmıştı. Şimdi ise yöresel ürünler hazırlayarak satmaya başladı. 

BirGün'den Mahir Bağış'ın aktardığı bilgiye göre, yaşamının bu sözlerin yer aldığı videoyu yayımladıktan sonra daha da zorlaştığını anlatan Yılmaz, “Söylediklerimin hala arkasındayım yoksulların ölmesinin temel sebebi virüs kadar bu düzendir. Çünkü bize bir şey vaat etmiyor” dedi.

"Kimseye yük olmak istemiyorum"

"Kimseye yük olmak istemiyorum"

Dokuz ay önce sosyal medyada gündem olduktan sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yaptığını söyleyen Yılmaz, güvenlik soruşturması duvarına çarptı. Bu süre içerisinde CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan destek gördüğünü belirten Yılmaz, “Güvenlik soruşturmam, devam eden bir mahkeme yüzünden olumsuz sonuçlandı. Şimdi belediyeye bir daha başvurdum, sonuç gelene kadar kimseye yük olmak istemiyorum” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İşsizlik kadar zor bir şey yok"

"İşsizlik kadar zor bir şey yok"

Taşeron firmalara iş başvurusu yaptığını ama ümitsiz olduğu ifade eden Yılmaz, “Mecbur başvuruyorum çoğu olumsuz sonuçlanıyor. Zaten çoğu taşeron firması asgari ücret dahi vermiyor. Hatay gibi bir yerde o ücretlerle nasıl geçineceğim” dedi. Evli ve altı yaşında bir çocuğu olan Yılmaz “Ailemi geçindirmek için çalışmak istiyorum. Artık bir şeyler yapmam gerekli. Bu yüzden anneme ait olan üzüm bağlarından yararlanarak ev yapımı yöresel ürünler yapmaya başladık. Bu ürünlerin satışını internetten, kendi sosyal medya hesabımdan yapıyorum. Belediyeye tekrar başvurduğum için güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanmasını bekliyorum' ifadelerini kullandı.

Pekmez, nar ekşisi, kuru üzüm ve cevizli sucuk gibi yöresel ürünler yapan Yılmaz, “Ailesi olan insanlar için işsizlik kadar zor bir şey yok. Memleketin hali ortada, her geçen gün işsizlik belası yükseliyor. O yüzden kendi ayaklarımın üzerinde durmayı deniyorum” dedi. Bir hafta önce satışa başladığını anlatan Yılmaz, “Şu ana kadar çok iyi bir talep gördüm. Çok kârlı bir iş değil amaz evimi geçindirecek parayı kazanayım yeter” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
19
7
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Anamız ağladı" dediği için "Ananı da al git" cevabı alan çiftçi de Tayyip'in şehre mitinge her gelişinde karakolda misafir ediliyor. Tayyip şehir sınırların... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Vatandaş siyasetçilerin kölesi değildir. İlla bir kölelik ilişkisi olacaksa siyasetçiler vatandaşın kölesi olabilir ancak. Hz. Ömer'i (o İslamiyet öncesi her... Devamını Gör

kartacali

muhalefet diye senin allah belanı versin bu adama sahip çıkamadınız bir iş bulamadınız ya yazıklar olsun. bu adama sahip çıkmazsan yarin kim iktidara ses ede... Devamını Gör

Selam Özbakan

çok doğru allah sanada banada yardım etsin tırcı adam işsiz biraz zor kalır ama yinede sana inanırım